Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 13:27:26
|
|
|
|
Anoniman
|
pojela je celu punjenu papriku plus jos malo povrca iz supe. i to tako sto smo joj dali kasiku da maze sa njom svuda okolo. drugom rukom je uzimala celer iz tanjirica (njega joj danas uvodim), stavljala ga malo sebi u usta, pa malo nama i tako otvarala usta. ona koliko god gladna bila ( a bila je sigurno gladna jer je jela jutros u 8:30) nece da sama otvori usta, nego cim vidi kasiku odmah okrece glavu. nije ni cudo sto sam ovoliko zivcana, sta sve dozivljavam sa njom 5x dnevno. idem konacno da je uspavam. a i ja cu u krevet, odmah!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 13:37:06
|
|
|
|
jole82
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Ako neće da jede ono što ima za ručak a u pitanju je nešto što inače jede, ne nudim ništa, kad dođe vreme za sledeći obrok ponudim to što sam inače planirala da joj dam za užinu ili večeru, između nema ništa. Dakle ponašam se kao da je jela, ponu+đena ko počašćena. Ako ima nešto što do sad nije jela, ponudim hleb i pavlaku za slučaj da joj se ne dopada novo jelo, ako neće molim lepo. Ne dubim na trepavicama, ne glumim ludilo, ne pravim pozorište. Najčešće serviram i ostavim je na miru da jede kojim tempom i koliko hoće. Kad ej sita stavi tanjir na glavu. Inače pedijatar me je upozorila da upravo nutkanje, kljukanje i smaranje deteta sa tim jedi jedi jedi izaziva probleme u apetitu i nikom ništa dobro nije donelo.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 13:37:51
|
|
|
|
malik
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Inače pedijatar me je upozorila da upravo nutkanje, kljukanje i smaranje deteta sa tim jedi jedi jedi izaziva probleme u apetitu i nikom ništa dobro nije donelo. Ovo je u mom slučaju taaako tačno. Baš sam se zeznula sa prvim detetom, napatile se obe i evo je i dan-danas gnjavi sa jelom. Duša me boli jer se bojim da sam joj usadila navike koje će joj škoditi u životu. Sa drugim detetom sam drugačije postupila, lepo se ručka i nismo izbirljivi. Macaki, a kako napreduje beba, šta kaže pedijatar? (izvinjavam se za off)
< Poruku je uredio malik -- 6.9.2012 13:39:02 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 14:00:32
|
|
|
|
Anoniman
|
malik, napreduje odlicno. ali meni samo sto rogovi nisu poceli da nicu.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 14:25:25
|
|
|
|
malik
|
Ljubim te Macaki, opusti se, pusti je da brlja i neka misli da je glavna. Neko već reče na RR: Nijedno dete pored hrane nije umrlo od gladi.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 14:37:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad mogu na miru da se istresem, popila sam bromazepam pa neću da divljam i psujem. Stari gazda već nedeljama obećava da isplati sva dugovanja (za našu kuću to znači mm i ja po 4 plate i 10 prevoza za mm), a novi gazda preuzima od septembra i obečao nam redovne isplate. Evo već četvrta nedelja čekanja se bliži kraju, danas rekli možda bude u sledeći utorak. Čekajući Godoa došli smo do cifre od 20 evra i 200 dinara u kući i ništa na računima, pelena imam za još nedelju dana ad mleka za dve ali nemam više ni voća, ni povrća, nemam običnog mleka ni sira ni pavlake ni kiselog mleka i mesa je u zamrzivaču sve manje, kafe imam za još dva dana pod uslovom da nam ne dođe niko u goste. Kad sam čula to MOŽDA U UTORAK, dobila sam nervni slom, sreća ba bar lekova za smirenje imam u šteku...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 15:24:22
|
|
|
|
Anoniman
|
joj gg glavu gore
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 15:43:25
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Danas bili do bolnice da doktor proveri da li se dobro primila BSG vakcina i tamo guzvaaaa, mali milion ljudi i dece. Mi stojimo napolju, prilazi nam devojcica sa mamom, dete starije od moje bebe pola godine (godina i 4 meseca) i pljas! udari mog sina po glavi. I njena mama odmah njoj samar E pa bas zato je i takva mala, sta gleda to i pravi. E posle je tamo u cekaonici svako dete udarala koje stigne, nije bitno da li bilo vece ili manje od nje. Eto , zao mi deteta. A onda joj se mama iznervirala i pocela naglas da joj vice: djubre jedno! A moj sin nije uopste izreagovao kad ga je ova udarila. Nije ni ukapirao sta ga je snaslo. On jadnicak ne zna sta je to. Bas je dobrica prava i mnogo je nezan. Kad smo u drustvu sa drugom decom, neka ga vuku, otimaju igracke iz ruke, a on ne pravi takve stvari. Srce majkino. ( e malo sam off, ama zanela sam se ) A ne znam jel to dobro ili lose
