Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 11:40:13
|
|
|
|
margom
|
Evo devojke da se i ja prijavim.....dosao je i taj dan, stigla i sutra na 2dc idem na UZ kod dr Spremovic u Visegradsku. Vec mi je propisala 2*1 klomid od 2 dc do 5 dc, ali to treba sutra posle UZ da mi odobri, ako je sve OK. I to ce biti nasa prva IUI. Imam jedno pitanje, posto sam cula raznorazne price o reakcijama na klomid, sta da ocekujem.....Neko kaze da nije apsolutno nista oset_io, dok neke zene kazu da umalo nisu poubijale sve po kuci.....Ima li nekog pravila.... Kod nas je inace problem moj Hasimoto, mada mi je trenutno TSH doveden na neki OK nivo (1,5) i losiji spermogram... Ljubim vas sve i drzim svima fige da dobiju svoje male .... Maraj ajde povuci nogu .....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 17:04:59
|
|
|
|
Maraj
|
Margom draga,mislim da su to gluposti. Ja licno nisam osecala ništa osim napetosti u stomaku kao blagi pms. Dr kaže da je to ok reakcija. Elem,meni je danas 14 dc. D.ovarijum 30*29 sa folikulom od 19.3mm a L.ovarijum 29*28mm sa folikulom od 19mm. Endomertijum 8.1mm.Sutra primam pregnil
< Poruku je uredio Maraj -- 19.5.2014 17:10:03 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 17:28:22
|
|
|
|
nata11
|
Maraj priblizilo se
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 18:15:38
|
|
|
|
margom
|
Maraj to su lepe brojke .....a sada svi na svoje radne zadatke hehehhee...... I ja mislim da je to malo preterano, cuj poludele od Klomida koji vazi za blazu stimulaciju....pa sta bi onda radile zene koje primaju ozbiljnu stimulaciju u procesu VTO....postale bi sve masovne ubice hehhehee ...... ali videcemo, da se ne zalecem sa ocenama...... Maraj draga, koliko si ti dana pika Klomid i kojim si danima ciklusa isla na UZ..... meni je malo bljak sto se na prvi UZ ide 2 dc kada je najobilnija, ali sta da se radi.......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 18:32:14
|
|
|
|
Maraj
|
Joj nato, jeste priblizilo se Ja sam pila klomifen od 3. do 7.dc. Na uz krenula 9.dc pa svaki drugi dan na uz.Ja sam imala dosta folikula sa klomifenom pa su sporije rasli,evo 2 su se izdvojila. Čekam da sutra odraditi estradiol,pa ako je sve ok, sutra primam pregnil, pa u sredu IUI
< Poruku je uredio Maraj -- 19.5.2014 18:42:02 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 19:41:15
|
|
|
|
margom
|
Maraj, bas si radilica, ma ima da bude bekana samo tako....... Ja te ne upitah gde radis IUI, ja sam u Visegradskoj kod prof Spremovic....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.5.2014 20:35:07
|
|
|
|
Maraj
|
Radim privatno. Ovo mi je druga. Prva je bila iz prirodnog ciklusa,ova je sa stimulacijom,pa se više i nadam
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 15:01:44
|
|
|
|
margom
|
Uhhhh nacekah se, ali vredelo je... Elem, po''dranimo mi jutros i nacrtamo se u Visegradskoj u 6:30, kad ne lezi vraze.....tamo vec miting zena koje sve, naravno, cekaju na UZ..... Sve se pomesalo, i trudnice i porodilje i sterilitet i double test....... Ali posle cetiri i po sata cupkanja i razglabanja sa "koleginicama" dodjoh na red.....UZ je ukupno trajao 35 sekundi, iza mene je ostao potop ( a lepo sam ih upozorila da mi je 2dc najgori)...... Sve je OK i profesorka mi je dala zeleno svetlo da danas krenem sa Klomidom....sledeci UZ 8dc, a tada mi rade Estradiol i jos nesto....... I tako se mi izdivanismo i izljubismo do sledeceg sastanka, te krenusmo mm i ja u potragu za pomenutim Klomidom, ali ne lezi vraze.....lakse bi od Pirocanca izmolila 100 evrica, nema nigdeeeee.......u 58-oj apAteci, nailazimo na Klomifen, gde ja skacem da izljubim apAtekarku kao sestru najrodjeniju......Popila pre par sati prvu tableticu, jos uvek ne pokazujem znake poremecaja svesti, mm jos uvek mrda nepovredjen, mada ga ja svesno drzim u uverenju da zene od ove stimulacije pomahnitaju i da sporad toga svi moraju da im ugadjaju .....Eto toliko za sada od mene.... Sve vas ljubimmmmm......
