Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 18:16:33
|
|
|
|
Sonreir
|
Ne kazem ja da radis test danas, ali mozes na 12dpo Bezim ti za par dana tako da me moras juriti sve do porodjaja
< Poruku je uredio Sonreir -- 20.1.2013 18:17:29 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 18:21:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
Hej crtke, u odbranu mileninog grafa nije on uopste tako los Ok postoji nejasnoca kad je doslo do pucanja folikula u odnosu na ultrazvuk ali to se desava, inicijalan porast temperature kod nekih zena je postepen i traje par dana. Ili ima naglih padova, kao ovde. Ali temperatura je krenula, i ja koliko vidim sve je visa i visa, a sto je najvaznije kad se baci pogled graf je jasno dvofazan, znaci konzistentno su sad vise temperature u odnosu na folikularnu fazu- sve dokaz ovulacije. Tako da ja ipak mislim da su grafovi vrlo pouzdani, ako su jasni i sto je najvaznije ako se ne uzimaju nikakvi hormoni, cikloproginova, progesteron itd jer to naravno falsira rezultat. Milena, sacekaj naredni vikend za svaki slucaj i radi test. Na primer u nedelju. Da bi bila sigurna u rezultat Son graf izgleda stvarno mnogo dobro a vidim i da se ti osecas da je to to . Jesi vec u fazi kad bi mogla da znas. Ajde pa dans sutra obradujes
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 18:29:45
|
|
|
|
Sonreir
|
Obradovacu i vas i nas sutra ako mi muz kupi test pre prvog pi I ja se slazem da se vidi razlika izmedju prvog i drugog dela ciklusa, ali nervira kad nije sve jasno (sto bi rekla Mod - sto nam lepo kosa ne pozeleni pa da odmah znamo da smo trudne ). Znala sam da ces joj reci da ceka sa testom, ipak je tako najpouzdanije, ali pouzdano je i ako pokaze 12-13dpo bledu crticu?
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 18:47:08
|
|
|
|
milenatea
|
i ja sam mislila da padne test u nedelju, za sedam dana. cekam strpljivo Maslackic ti si nase cudo ako ne stigne do nedelje eto dve crtice , ali opet ce biti pre ocekivane M, jer trebam da dobijem 29. u utorak. nista dogovorile smo se, nedelja
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 19:13:26
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ma sigurno da je pouzdano, ako se vide dve crtice. Mene samo plasi kod urinskih testova koji su ipak manje osetljivi i eventualno kasne implantacije da moze da se dobije lazno negativan rezultat. Pa da je trudna, a samo se razocara. Implantacija moze cesto da bude i tek 11 og dana pa je tu test 12 og bas knap. Beta iz krvi taj dan je vec pouzdanija. Ali 14 dana posle ovulacije bi trebalo da se vidi i na urinskom i na testu iz krvi jasno.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 19:39:43
|
|
|
|
milenatea
|
ja sam razumna devojcica i da bude negativan, ponovicu ga ili ako kasni onda pada beta
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 20.1.2013 23:33:10
|
|
|
|
ivekpivek
|
sonreir malo sam glupava al sta je folikulometrija ja to nisam nikad radila ,sutra cu popodne kod dr na pregled
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 7:41:33
|
|
|
|
babby
|
Meni t i dalje gore,m.jos nije stigla na ultrazvuku nista neznam kolko da cekam da stigne i kada da pocnem ponovo cikloproginovu da pijem u haosu sam skroz i ovulacija nije bila kada je ff obelezio nego kasnije ali nisam sigurna kada i dal je uopste i bila
< Poruku je uredio babby -- 21.1.2013 7:50:00 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 10:23:23
|
|
|
|
Maslacak15
|
Babby draga, moj ti je savet, uradi estradiol i progesteron i ako su niski mozda ces morati da uzmes nesto za izazivanje ciklusa....Ako nisu, onda je mozda lutealna faza jos uvek u toku. Ali u svkaom slucaju razjasnice ti situaciju bar donekle.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 10:25:18
|
|
|
|
babby
|
Maslacak da nije tebe neznam sta bi mi radile tako znace tvoji saveti
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 11:57:57
|
|
|
|
Jole84
|
Sani nisam više ljuta na tvoj graf,baš je dobar Hajde daj ovamo zelenka
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:23:32
|
|
|
|
Jole84
|
Ja stvarno ne znam šta se dešava sa ovim ludakom od grafa
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:25:08
|
|
|
|
daca77
|
Jole, sta je ovo? Tek sledi O ili implantacija?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:34:19
|
|
|
|
Sonreir
|
Jole, i ja sam se odljutila i bila sam u pravu kad sam rekla da ne merim vise posle ovog ciklusa Dodala sam i onaj test koji sam radila 12dpo za koji nisam smela nikome da kazem jer se crtica pojavila izvan onog roka u kome je trebalo ocitati rezultat, pa sam sumnjala da je prava. Jole tvoj graf je stvarno lud... Sva sreca da nije cista! Daco, ja ne znam od cega moze biti to braon, da li ti je pala temp?
