Anoniman -> RE: Kucni budzet (6.7.2010 14:23:56)
|
Ljudi, zasto u svakoj sj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image]oj temi koja ima veze sa novcem ili sa Srbijom moramo da se raspravljamo. Vecina misli da je u njegovoj zemlji najteze, da je njemu licno najteze. A malo je onih koji onda imaju mu.a da odu tamo gde je bolje. A ako to nece zbog porodice, prijatelja sta ja znam neka cute ili neka se trude. Svako sebi zeli najbolje, e sad da li se to odnosi na materijalno ili na okruzenje, obrazovanje, porodicu.... Rekla sam vise puta da necu da patetisem i pricam o svojim problemima da bi me neko sazaljevao. Ali sada moram par stvari da napisem. Zivela sam uzas i ostala zeljna ekskurzija, bila izopstena iz drustva zbog neimanja para da kupim poklon i odem na masu rodjendana, a bila suvise ponosna da kazem da nemam i tako kroz skolovanje. Sa 15 sam leti pocela da radim. O porodici tj ocu i da ne pricam, ta tema nema previse veze sa materijalnim, osim da nije dao ni dinar alimentacije. Mm je umesto mature sa 18 godina usao u rat i proveo 17 meseci, onda je dosao u Srbiju sa 50 maraka i spavao danima na zeleznickoj stanici u NS na klupi. Nije imao za smestaj. Radio je kao fizikalac, radio svasta, paralelno zavrsio visu. Danas imamo stan 4-soban stan (doduse na kredit), lux opremljen, isplatili smo auto na lizing (prodali smo ga sada da bi imali para za privatne lekare i da udjemo u neki sporedan posao), obisli smo nekoliko zemalja. . Cilj nam je da deci omogucimo da jednog dana ovaj stan prodaju i imaju ucesce za svoje stanove, da mogu da studiraju knjizovnost ili neku vrstu umetnosti, ako budu zeleli, jer smo oboje za to bili talentovani, a zbog para nismo mogli. I da kada dobijem bebu kupicu joj kvalitetna kolica, opremicu joj sobu, kupovacu joj organsku hranu...... kako, pa snacicemo se, ali sve se moze kada se hoce. Mi smo to uspeli da ostvarimo u Beogradu, da nismo otisli bi u Ameriku, Kanadu, na kraj sveta.
|
|
|
|