< Poruku je uredio margom -- 20.5.2014 15:03:28 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 15:47:48
|
|
|
|
Maraj
|
Super margom i polako, videces da nećeš imati problema sa izlivom agresije Ja sam danas vadila estradiol rezultat je 2297pmol/L. A referentne.vrednosti su 315-1828 u fazi ovulacije,a u folikularnoj 46-607. Ja mislim da je meni ovo faza ovulacije, jer da?!? Danas mi je 15dc, jutros sam primila pregnil od 5000. Šta mislite za ove moje vrednosti estradiola?!?
< Poruku je uredio Maraj -- 20.5.2014 15:49:34 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 16:06:24
|
|
|
|
margom
|
Auuuuu Maraj sestro slatka, pa ti imas ultra extra turbo ovulaciju, u najmanju ruku ocekujem od tebe ...... Salu na stranu, ne razumem se narocito u tumacenje vrednosti hormona, ali izgleda mi da si bas bas bas odreagovala na stimulaciju......Mislim da bi Maslacak mogla da ti pomogne u tome...... ali mene raduje da se ti OK osecas, i da sve ide po planu.....Kada ides na IUI, i da li ides jedan dan samo ili dan za danom....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 16:20:50
|
|
|
|
Maraj
|
Idem sutra posle podne, mislim da je jedan dan u pitanju, nije mi dr pominjao dva dana. Uf, priblizilo se
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 16:24:59
|
|
|
|
Maraj
|
I, da molim maslacak, da mi pomogne sa tumacenjem ovog mog estradiola
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 18:32:40
|
|
|
|
nata11
|
Maraj Margan lepo si mu ti to objasnila.
|
RE: Inseminacija III deo 20.5.2014 22:18:12
|
|
|
|
margom
|
Heheeee Nato, ne bi' ja tu nista menjala.......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.5.2014 17:41:41
|
|
|
|
Maraj
|
Evo i mene, uradila sam drugu inseminaciu, sad ostaje samo čekanje
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.5.2014 20:15:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Apropo Klomifena: devojke, uz duzno postovanje, najiskreniju zelju da ama bas nijedan simptom od njega ne osetite i apsolutno bez ikakve zelje da vas plasim (nema ni razloga, jer ocigledno dobro reagujete na ovaj lek), moram da vam kazem da zalbe zena koje su ga pile nisu gluposti vec su vrlo opravdane i da ovaj lek ima citav niz nezeljenih dejstava koja su nabrojana u uputstvu. Kao neko ko se jako lose proveo sa ovim lekom , zelim da vas informisem da su mnogo ucestaliji simptomi od te agresije koju pominjete i koju licno nisam osecala problemi sa talasima vrucine koji lice na one na koje su se zalile nase mame u menopauzi, umor, neraspolozenje, uzasne teskoce sa koncentracijom (a raditi se mora, pa ajd se ti koncentrisi na posao a paznja ti kao kod vinske musice), blago pomucenje vida, da nabrojim samo one koje sam ja osecala. I to ne odmah, vec negde od treceg dana uzimanja, dakle na polovini prepisane doze. Da se moze izdrzati - moze, jer je, na kraju krajeva, u pitanju samo 5 dana, ali stoji i to da sam plakala pred uzimanje poslednje 3 prepisane tablete. A pod tim da sam se lose provela od Klomifena mislim prevashodno na to da mi je potpuno istanjio endometrijum, da zbog toga od inseminacije nije bilo nista tog meseca vec tek narednog meseca, kada se spermogram mog muza koji se jedva drzi na granici prihvatljivosti pomocu lekova, vec