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:44:09
|
|
|
|
daca77
|
Son, divan grafic A moja T pada, jutros je konacno bila niska.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:44:15
|
|
|
|
milenatea
|
Dacika, sto ne proveris opet hormone? Jolence, bas je poludeo bem li mu misa
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:46:56
|
|
|
|
Sonreir
|
Daco, kog februara ides kod Zokija? Da li ces moci tada da uradis neke analize? Milence, lepa povisena temp s obzirmo da si ladna ko zaba Ih, kako te jako vucem Mod mi bezi za 2 nedelje tako da moram povesti nekog sa mnom
< Poruku je uredio Sonreir -- 21.1.2013 12:47:46 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:49:51
|
|
|
|
daca77
|
Son, 8.februara idem kod Zokija...a necu nista raditi, vec imam nesto uradjeno...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:52:12
|
|
|
|
Sonreir
|
Pa jel su ti hormoni ok uprkos tom braon iscetku?
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 12:59:09
|
|
|
|
milenatea
|
jer ja sam zaba a ti si zmija hehehe salim se ma gde sam `ladna, uradila bih sada test al` pokusavam da budem karakter
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 13:11:49
|
|
|
|
Sonreir
|
Stavicu ti kasnije sliku testa sa 12dpo i uzivo se nesto malo vidi a na slici ne verujem da ce se uopste videti tako da ti stvarno ne mogu preporuciti da radis test pre 12 dpo. Ok mi je da si nestrpljiva, i ja sam bila jako, nikada nisam bila tako nestpljiva kao ovog puta, ali po meni je 12dpo najranije za urinski test, mozda beta moze dan, dva ranije, ali mislim nema potrebe da radis ni nju tako rano. Razumem te skroz, telo mi je govorilo da sam trudna a znala sam da ce test biti neg pre 12 dpo pa sta bi mi onda vredelo da sam ga uradila ranije. Molim te, izdrzi makar do 12dpo
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 21.1.2013 13:46:38
|
|
|
|
mala.bebica
|
SON jupiiiii pa ti si trudna jeeeeee vuci Dacu i Verku odavde :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 22.1.2013 9:39:04
|
|
|
|
milenatea
|
Son, izdrzacu do nedelje, znam da nema svrhe. juce sam i ja plakala na poslu - sto ne lici na mene
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 22.1.2013 9:52:41
|
|
|
|
Sonreir
|
Tebi ce u nedelju biti 30dc, i otprilike 15-16dpo? Super, izdrzi kad si vec resila Ja cu ponoviti test krajem nedelje da vidim tamne crtke Bila sam ljuta na tvoj graf, kao i na moj, a sad mi se svidjaju i tvoj i moj tako da se nadam da ce od ovog tvog grafa biti isto sto i od mog Ja te jako vucemmmmm
|
|
RE: Bazalna temperatura - VII deo 22.1.2013 9:55:49
|
|
|
|
daca77
|
Milenatea, navijam da pozeleni
|
|
|
Anketa
Kravlje mlekoisidora88Kada ste bebi koja je isklucivo na AD mleku uveli kravlje mleko (izbacili potpuno AD)?sa 3 meseca (
32%)
sa 6 meseci (
16%)
sa godinu dana (
52%)
Ukupan broj glasova: 90Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!