Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 12.12.2014 9:41:10
|
|
|
|
njanja52
|
Isla sam na redovan ginekoloski pregled, potrefilo se da je sada, kada sam pocela sa terapijom i onda sam rekla doktoru za stimulaciju
< Poruku je uredio njanja52 -- 12.12.2014 9:47:34 >
|
|
RE: Inseminacija III deo 12.12.2014 17:18:14
|
|
|
|
kokolom
|
Meni su sve mere na ultrazvuku u visegradskoj i dz razlicite, a ni jedan od njih nije stari. Vise verujem onome u Visegradskoj
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 12:35:06
|
|
|
|
njanja52
|
Bila danas u Visegradkoj, 8. D.C., endometrijum 5 mm, jedan folikul od 10 mm, ponovo idem u petak... Cini mi se da je ovaj folikul mali, sta vi mislite?
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 21:56:06
|
|
|
|
madre
|
pa sta znam, ne razumem se specijalno u folikule, ali rekla bih da nije mali. evo ti moj primer... 5og novembra sam imala folikul od 11mm, ovulacija se dogodila 11og novembra i zatrudnela sam (ne znam koliki je tada bio ali kao da je vazno )
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 21:58:08
|
|
|
|
njanja52
|
Koji ti je D.C. bio 5. novembra?
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 22:10:57
|
|
|
|
madre
|
eeeh, 32dc zato i nisam htela da pisem, da te ne zbunjujem. moji ciklusi su jakooo neredovni!
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 22:13:06
|
|
|
|
njanja52
|
Hahaha, pa dobro onda :) Cestitam na
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 22:19:15
|
|
|
|
madre
|
ebi ga, kratko je trajala ta sreca, neslavno se zavrsilo.
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 22:20:34
|
|
|
|
njanja52
|
Oooo, pa nisam znala
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.12.2014 22:38:40
|
|
|
|
Kiškum
|
Je li stimulacija obavezna kad se radi inseminacija? I da li je obavezno da se uradi laparo ako imam urađen HSG da bih imala pravo na inseminaciju? Hvala vam
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.12.2014 9:49:58
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Kiškum Je li stimulacija obavezna kad se radi inseminacija? I da li je obavezno da se uradi laparo ako imam urađen HSG da bih imala pravo na inseminaciju? Hvala vam Nije obavezna stimulacija ukoliko imas dobre folikule rade i iz prirodnog, kao ni laparo ako imas HSG.
|
RE: Inseminacija III deo 16.12.2014 10:24:24
|
|
|
|
Kiškum
|
Hvala puno, Nato :)
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.12.2014 19:25:31
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Kiškum Je li stimulacija obavezna kad se radi inseminacija? I da li je obavezno da se uradi laparo ako imam urađen HSG da bih imala pravo na inseminaciju? Hvala vam Ja sam radila dve inseminacije. Jedna je bila stumulisana klomifenom a druga iz prirodnog ciklusa. Samo ti je hsg obavezan pred inseminaciju
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.12.2014 12:53:10
|
|
|
|
lidijana
|
kiškum, čitam forume i vezi inseminacije. Ja sam radila dve IUI, obe nisu uspele. Kakvo je tvoje iskustvo?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 26.12.2014 15:44:28
|
|
|
|
Maraj
|
Lidijana mali je procenat uspesnosti IUI. Ja sam dve radila. Sada sam pre VTO uradila trombofilije i imunologiju. Ispalo je da tu imam problem i da sam verovatno mogla da radim jos 10 IUI, ne verujem da bi uspele.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 29.1.2015 15:04:58
|
|
|
|
leila79
|
Pozdrav svima, nova sam na forumu, ali nakon 3 inseminacije, želim da se aktivnije uključim, čujem vas i delim svoje iskustvo sa vama. Ukratko, imam 35, a mm 40 god. Spermogram mu je odličan, meni je histeroskopski odstranjen endometrijalni polip prošle godine u februaru i, o istom trošku, laparoskopski je utvrđeno da mi je levi jajovod OK, a desni oskudno prohodan. Rađene su dve neuspešne inseminacije, posle kojih sam prirodno zatrudnela u junu 2014., ali je usledio missed ab. u 9. G.N... Za razliku od prethodnih praćenja, prilikom poslednjeg (januar 2015.) ovulacija je bila baš na desnom jajniku. Rađena je IUI, nije uspela. Idemo dalje za koji dan, javljam vam se uskoro i želim sve najbolje!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 29.1.2015 15:22:34
|
|
|
|
makicapakica
|
Svi nalazi su nam bili ok. Ja sam nakon toga nosila nalaze u BGD u kliniku BIS Intermedicus, dr Nebojsa Radunovic i on mi je kazao da jos trebam AMH i histeroskopiju ili HSG uraditi. Zatim sam na histeroskopiji bila i otklonjen mi je polip sa unutrasnjeg dijela materice a kanali su prohodni. Dosta imam folikula na oba jajnika, ali ce ipak da mi radi stimulaciju za inseminaciju, i akobogda sledeci mjesec da cekam rezultate. Imam nedoumice oko inseminacije. Da li cu trebati da odmaram ili je to takodje normlan proces u kome mogu i da radim i sve regularno?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 29.1.2015 15:58:30
|
|
|
|
Nina777
|
