dunja RR -> RE: Kucni budzet (4.3.2022 11:50:19)
|
Rat je već počeo a sad čekamo posledice po nas ...da li će ih biti .. Mediji svakog dana objavljuju da nam narednih dana i meseci slede ogromna puskupljenja, što se realno i hoće desiti, jer je poskupela nafta, a to povlači rast svih cena. Ali mediji baš stvaraju paniku, i čini mi se sve preuveličavaju. Onda narod pohrli da kupi sve po starim cenama, kupuju mahnito i šta im treba i šta im ne treba, a prazni rafovi takođe automatski dižu cenu kod prodajnih lanaca i to sve njima vrlo odgovara. E sad, da li može doći baš i do nestanka nekih namirnica, ne znam, ja stvarno ne mogu da zamislim. Ali ako nestane goriva (što isto stalno spominju jer ako nenormalno poskupi, da li će ga država nababljati po suludim cenama, što opet povlači pitanje da li će država uošpte imati para ako se zbog našeg stava u vezi rata zatvore slavine za kredite), naš seljak neće imati čime da ore, da vozi traktor, onda nema pšenice, kukuruza, šećera ... Ali da je baš taj scenario konačan ne znam. Pre neki dan je na Ringeraja FB stranici neka žena koja sarađuje sa Kinezima napisala ovo: "ista ekipa koja je napravila event 201 na kom je bila vezba globalne pandemije mesec Dana pre pandemije ,je napravila vezbu globalne gladi. Ja se spremam za najgore a nadam najboljem. Kina skladisti hranu vec neko vreme (to znam jer sa njima radim) ... Ko je ispratio zna sta mu je ciniti". Jrste posle svakog velikog rata počela ekonomska kriza, i ovo jeste veliki rat, u kome zapravio i učestvuje ceo svet, samo se ovaj put ne vodi samo oružjem. Možda i ta ekonomska kriza koja sledi zavisi od toga koliko će rat trajati... IZVORNA PORUKA: jess021 Ja razumem poentu zaliha u smislu osnovnih namirnica, brašno, šećer, ulje ...pa to može da stoji godinama, ali trenutno me zanima zašto se to radi, preti li nam neki rat ili sl?!
|
|
|
|