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 15:52:07
|
|
|
|
vonavoj
|
joj,mama veki,uzas! i moja ne zna da se bije,ali je grebu i onda place,ili je udare po glavi,ali su mali pa ne znaju drugacije da pokazu neznosti ... ona bi samo da prica,zadirkuje ih! gae,mogu misliti kako vam je.. ne daj se!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:02:50
|
|
|
|
viking
|
Gae, a da se privalite matorcima preko vikenda? To smo mi radili ranije, kad ostanemo bez kinte - na ručak kod mojih, pa na večeru kod njegovih :) a oni srećni što nas vide :)
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:15:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Gae, a da se privalite matorcima preko vikenda? To smo mi radili ranije, kad ostanemo bez kinte - na ručak kod mojih, pa na večeru kod njegovih :) a oni srećni što nas vide :) Moji na odmoru na Tari, a svekijevci nisu iz te priče, svekrva je u Nemačkoj i prilično nezainteresovana za nas, a svekar svoje prihode raspoređuje između piva i vinjaka. ta terapiji koja mi mnooo Ma premostiću ja sve, i teže sam situacije premostila ali mi se dosta laži i šargarepe na sve dužem štapu. Nek mi kažu da od tih para nema ništa ili da će ih isplatiti sledeće godine ili bilo šta samo da znam da s tim ne računam i da tražim drugo rešenje. Maaaa... Ovo traje već dugo, ima sigurno 2 godien kako plate kasne prvo po pola pa po mesec pa mesec i po i mic po mic dođosmo do 4. Sad sam već izmorena kalkulacijama, strahovima, stresovima, neizvesnošću. Psihički sam iscrpljena i labilna, a zbog godišnjeg nisam odavno bila na terapiji koja mi je mnoooogooo pomogla da preguram sve ovo. Cure, Uskoro će sve biti ok...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:17:12
|
|
|
|
jance
|
e gae, tako smo i mi otprilike. i pare koje imamo idu u majstorovu hranu i pelene. vlazne maramice nemam vec 3 dana, niti cu ih imati do sledeceg petka, koristim pamucne pelene ( za ojed dusu dalo inace) o ostalim finansijskim akrobacijama da ne pricam, nije tema, recimo da ni sama neznam kako se snalazimo, struju nismo platili recimo da kazem, duuuugo, kola nam se sve vise kvare a ni ne vozimo ih jer imamo minimalno goriva, samo mm do posla i ako treba da odemo do zaove da odnesemo ves na pranje jer naravno ves masinu jos uvek nismo popravili. ali eto, prezivljavamo, i pitamo se kad cemo moci malko vise nego samo da prezivljavamo... Mama Veki ja sam bas trazila dali imamo temu o takvoj deci na forumu ( i nisam pogledala odgovor). nase mladje kumce je takvo, udara sve zive, sad smo bili na selu na rodjendanu i sve mame su mi se zalile kako im je tabao decu sa onim plasticnim cunjem po glavi. nije ni cudo sto ga se Ogi plasi. mm i ja smo bas pricali sta da radimo. nije nase da vaspitavamo tudju decu, ali kumovi su nam, moracemo na majstorov rodjendan da ih pozovemo, ali necu dozvoliti da mi taba goste kako stigne, smucice se deci rodjendan...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:27:57
|
|
|
|
MicinaMama
|
gae draga drzim ti fige...pokusaj ostati sto vise pribrana zbog zabice!Istina nije lako ni malo!I mm se pozvadjao sa gazdom prosli mesec i otisao iz firme ali sva sreca pa je nasao privremeni poslic kod drugog coveka i tako da smo pregurali avgust.Vratio se sada na posao stari. Nije to lagana stvar kada imas decu,da smo sami pa i ajde lakse je dosta....meni bi srce otpalo da mojoj deci ista fali.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:28:59
|
|
|
|
minavb
|
Izem ti zivot
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:31:47
|
|
|
|
Anoniman
|
gae, jance
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:44:21
|
|
|
|
jance
|
da i onda mi pukne film kad ispisem kompletnu papirologiju potrebnu za ostvarivanje prava na deciji dodatak, a deciji dodatak mesecno iznosi 2280din! nemojte me pogresno shvatiti, nisam nezahvalna, svaka para je dobro dosla, ipak se to zove samo dodatak, ali samo kolicina goriva koju smo potrosili da bi skupili svu papirologiju, vukli dete po gradu na +40 da bi sto pre sve zavrsili, njakali se sa nesposobnjakovicima u petrovackoj administraciji, nece to isplatiti recimo pre decembra... pa to nije mesecno ni za njegove pelene! a predali smo papirologiju i za socijalnu pomoc, ali tu sam opet u tripu, mi ipak nismo neko ko npr nema podove. moja kuca je cista, moje dete ima svoju sobu, nije bas da zivimo u stracari ( sa wireless antenom na krvu ) kao vecina korisnika socijalne pomoci... tako da se tu puno ni nenadam...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:50:55
