Dada81
|
IZVORNA PORUKA: Verolina Problem seze daleko dublje od uvodjenja seksualnog obrazovanja u skole. Mi smo se kao nacija degenerisali. Kad bi jedna majka, umesto da sa cerkom odgleda citav niz turskih serija od 11h do 21h, odvela dete u biblioteku (a da je naravno pre toga procitala neku knjigu pa da zna to isto dete i da uputi u nesto) ili pozoriste, poceo bi da se dize taj dragoceni nivo kolektivne svesti, koji je kod nas, kako da se blago izrazim -poprilicno limitiran. I dok cale loce pivo, keva gleda serije, klinja bas i nece da razmislja o kondomu dok "pumpa" devojku, niti ce mamina izblajhana petnaestogodisnja curica da razmislja dok je taj isti klinja pumpa. Jeste problem porusiti tabue koji vladaju i dalje u porodicama, ali da bi deca naucila, prvo bi valjalo nauciti njihove mame i tate kako se ophodi prema ljudima. Mozda bi im trebalo napisati neki mini prirucnik za prvake sa naslovom-Kako ziveti zivot bez piva, politike i Turaka. Bez da ikog uvredim, zato necu ni imenovati, ali samo na ovom forumu sam procitala toliko blistavih izjava da se usudjujem reci da te i takve majke ne bi objasnile ni ovci gde je valog, a Vuku sta je cirilica, a kamoli cerki da treba da prozivi valjan i lep zivot i da zacne majcinstvo sa zeljom, a ne sa moranjem u 16 godina. Sa druge strane nisam za to ni da babe radjaju decu, da se razumemo. Zena preko 50 godina ne treba da radja decu. U razloge necu ulaziti, vec sam ih izlagala na jednoj temi. Ko te razume,nece se uvrediti Necu ici u ot puno,samo prosto moram,jer sam bas danas u neverici gledala kakve sve(forumske) teme negde postoje,mislim tema o turskoj seriji ili o proslom ratu,tipa''da se ne zaboravi''.A,to sve majke komentarisu,koje jos po dosta toga ne znaju ni o majcinstvu kao ni ja sama...Htela sam im reci- zene,gledajte razvedriti trenutnu buducnost,pokusati bar i uneti radost u te mala nezna decija srca...Uff,oprostite mi malo,necu vise,ali evo ovo je vise bilo u globalu vezano za odgoj decice...Toliko sam pod utiskom da sam morala.Ako treba,brisite post