znatno pogorsao. Tako da, ja bih razmislila pre nego sto kao gluposti obelezim price zena da su od njega bile ovakve ili onakve, jer svako telo je drugacije. I jos nesto: svaka stimulacija, ukljucujuci i Klomifen, je ozbiljna, usled cega je neophodna pauza od mesec dana do sledece stimulacije. Klomifen nije izuzetak samo zato sto ima oblik tablete. On se daje kao prvi nacin stimulacije zbog, citiram lekara, pristupacnosti u ceni i fizicke dostupnosti. Sve ovo je samo u cilju informisanja. Zelim vam uspeh i sto pre!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.5.2014 22:02:51
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Evo i mene, uradila sam drugu inseminaciu, sad ostaje samo čekanje ajde pa da nazdravimo za dve nedelje
|
RE: Inseminacija III deo 25.5.2014 12:43:25
|
|
|
|
margom
|
Maraj draga, kako se osecas, idu polako dani.....odmaras li ili ludujes hehheee...... Kada ne-ocekujes ? Ja sinoc zavrsila sa Klomifenom, a sutra na 8dc krecem na UZ....guramo polako......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 25.5.2014 13:29:43
|
|
|
|
Maraj
|
Super margom,javi sutra kako si odreagovala na stimulaciju. Ja sam OK, doduše,stomak mi je naduven. Danas mi je 20dc tj 4.dan od ITI. Ne očekujem je negde oko 2.ili 3. Juče me je nekih sat ipo boleo čudno stomak da sam jedva izdržala u prodavnici. Ne znam,da l mi je naduven od progesterona...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.5.2014 12:02:00
|
|
|
|
margom
|
Stigoh ja sa UZ-a i situacija je na 8dc sledeca : Endometrijum 4-5 cm Levi jajnik - 3 folikula od 7cm Desni jajnik - 5 folikula od 10 cm Sve to nakon stimulacije Klomifenom od 2dc do 6dc. Sledeci UZ i vadjenje hormona u cetvrtak na 11dc. Sta mislite , jel valja nesto ? Ljubim vas sve.......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.5.2014 16:07:31
|
|
|
|
Maraj
|
Margom,super si odreagovala. Verovatno će ti O biti nešto kasnije nego obično zbog tolikog br.folikula. Meni je dr rekao da je bolje da ih je manje zbog rasta jer kad ih ima više sporije rastu. Ja sam imala 5 vodećih, pa je postupak bio 16 dc. Držim fige i navijam jako,da nam ovaj put uspe, pa da slavimo zajedno
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.5.2014 17:24:24
|
|
|
|
margom
|
Iz tvojih usta u Bozje usi.....nadam se da ce sve proci OK i da cemo smuckati makar jednu malu slatku .... A i za slavlje te drzim za rec hehehe.... Vidis da samo nas dve ganjamo bebane inseminacijom, nigde nikoga....svi presli na VTO...... a ja bi da mi ipak uspemo bez toga.....Ljubac za tebe Maraj....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.5.2014 22:16:06
|
|
|
|
Maraj
|
Jao jeste, neko nam je zatisje ovde. I ja se nadam, da će mi uspeti inseminacija da ne moram ići na vto.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.5.2014 22:28:44
|
|
|
|
nata11
|
Ma kakvo zatisje pa vas dve ste tu a ja kao navijac
|
RE: Inseminacija III deo 27.5.2014 11:07:41
|
|
|
|
margom
|
Nato sever ili jug.......heheheeeee....... .....samo ti udaraj u bubnjeve i sviraj u vulvuzele, da te cuje i onaj odozgo koji mora malo da pogura pa da se nas dve zajedno cekamo ......Kako si ti Nato, ne pitah te, bas sam nevaspitana......
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?