|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
15.4.2011 22:41:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja sam i u osnovnoj i u srednjoj imala profesore koji su zahtevali da se zna pravopis.
Neću, nemam, nisam, nemoj su jedini glagoli sa ne koji se pišu sastavljeno, i sad mi odzvanja u glaviuser posted image

To su dobri profesori. Svako znanje koje nam posle toliko godina odzvanja u glavi je zanavek steceno i rezultat je angazovanja predavachauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 701
15.4.2011 22:43:25   
Ivanka 75
Profesor iz srednje je bio lingvista a mi jezicki smer pa smo gramatiku imali u malom prstu. Sta reci, moja drugarica iz klupe 2 puta zaredom bila 1 na republickom iz srpskoguser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 702
15.4.2011 22:45:10   
Anoniman
Sjajnouser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 703
15.4.2011 22:45:24   
lidija 011
E ovako nesto volim da cujemuser posted image user posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

Direktna veza do poruke: 704
15.4.2011 22:46:31   
jelena038
u mojoj skoli se u petom razredu nisu tolerisale greske tipa spojeno ili razdvojeno, veliko slovo, apostrof i sl.

da napomenem i ja, mala slova pisem po netu uvek, iz fazona, i ne pisem apostrofe, isto iz fazona. i pisem x umesto ks, isto iz fazona, i pisem transkriptovani engleski, iz inata user posted image inace sam izuzetno pismena i zaradjujem na lektorisanju user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 705
15.4.2011 22:47:18   
majathegreat
IZVORNA PORUKA: choopa choops

majathegreat ti si zaista to ucila u osnovnoj skoli? user posted image Mi nismo. tada smo samo ucili ono da pasus pocinjes tako sto odvojis dva prsta, pa tek onda pises sastav. I sjecam se kako smo mukice pritiskali papir da odvojimo tacno toliko user posted image A tek u srednjoj skoli smo imali birotehniku kao predmet i tada smo ucili kako se pravilno pise...

Da učili smo. Imali smo divnog nastavnika kod koga smo svi imali petice, a očigledno je umeo da nas zainteresuje jer smo svi jedva čekali kod njega čas. Inače smo prvi čas kod njega (to je bio peti razred) učili da pišemo istovremeno i levom i desnom rukom. Svaki naredni čas (mislim da nam je predavao dve godine) smo ovo vežbali i eto cela moja generacija zna da piše obema rukama.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 706
15.4.2011 22:48:37   
JMPM

IZVORNA PORUKA: verolino

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja sam i u osnovnoj i u srednjoj imala profesore koji su zahtevali da se zna pravopis.
Neću, nemam, nisam, nemoj su jedini glagoli sa ne koji se pišu sastavljeno, i sad mi odzvanja u glaviuser posted image

To su dobri profesori. Svako znanje koje nam posle toliko godina odzvanja u glavi je zanavek steceno i rezultat je angazovanja predavachauser posted image user posted image user posted image

Bas tako! Samo, moze se reci da takvih profesora nema mnogo. Meni su vec u srednjoj skoli bili pola-pola. Imala sam profesoricu srpskog jezika u prvoj godini srednje koja nije znala da kaze odredjena slova i nije znala da pise cirilicu. Jednom prilikom je ONA umesto nas pisala teme za pismeni rad na tabli, napisala ih latinicom i kada smo se zaradili brze bolje obrisala da neko ne udje da ne vidi da ona ne zna cirilicu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 707
15.4.2011 22:50:00   
Anoniman
E, fascinantno je kakvim se trikovima profesori sluze da sakriju da nesto ne znajuuser posted image user posted image user posted image Obicno hvataju na galamu. To je stvarno jadnouser posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 708
15.4.2011 22:55:24   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: majathegreat

majathegreat ti si zaista to ucila u osnovnoj skoli? user posted image Mi nismo. tada smo samo ucili ono da pasus pocinjes tako sto odvojis dva prsta, pa tek onda pises sastav. I sjecam se kako smo mukice pritiskali papir da odvojimo tacno toliko user posted image A tek u srednjoj skoli smo imali birotehniku kao predmet i tada smo ucili kako se pravilno pise...

Da učili smo. Imali smo divnog nastavnika kod koga smo svi imali petice, a očigledno je umeo da nas zainteresuje jer smo svi jedva čekali kod njega čas. Inače smo prvi čas kod njega (to je bio peti razred) učili da pišemo istovremeno i levom i desnom rukom. Svaki naredni čas (mislim da nam je predavao dve godine) smo ovo vežbali i eto cela moja generacija zna da piše obema rukama.

