prase -> RE: Te famozne viršle(hrenovke) (12.8.2009 17:40:58)
|
MM je sa školom (valjda) išao u neku fabriku za preradu mesa... Proces izgleda otprilike ovako: odvoji se upotrebljivo meso (nešto kao tranžiranje, samo u kućnim uslovima se u tranžiranju sve što ne valja baca a oni malo i ostave... zarada je tako veća, kada prodaju žile po ceni čistog mesa) i tako se prodaje. Onda se od prve klase onoga što ostane (dakle, otpadaka koji nikako ne mogu da se prodaju kao meso) prave kobasice (dodaju se neki začini). Od još goreg otpada se prave viršle, takođe sa nekim "začinima" a od onoga što je najgore se pravi pašteta. Pored tog iskustva, oboje jedemo i može se reći da volimo viršle i paštete... Znam ja da je to đubre, npr. moj pas hoće da jede samo "Yuhor" pileće viršle i to sa senfom (valjda jaka aroma senfa blokira "aromu" viršle). Ovo ostalo neće ni da pomiriše. Ulični psi neće da jedu viršle, probala nekoliko puta da im dam. Jednom mi je jedan ulični pas koji se jedva držao od gladi na nogama prihvatio jednu viršlu, bila je "Carnex". Da se razumemo, ne jurim ja pse sa viršlama po kraju, nego ako se vraćam iz prodavnice a oni me molećivo gledaju, ja im dam malo nečega što sam kupila - ponekad to budu viršle. Verovali ili ne, većina pasa hoće da jede SUV HLEB, ali neće viršle. Parizer hoće da jedu. Moj pas neće ni to. Gospođica jede samo šunku (ne kupujemo joj šunku, nego je koristimo da joj podvalimo lekove). Sad izvini, Tašo, ali da i ovo napišem - moja keruša nije htela ni ove viršle sa sirom da jede, čak ni sa senfom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|