|
|
|
|
tijatija
|
Gae, Jance posle kise uvek sunce dodje
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 16:54:37
|
|
|
|
jance
|
da, tijatija htedoh da potvrdim sto je vec neko napisao na tvoju temu jaslica i treceg deteta. idi sutra u upravu i napravi im frku tamo! imas savrsen izgovor: trudnica - hormoni, niko nema prava da se ljuti.. i spomeni ponasanje doticnih vaspitacica...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 17:09:10
|
|
|
|
tijatija
|
To im sutra negine, mada sam saznala da su promenili zakon bas juce , ma nemogu se nervirati vise, ako im toliko znaci da im platim za to trece ok , ali cu im napomeniti da ce sledece godine ici cetvoro, pa neka odma menjaju zakon da necekaju sledecu god. neka se i placa i cetvrto (posto se kao sad cetvrto neplaca) A o drugim povoljnostima za decu da ne govorim, neradjam njima nego meni, za svako dete koje rodis dobijes bednih 100e i to potrosis 30e goriva kilo zivaca da izvadis papire da bi predao za dete ,a deciji dodatak tu nepostoji godinama, meni stvarno netreba(nije da nam nebo dobrodosao dok se nezaposlim) ali ima dosta njih kojima je preko potreban i sa jednim detetom, jer gde god zakucas na vrata za posao (bilo da si fakultetski obrazovan ili trogodisnjom skolom) a imas dete kuci sanse su ti ravno 0.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 6.9.2012 19:14:50
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki Danas bili do bolnice da doktor proveri da li se dobro primila BSG vakcina i tamo guzvaaaa, mali milion ljudi i dece. Mi stojimo napolju, prilazi nam devojcica sa mamom, dete starije od moje bebe pola godine (godina i 4 meseca) i pljas! udari mog sina po glavi. I njena mama odmah njoj samar E pa bas zato je i takva mala, sta gleda to i pravi. E posle je tamo u cekaonici svako dete udarala koje stigne, nije bitno da li bilo vece ili manje od nje. Eto , zao mi deteta. A onda joj se mama iznervirala i pocela naglas da joj vice: djubre jedno! A moj sin nije uopste izreagovao kad ga je ova udarila. Nije ni ukapirao sta ga je snaslo. On jadnicak ne zna sta je to. Bas je dobrica prava i mnogo je nezan. Kad smo u drustvu sa drugom decom, neka ga vuku, otimaju igracke iz ruke, a on ne pravi takve stvari. Srce majkino. ( e malo sam off, ama zanela sam se ) A ne znam jel to dobro ili lose Jadno to dete sto ga majka tako lema pa i na javnom mestu. U njenoj maloj glavici to je mozda normalno ponasanje. A tvoje detence garant konta sta je sad ovo...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.9.2012 0:30:57
|
|
|
|
adulence
|
tako mi malo fali da zapalim Filozofski fakultet....uhhhhhhhhh...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.9.2012 15:27:46
|
|
|
|
isidora88
|
pojavile nam se bube u kupatilu juce imamo gradilste odmah pored nase zgrade, gradi se isto zgrada, ne znam da li je od tog njihovog kopanja i tako toga inace smo u novoj zgradi i mrzim bube, povraca mi se kad ih vidim, ne smem sad ni da odem u kupatilo dok mm prvo ne izvidi situaciju, sreca da je juce dosao inace bih garant isla kod tate u kupatilo u ponedeljak dolaze da ih prskaju,ne mogu da docekam
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.9.2012 16:14:12
|
|
|
|
Shishica
|
Za*eb* me postar iz post expresa Ja u zurbi, Ema u kupatilu u kadi, muz rekao da ce biti oko 700, pa kad mi je rekao 734 ja nisam ni gledala nista.. A posle vidim pise da je cena 500 i jos plos onda sam dala 234, a sigurno nisam toliko trebala, posiljka nema ni 100.gr Jos pise kesom se placa i nekih 192 ili kako vec.. sto se isto ne uklapa sa njihovim cenama.. Sad ce muz u top da me stavi, Pirocanac Koji vrag i narucuje tako u p..m...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.9.2012 16:23:24
|
|
|
|
Shishica
|
Eee skontala sam, nije me jako zeznuo samo malo
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 7.9.2012 22:00:32
|
|
|
|
jance
|
"nemojte davati Ogiju da jede, sad je vecerao, nije gladan. ne, ni koricu hleba, nemojte mu davati da jede. ne, nije gladan ako vas gleda kako jedete, njemu je to zanimljivo. molim Vas nemojte mu to stavljati u usta, dosta je pojeo za veceru, prejesce se, pa ce povracati. molim Vas nemojte ga hraniti!!!!! " aaaaaaaaaaaaaaaa poludecu, pa sta sam ja ovde, papagaj? 3 dana vas nikoga nisam gledala, taman sam mislila da sam se oporavila, da bi eto za jedno vece to svi coporativno nadoknadili! (objasnjenje: svekrva nije bila kuci 3 dana, veceras se vratila i u cast svog povratka pozvala svu svoju decu na veceru)
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?