dunja RR -> RE: Egipat - na šta obratiti pažnju? (12.1.2018 12:50:19)
|
Da stavim i ovde, da nam se ne zagubi. Ju Maraj, pa zašto te udarila? Jako je velika razlika između Hurgade i Kaira i tada bila, Kairo je jedan anarhičan grad, i islam se veoma oset_i, za razliku od Hurgade koja je podređena turizmu, i tada smo svuda mogli videti gole Ruskinje i Nemice po plaži. U Kairu sam se oblačila od glave do pete, nisam imala problema, ali je drugačiji osećaj, obazriv si. U Hurgadi je bila opuštencija. IZVORNA PORUKA: dunja RR I ja ne bih sada smela otići u Egipat ili Tunis. Bila sam u Egiptu pre 13-14 godina, i to mi je bilo jedno od najlepših letovanja. Ali tada je situacija u Egiptu bila sjajna, u Kairu smo normalno šetali i obišli sami ceo grad (bili smo 10 dana u Hurgadi i 4 dana u Kairu). U Hurgadi smo stalno švrljali uveče. Bili na nekoliko izleta ne zna se koji je bolji od kojeg (jedan dan u pustinji, jedan dan ronjenje kod Rajskog ostrva, jedan dan Luxor i Karnak, delta Nila). To letovanje mi je bilo jako aktivno, ali sada ne bih mogla da zamislim da sve to obiđem bez straha, to su hiljade kilometara. Posebno Kairo i taj deo na jugu ka Sudanu. Crveno more je predivno, sigurno jedno od najlepših mora na svetu. IZVORNA PORUKA: Maraj Didy svaka ti cas_t kad ste uplatili Tunis. Ja isto ne bi smela da uplatim te arapske zemlje. Do leta svasta se izdesava i u Tunisu i u Egiptu. Ja sam 2 put bila u Egiptu. Stvarno je divan Mi smo imali turu 12 dana Hurgada, 2 dana Kairo. Drugi put smo bili samo u Hurgadi. Ni tada nam 2004. i 2008. nije bilo sve jedno Osecas se ne bezbwdno. Mene je jedna egipcanka udarila sa tasnom u centru Kaira. Mislis da sam smela da reagujem. U Tunisu nisam bila. Nije da ne zelim Ali kakva je situacija....pa ne bi isla i da razmisljam za bezbednost svoje porodice. Grcka je zakon[sm=bravo.gif] mogu da prenocim na plazi. Toliko se sigurnom tamo osecam A sto se tics br zvezdica. Itekako su vazne. Posebno u tim zemljama. Njihove 3 su kao evropske 2. Higijena i izbor hrane to je ono sto razlikuje hotel od 3 i 5 zvezdica
|
|
|
|