Zemunka85 -> RE: Kada može beba u sedeći položaj? (15.3.2018 11:25:12)
|
E Bunny [sm=smiley31.gif], mi smo zajedno trudnovale i isto imamo situaciju devojcica, pa decak [sm=smiley36.gif]. Hvala za ovu poruku, znaci mi. Kao sto rekoh, ja sam svesna da sam bez razloga isprepadana ovaj put. Zapravo, on je rodjen na dan termina sa 3kg, u porodilistu mi je DR ovim recima rekla "Majka, on je malo manji nego sto bi trebalo, tako da ce ici DG hipotonija", zapravo na izvestaju pise da mu je vrednost nekog indeksa (recimo P10) ispod proseka, uzimajuci u obzir - pol (decaci su krupniji), paritet (tj u odnosu na Laru, koja je devojcica, rodjena u 38 nedelji sa 3300) i gestacijsku zrelost (tj terminsko dete). I tako on nepravedno zaradi tu dijagnozu. Plus zelena plodova voda, pa taj visak sto sam imala, pupcanik oko vrata (mada je to i ona imala) i onda ja samo motrim. Jos mi je gore jer sa njom nisam imala pojma sta kad treba i samo se od sebe desavalo. Sada samo ocekujem i dani mi kao godine. Kazem, tako sam i za glavicu brinula vec od mesec dana, no, lepo je spontano ucvrstio. Lara se sa 3,5m lepo okretala u oba pravca i smera ja sam u sat kada je napunio 3,5 i od njega ocekivala on je to uradio opet sam sa 5m i 5d. I ne kasni on ni u cemu, nego eto ja sve ocekujem ranije u strahu "Ako se sad ne desi, da li ce posle". Tako je malo kasnije od nje krenuo i da cici ... i sve. Opet kazem, sve je u dozvoljenim granicama, ali eto ... stalno ga zagledam. Sada vidim da je L samostalno sela sa 8m, a od 6-8 sam je ja stavljala, tako da imamo mi jos vremena. Svakako 11.4. idemo kod fizijatra da ja vidim vazi li ta dijagnoza jos .... IZVORNA PORUKA: Bunnyca Evo i ja dajem glas za devojcice[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]Moja cerka je samostalno sedela sa 6 meseci, sin ima 8,5meseci i poceo je da sedi sa 8. Nema veze ni kilaza, ni dijagnoza hiperonus koju on ima, jednostavno nije ga zanimalo sedenje,I evo i dalje kada sedi klati se, vise voli da se prevrce treska i set_a u krevetcu nego da sedii. Doktorka je rekla da do 9 meseca mora samostalno sedeti PS. Meni onda bude zao njega kako ga ona sije u svemu, pa kazem "Eto, on je "napredniji" u zubima, ima covek 6kom sa 6m", mora majka sina svog da odbrani [sm=smiley36.gif] .
|
|
|
|