Anoniman -> RE: Golišava deca (29.7.2012 10:19:19)
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 smatram da roditelji treba da njihovu intimu sacuvaju do dana kada ce oni sami pozeleti da se kupaju goli a ne da se toga stide dok pokazujemo albume sa letovanja njihovim drugaricama ili momcima / devojkama . o ovome baš razmišljam ovih dana... i moram da porazmislim još [sm=smiley36.gif] u stvari, ono što se pitam je da li dete, tj. kasnije mlada osoba, može eto samo od sebe da razvije stid od golog tela, ako tako nije vaspitavano. nekako mi se nameće da ne, pa mi onda i ovaj momenat nije vododžeći, a opet nisam sigurna, tj. prosto, u psihologiji, postoji li taj neki momenat kada se dete počne stideti svog tela, kao što se stidi drugih osoba recimo? mada ni to koliko bih rekla nije obavezno, nego je donekle stvar karaktera? prosto, pitam se, da li je takav osećaj urođen, tj. da je neka neminovna faza u odrastanju? neki psiholog ovde da se ubaci, mene bi baš zanimalo? [sm=smiley1.gif] Mislim da moze. Recimo ni mm ni ja se nikada nismo skrivali, niti sam po kuci forsirala da se istog casa obuce, nije ni dugo bio go, a ipak, luka jeste stidljiv.
|
|
|
|