Dve_srece_najvece_ -> RE: Kozje mleko (29.9.2012 14:04:02)
|
E da se i ja jednom oglasim.... Moje cure od svog prvog rodjendana piju kozije mleko. Nabavljamo ga od komsije koji ima 20-tak koza, koje 2 puta dnevno vodi na ispasu, celog leta i jeseni kosi travu kako bi imao da ih hrani cele zime... Veterinar redovno dolazi, i kad se desavalo da je neka koza bolesna, njeno mleko se bacalo, a ne prodavalo. Covek zaista brine o svojim kozama, i pre svakog muzenja pere vime, svoje ruke i posudu u koju muze...moje cure cesto idu da gledaju kako on muze koze, naravno ja ih vodim , i nikad dosad nisam videla da je i jedna koza "zacinila" mleko brabonjcima. U svakom sluchaju, mi to mleko prokuvamo i moje cure ga piju, i jedu u kasicama. Osim toga, pijemo kravlje mleko (moja kravica ad) i adaptirano (uveche) tako da mislim da je ishrana moje dece potpuna i da nema opasnosti od anemije (sto potvrdjuje i poslednja krvna slika). Inace, od ovih mojih komsija puno ljudi kupuje mleko ,kiselo mleko i sir, i vecina ih uopste ne poznaje, pa im opet to ne predstavlja problem. I jos nesto bih rekla. Mislim da ni previse sterilna okolina nije dobra za dete, shvatam da ne treba davati mleko koze koja je pod antibioticima, npr...ali kakve veze ima sta je koza sve pojela? Pa u tome i jeste poenta kozijeg mleka. Ona pojede i ambroziju koju nece ni jedna druga zivotinja. Moja deca su alergicna na neke polene, ali na ambroziju npr nisu, mozda je tu doprinelo kozije mleko, mozda nije...
|
|
|
|