snješka -> RE: Golišava deca (23.7.2012 13:41:41)
|
IZVORNA PORUKA: n i n a IZVORNA PORUKA: Tash Ali kupanje dečaka i devojčice mi nije jasno. Eventualno mogu da razumem ako su blizanci, ili pak do preioda kada starije napuni 3-4 god, ali dalje ne. Volela bih da negde nađem taj članak, ja sam o tome čitala u jedom priručniku za roditelje još pre nego što sam i Mihajla imala... Naime, poenta je u spoznaji različitosti između dva pola, savladavanja nesigurnosti i izgradnji samosvesnosti kod dece... Članak je bio baš dugačak i ovo je bio samo jedan deo. U svakom slučaju, akcenat je bio na tome da se deca ne razvijaju samo mentalno i fizički, već i seksualno (da me neko pogrešno ne shvati-ne govori se o incestu, već o spoznaji) i to od samog rođenja, svidelo se to roditeljima ili ne. Zato se dečaci igraju sa svojim pišama još pre prve godine, devojčice traže od mama da im sa 2 godine obuku gornji deo kupaćeg i sl... Moje drugarice ćerka nije imala ni tri kad je naglas komentarisala ko ima kolike grudi-jer je to primetila da se razlikuje [sm=smiley36.gif]To je prosto u ljudskoj prirodi.... Ja bih samo da dodam, jeste ne radi se o incestu nego o spoznaji, ali ne u tom smislu da djeca od rođenja znaju kojeg su pola. Djeca bez obzira na pol vole da dodiruju svoje genitalije jer im to predstavlja zadovoljstvo, ne kao odraslim nego im je prosto zadovoljstvo. Posebno na uzrastu od nekih dvije godine. A djevojčice traže gornji dio kupaćeg, jer vide svoje mame i sve ostale tet na plaži da nose gornji dio kupaćeg. I uglavnom djeca od dvije-tri godine znaju kojeg su pola, jer im to mi kažemo i objasnimo. I ne nisam protiv zajedničkog kupanja do nekog određenog uzrasta, nekih 4-5 godina i dalje nema potrebe, ai nekako mi to bezveze vidjeti.
|
|
|
|