Ja nikad, ali nikad ne bih znala nesto da napisem lijevom rukom user posted image

A za profesora sve pohvale user posted image Ja sam imala ocajnu nastavnicu iz srpskog u osnovnoj skoli, tek u osmom mi je dosla druga, malo bolja. Ali ni kod jedne ni kod druge nismo ucili ovo za razmake poslije interpunkcijskih znakova user posted image Nebitno, nego hocu da kazem da mozda zato neko ne zna da treba da stavi razmak, zato sto nije ucen tome, a ne zato jer nije naucio user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 709
15.4.2011 22:55:26   
JMPM
I meni je to mnogo jadno. Iskreno, ja vise koristim latinicu zadnjih par godina. ALI znam da pisem cirilicu. Smatram da profesor srpckog jezika i knjizevnosti treba da zna oba pisma i da se sluzi i jednim i drugim po potrebi (imali smo profesora koji je zahtevao da se svaki pismeni menja pismo-cirilica-latinica). To je ok.
Moja rodjena sestra se sluzi obema rukama podjednako od rodjenja sto se kaze. A sada i moje dete tako radi. Pise malo levom malo desnom rukicom. Videcemo da li ce se na kraju odluciti za jednu user posted image

< Poruku je uredio JMPM -- 15.4.2011 22:57:16 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 710
15.4.2011 22:56:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JMPM

I meni je to mnogo jadno. Iskreno, ja vise koristim latinicu zadnjih par godina. ALI znam da pisem cirilicu. Smatram da profesor srpckog jezika i knjizevnosti treba da zna oba pisma i da se sluzi i jednim i drugim po potrebi (imali smo profesora koji je zahtevao da se svaki pismeni menja pismo-cirilica-latinica). To je ok.

Da, to je pravilnouser posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 711
15.4.2011 22:57:34   
lidija 011
Ma moja profesorica u srednjoj je samo pricala o bombardovanju( bilo je u toku, mada kod nas ni priblizno kao u Srbiji) i o tome kako ce da dodju Rusi da nas spasuuser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 712
15.4.2011 23:00:56   
JMPM

IZVORNA PORUKA: magiNS

Pravopis zanimljivo i korisno user posted image

Bas zanimljivo.Prosla sam sva tri stepena sa jednom greskom i to pametnica nisam videla sta sam pogresila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 713
16.4.2011 9:24:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: verolino

Ovakve stvari su neoprostive mladim, obrazovanim ljudima bez obzira kojom strukom se bave. I ja se bavim jezikom, pa znam tablicu mnozenja. Ovo je nesto poput toga, samo primenjeno na jezikuser posted image

Slazem se, to su stvari osnovnog obrazovanja, ali ipak vecina ljudi gresi pa pise negaciju zajedno sa glagolom, a odvojeno od prideva.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 714
16.4.2011 9:32:54   
Anoniman
odigrah dva puta onu igricu pravopisa - i pogresih u mirnodopski i pingpong. pih!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 715
16.4.2011 11:16:42   
Anoniman
Evo gde ja pogreših u Pravopasu .

"Marko je trebao da dođe" ili "Marko je trebalo da dođe" ? Šta bi ste izbarali kao tačno ?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 716
16.4.2011 11:18:54   
Anoniman
Je l' smem i ja da se igram????

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 717
16.4.2011 11:20:19   
minnica
Glagol trebati je bezličan, pa je pravilno ovo drugo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 718
16.4.2011 11:21:19   
Dada81
Trebao ,aaa?
Trebao je doći
Trebalo je da dođe...Ovako bih je rekla

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 719
16.4.2011 11:26:03   
Anoniman
Pravilno je ovo drugo (trebalo) , ja opušteno kliknula na "trebao" user posted image

(odgovor članu Dada81)
  Direktna veza do poruke: 720
16.4.2011 11:28:16   
eni26

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Evo gde ja pogreših u Pravopasu .

"Marko je trebao da dođe" ili "Marko je trebalo da dođe" ? Šta bi ste izbarali kao tačno ?

Ma vazno je da je on dosao ,a kako.. je li trebao ili trebalo , nije bitno. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 721
16.4.2011 11:29:11   
Anoniman
Eni , pa nije doš'o , TREBALO je da dođe user posted image

(odgovor članu eni26)
  Direktna veza do poruke: 722
16.4.2011 11:32:38   
eni26
a mozda je stigao posleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 723
16.4.2011 15:38:22   
choopa choops

Pravilno je ovo drugo (trebalo) , ja opušteno kliknula na "trebao" user posted image

I ja bi isto klinula 'trebao' user posted image

A ja nisam znala da se kaze dusobriznik, ja kliknula dusebriznik user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 724
16.4.2011 23:15:55   
lidija 011

I ja bi isto klinula 'trebao' user posted image

A ja nisam znala da se kaze dusobriznik, ja kliknula dusebriznik user posted image

Nisam ni ja znala da se kaze dusobriznikuser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here