MimaKos -> RE: Kreme za lice (18.8.2019 15:10:11)
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Mima,dojim. Mada planiram da uskoro prestanem... Jel to znaci da ne smem to dok dojim? Maraj, samo retinol ne dok se doji i u trudnoci, ostalo da. Kad prestanes, slobodno. Sve sto sam.napisala smes sem retinola. Skin food ima bukvalno sve sto jednoj "zednoj" i umornoj kozi treba, ja je koristim duuuugo, za sve, kao masku kao kremu za ruke, svude gde kozi treba ona mekoca i punoca. Ova korean aeri beauty je takodje fantasticna, ali je vise anti age.Ovo sto je maslacak napisala je 100 % tacno jer je sunce br 1 faktor starenja, i zato spf na lice uvek, i bez sunjcanja lica ako hocete da se ne zbrckate :). Poenta svega je da se u kozi zadrzi i ocuva postojeci kolagen i da izgleda kao kod osnovaca 🤣 (koji recimo.proizvodi retinol odnosno tera kozu da se obnavlja i da se celije ponasaju kao mlade celije, retinol je jedna magicna stvar koja vrsi i piling koze i bukvalno je jedina za koju postoje studije da bukvalno brise bore!).sinteza kolagena i hijaluronska kiselina su ono sto nasu kozu cini zategnutom i mladom, bez toga koza pocinje da visi i prave se bore jer koza gubi elasticnost. Peptidi i peptidni serumi (matrixil, buffet od Ordinary) su ono sto je jedan od najskupljih sastojaka koji aktiviraju proizvodnju kolagena i pojacavaju elasticnost koze i smanjuju bore, i jedan su od najjacih antiage sastojaka, i do Odinary brenda nisi imao peptidni serum.ispod 100 evra, bukvalno.Kiseline (za koju sam otvorila posebnu temu) su tek blagodet za kozu i jedan od boljih nacina da kozu odrzite mladom. Iako zvuci strasno, uopste nije, ja sam na sebi isprobala najjacu koncentraciju.koja.postoji na trzistu svetskom i nikakvih nuspojava nije bilo, i dalje je koristim. Samo, za.pocetnike, bolje je sacekati jesen kada nema mnogo sunca pa cu tada tamo vise pisati, ako nekog zanima, sto bi vas neko u salonu drao sa 150 evra za hemijski pilig kada sve to mozete kod kuce i same, uz malo predznanja. Ja sam svakako tu za sva pitanja 😉
|
|
|
|