Yula
|
IZVORNA PORUKA: Sanja90 Yulo,ne postoji dokazano da je neka vocka koja je majka pojela ugrozila bebu,pogotovo u trudnoci,a koliko sam upoznata i u dojenju,tako da,samo ono sto se direktno da bebi moze izazvati alergije. Da, dospeva u majcinom mleku ali u kom obliku? Veruj mi da znam o cemu govorim, jer sam to sve prostudirala sa prvim detetom,bukvalno mogu da predajem o toj temi od anatomije dojke pa sve do prestanka dojenja. Naravno ni u cemu ne treba preterivati,ali je definitivno voce zdravo i puno vitamina,u odnosu na slatkise,grickalice,torte i kolace. Naravno ukoliko je majka alergicna na jagode ili neko drugo voce,vrlo je moguce da ce i beba biti. IZVORNA PORUKA: Sanja90 Yulo ja imam dvoje dece ali hvala bogu nisu alergicna ni na sta,a nece biti ni trece nadam se. kao prvo ono sto sam htela da objasnim je da je sve idividualno i ako dete nije sklono alergijama majka moze da jede sve,sto znaci da bi prvo morala da proba nesto da bi znala da li joj je dete alergicno na nesto ili ne, u ovom slucaju ovde pricamo o jagodama. A da je sigurna da je bas od toga trebalo bi ponoviti proces kad se neki vid alergije prvi put povuce,da bi se bilo sigurno da je bas od toga(sto opet zavisi od deteta i majke ukoliko to nije previse opasno po dete,a na to mislim na teza oboljenja na primer gusenje). Dakle svo voce moze da se jede,i ne treba preterivati. Ova su tvoja dva posta, ako ih procitas uocices kontradiktornosti. Sa drugim postom se slazem. I inace, ja nisam alergicna ni na sta, a ne bi smo znali ni da moj muz ima sklonost ka alergijama da iznenada pre 3-4 godine nije otekao najstrasnije i nikada nismo saznala od cega je. Radio je razne alergo testove i nisu otkrili od cega je tada buknula alergija. To se ponovila jos jednom, nikada pre niti posle. To se jednom desilo i njegovom ocu, tako iznebuha, ali davno. Znaci moje dete je to nasledilo od njih. Dakle, moje misljenje je, laicko, da u trudnoci treba jesti raznovrsno i sve sto nije stetno za trudnocu tj. bebu, sto raznovrsnije to bolje, ali ne preterivati ni sa cim, pa ni sa vocem zbog trudnickog dijabetisa i bojazni od gojaznosti.
< Poruku je uredio Yula -- 28.4.2013 0:49:16 >