Anoniman -> RE: Inseminacija III deo (31.1.2014 15:35:51)
|
Pozdrav, devojke, nova sam ovde. Hvala na svim informacijama koje delite, veoma su korisne, a mozda sada mogu i ja nesto da pomognem. Suprugu i meni je preporucena inseminacija, zbog njegovog slabog spermograma. Sa mnom je sve OK. Iz manjeg smo grada, a odlucili smo se za Visegradsku. Proces pribavljanja dokumentacije je u nasem slucaju bio sledeci: posto je suprug 'nosilac' uputa, tj. problem potice od njega (slaba pokretljivost spermatozoida), njemu je njegov urolog u bolnici dao izvestaj u kome ga upucuje na inseminaciju, taj izvestaj on je potom odneo kod svog izabranog lekara opste prakse koji mu je dao tzv. plavi uput koji je neophodan i onda je suprug taj plavi uput odneo u Socijalno, tamo mu rekli da dodje sutradan po ocenu komisije, on sutradan otisao i podigao tu ocenu tj. saglasnost komisije. To je deo sto se tice njega. Za mene je potreban takozvani zeleni uput i to idem u ponedeljak kod svog izabranog ginekologa da mi da, a daje mi na osnovu suprugovog uputa (da napomenem da PAPA test, hormone, prohodnost jajovoda i testove na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju vec imam, nisu stariji od 6 meseci i sve je OK). To je prakticno uput za ostanak u bolnici, mada se, kao sto je ovde vec pisano, inseminacija radi u jednom danu i nema nocenja u bolnici. Oni taj zeleni uput koiriste na fazon ujutru te 'prime' u bolnicu, urade inseminaciju i istog dana te i 'puste' iz bolnice. Znam da mnoge od vas ovo sve vec znaju jer su odavno to prosle, ali mislim da nije lose da ponovimo, jer meni licno je trebalo vremana da ukapiram celu tu proceduru sa uputima i tesko sam nalazila informacije bas o tome na forumima (sve ostale informacije sam nalazila bez problema), a u bolnici, barem nasoj, nisu bas raspolozeni za objasnjavanje...Jedno vreme cak nisam bila sigurna da li nam oboma treba uput, sada znam da treba. Izvinjavam se ako su informacije suvisne...Pozdrav svima!
|
|
|
|