dunja RR -> RE: Kreme za lice (3.5.2019 15:05:35)
|
Anči, kod mene je drugi stadium rozacee, nije samo crvenilo već i te papule, to su upaljeni krvi sudovi, tako da je obavezan antibiotik. U drugom stadijumu se i oralno uzimaju antibiotici, dugo, dugo taje lečenje, ali s obzirom da ja dojim, dala mi je samo lokalno naizmenicno metronidazol i klindamicin, pa će i lečenje biti sporije jer ne smem te antibiotike jake oralno. Kreme mogu da pomognu kada je samo crvenilo, ali ovo je mnogo ozbiljnije stanje. Postoji i treći stadijum koji je užasan, i zato moram da se lečim da ne bi došlo do toga, mada r kaže da se retko javlja taj treći stadijum (deformiše se nos). Ove bubuljice su strašne, tada, pre 10 dana kada su buknule, ni jedno mesto na licu mi nije bilo bez bubuljica (mesec i po nakon porođaja), i to se desilo u roku od sat vremena, nešto je izazvalo tu reakciju, ne znam šta. Ne mogu da opišem kako je moje lice izgledalo, rošavo skroz. Mozgali smo šta bi moglo, jela sam ribu tog dana, ali dr kaže da riba ne bi trebala da je okidač. To stanje je trajalo 3 dana, verovatno dok se organizam nije očistio od toga nečega, ali je ostao deo bubuljica, na centralnom delu lica. Nisu to onične bubuljice već crveni čvorovi. Dr mi je pregledala i kožu po telu, kaže da imam divnu zdravu mekanu kožu (a ne mažem sada ništa, ne stižem). Takva mi ej koža i na licu bila do skora, dok se nije javila rozacea. Rozacea ne može nikada da se izleči, može samo da se drži pod kontrolom, i da se smanji crvenilo koliko toliko.
|
|
|
|