leila79: Meni je putem HSG utvrđena slabija prohodnost levog jajovoda (tecnost je prosla nakon trećeg ubrizgavanja) a folikul mi je kad god sam pratila na levom jajniku; radila sam inseminaciju pre dva dana i to komentarisla sa doktorom a on mi je rekao da se ne opterecujem time, da sve moze da prodje kuda treba da prodje, nije ni meni to bas najjasnije.. makicapakica: nakon inseminacije ležiš u ordinaciji 15-30 minuta i preporuka je da tog dana odmaraš kući, posle sve normalno. Možeš ti odmah normalno da funkcionišeš (inseminacija ne boli, može da bolucka kasnije malo) ali preporučuju da se malo tog dana odleži...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 29.1.2015 21:30:59
|
|
|
|
makicapakica
|
IZVORNA PORUKA: Nina777 leila79: Meni je putem HSG utvrđena slabija prohodnost levog jajovoda (tecnost je prosla nakon trećeg ubrizgavanja) a folikul mi je kad god sam pratila na levom jajniku; radila sam inseminaciju pre dva dana i to komentarisla sa doktorom a on mi je rekao da se ne opterecujem time, da sve moze da prodje kuda treba da prodje, nije ni meni to bas najjasnije.. makicapakica: nakon inseminacije ležiš u ordinaciji 15-30 minuta i preporuka je da tog dana odmaraš kući, posle sve normalno. Možeš ti odmah normalno da funkcionišeš (inseminacija ne boli, može da bolucka kasnije malo) ali preporučuju da se malo tog dana odleži... Hvala Nina...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 30.1.2015 11:02:33
|
|
|
|
leila79
|
Hvala Nina, i srećno :-)
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.2.2015 0:46:32
|
|
|
|
Lily84
|
Cao nova sam na forumu imam 30g, vec dugo vas citamja i mm pokusavamo čitavu vecnost da dobijemo dete 10g smo zajedno sad sam bila na 1 inseminaciji. Nije mi nikad proveravano prohodnost jajovoda njemu je ustanovljen mali broj spermatozoida. Pila sam klomifen1x1 samo jedan folikul na desnom jajniku 20mm i 20dc doktor je vec mislio da odustane kad je folikul porastao neznam koliki je bio endometrijum ali je rekao da je savrsen dugo nije video tako dobar. Inace mc imam na 33 dana, danas mi je 32 jos nisam dobila ali mislim da hocu kucni test mi je pokazao negativan nalaz betu tek u ponedeljak treba da vadim tako je rekao. Iducu cu raditi sa klomifenom od 2x1. Ako ne upali dem za Segedin. Jos jedan mali deo mene se nada da he test krivo pokazao. Neznam da li je iko od vas imao tako kasno sazrevanje folikula i volela bi da mi pomogne da li sam rano uradila test ili je morao biti pozotivan? Hvala veliki pozdrav za sve
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.2.2015 19:31:26
|
|
|
|
jess021
|
Lily, smatram da si za iui trebala uraditi hsg, a i sta znaci mali broj spermatozoida kod tm? Pitam jer postoji granica do koje se radi iui, a ispod koje dr odmah salju na vto. Pisem ti jer ne znam da li ides privatno, pa da ne dajes pare, ako realno sanse ne postoje. Nemoj da te obeshrabrim, samo zelim da sto pre nadjete pravi nacin i dobijes bebu. Ako koristis utrogestan on sprecava krvarenje. Uradi betu u svakom slucaju. Srecno!!
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.2.2015 21:08:49
|
|
|
|
Lily84
|
cao jess021, hvala na odgovoru inace idem privatno 36.000,00 din je jedna inseminacija odma nam je rekao da su male sanse ali da mozemo da probamo posto je ovo laksi nacin neznam koliko se treba lezati posle VTO, i kakav je postupan nakon vracanja. Mali broj znaci da ima 8 a minimun je 40 na nalazu. Bio je jedanaest ali nakon 3 meseca pijenja neke terapije koju je dobio od uroga umesto da se poboljsa nalaz je jos losiji pa smo se odlucili na 2 pokusaja inseminacije i onda za kalli posto se dugo ceka na drzavnim klinikama. neznam da li je to uopste dovoljan br za inseminaciju mada sam ja insistirala da probama da je do ginekologa odma bi nas slao na VTO.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.2.2015 21:16:36
|
|
|
|
Lily84
|
zaboravila sam da ti napisem da utrogestan ne pijem, nije mi ni rekao da treba da ga pijem samo sam pila klomifen i dobila pregnil kada je folikul bio 20mm. jos uvek nisam dobila sacekacu 14 dan za kucni test a u ponedeljak to mi je 17-dan odO tad cu vaditi hsg. Ne nadam se bas puno vise sam skepticna spadam u grupu ljudi i da mi se desi recu nemoguce i betu ponoviti jedno 5 puta da se uverim.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.2.2015 21:22:38
|
|
|
|
Lily84
|
Htela bi da se nadovežen na poruku od Nina777: mene inseminacija nije bila bolna ali sutradan i naredna tri dana mi je stomak duplo natekao i bolio me poprilicno, mislim da to sve zavisi zvala sam ordinaciju da pitam da li je sve u redu jer nisam mogla da funkcionisem rekli su da jeste da sve zavisi od osobe do osobe. Stomak mi je jos uvek natecen enmogu da zakopcam farmerke koje mogu otkopcane inace da skinem ali mislim da je sad to vec jer treba da dobijem ako nedobijem u ponedeljak idem da vidim sta se desava nekad me malo zaboli ali ni blizu kao prvih 3 dana. Imala sam osecaj za viken da cu dobiti sad nemam ni taj osecaj.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?