RE: Kucni budzet (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

gagana83 -> RE: Kucni budzet (20.7.2011 10:08:29)

Nema boljeg razloga, posle zdravlja naravno.
Znam da mogu jer sam ostavljala vec i nisam pusila 2 godine a onda se opet vratila na staro. Uostalom svako moze samo treba jaka volja.

gagana83 -> RE: Kucni budzet (20.7.2011 10:14:04)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Gagana, ne znam da li sam dobro čula (pošto ne pušim) ali mislim da su juče poskupele cigarete...

Ja nisam u toku, ovih dana nisam ni pustala TV, a cigarete ne kupujemo svakodnevno, kupimo po boks-dva i to nam traje par dana.
Znam da se pricalo da ce se akcize na cigarete drasticno povecati radi uskladjivanja cena sa EU.

Lu -> RE: Kucni budzet (20.7.2011 11:06:18)

Ti si se gagana bar potrudila da izračunaš, eto ti poticaja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Drugi ne žele ni da razmišljaju koliko troše na cigarete a sve drugo im je skupo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

gagana83 -> RE: Kucni budzet (20.7.2011 11:08:58)

Kazem ja mom muzu "Ako me cujes da se nekad zalim kako je skupa hrana, pelene ili tako nesto, slobodno mi udari cvrgu i kazi da ostavim cigare" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 22:57:57)

Jesu li poskupele pljuge?

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:02:24)

Nisu. Od prvog idu 100% kako sam čula

snješka -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:03:58)

Ja sam bivši strastveni pušač i jako bi mi bilo drago da poskupi alkohol i cigare, a da se smanje cijene hrane. Na pljugu sam trošila oko 50 eura mjesečno, skoro. A sad to trošim na pelene [sm=smiley36.gif].
I živimo od limita iz banke.[sm=smiley13.gif]

snješka -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:04:54)

Tasho i ostali pušači, izvinite molim vas. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:06:02)

Ma ja sam stoka, pušiću i da odu 1000%... 

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:07:34)

E ako mi je išta drago to mi je drago što nemam (više) te minuse i ostalo. Imam one kreditne kartice sa dovoljno nula raspoloživih i baš mi je drago što sam na njima dužna samo onoliko koliko mogu da nadoknadim u roku od odma.

snješka -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:20:25)

Ma joj Bubo, taman se "oporavim i dovedem se na "nulu", desi se nešto i hajmo ponovo. Sad sam se naplaćala nekih doktora i raznih kontrola i preparata da ej to više smiješno. Još i oko auta nekih izdataka, ma hajde. Da mi hoće mm početi raditi ja bih oživjela. Ovoga mi je više puna kapa. Evo i sada sam potrošila cijeli limit i čekam platu da ga nadoknadim i krenem ponovo, jer ne može drugačije dok ne dođe još neka lova u kuću.

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:24:33)

Znam, tako to ide, uvek nešto iskrsne, pa i ja sam do skoro bila u debelom minusu, isto frka, mm bez posla, ali sam dobila neke pare pa to uplatila i ugasila minus, anulirala šta se moglo...

majathegreat -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:24:45)

Ja sad vraćam tri plate (refundacije od države) za kreditnu karticu. A to kad vratim ostaje mi kredit x2 i za mm i za mene onaj subvencionisani još dve godine. ccc... Ali, ok, renovirali smo pola stana. Mada kad otplatimo taj ulećemo u novi za drugu polovinu stana. Pa valjda ćemo se za nekih 5-6 godina skrasiti. Ah da, zaboravih da i još 15 godina imam stambeni kredit. Ja ustvari živim na kredit.

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:24:59)

Ja imam oooogroman dug na masteru, i jela sam se danima, a onda sam odlučila ovako:
- bitno mi je da deca idu još jednom ovo leto na more
- bitno mi je da proslavim Markov rođendan (Lukin proslavismo nedavno)
E, kad to prođe, onda dolazi na red "obući decu za zimu", ali pre toga hoću da se otplati deo duga. MM je napokon otplatio pušing za kola, te bismo sa tim parama za par meseci mogli pokriti dug. Ali, to s jeseni, posle Markovog rođusa. Ne mogu da se nerviram. Neka su oni meni živi i zdravi, a ovo ćemo pokriti. Vreme je i da počnem da tražim posao.

majathegreat -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:28:24)

Ah, bravo Tash! I mi smo bili na moru 20 dana, slavili prvi rođus sa sve tamburama, živimo, pa makar i na kredit.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:30:34)

Ma, zakucavali smo karticu i pre, i onda je ostavimo kod kuće na koji mesec, i otplatimo, pa opet. Šta ćeš, tako je to. 

snješka -> RE: Kucni budzet (24.7.2011 23:42:24)

Ma tako žive svi koji nisu bezobrazno bogati. Šta da se radi. Bolje i to nego da nemamo ništa. I pored toga, palniramo, aBd, djecu voditi na more krajem avgusta. Ma kad je bal nek je maskenbal.

Lu -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 9:28:07)

Gledajući situaciju na našim prostorima ja nikada ne bi otišla na ljetovanje da se moram zadužiti, zato što mi je ljetovanje luksuz, to nije nešto za što se trebam zaduživati, ako nemam jedne godine novaca za ljetovanje, pa Bože moj biće iduće a ne da poslije otkidam od nečega drugog da bi vratila dug.
To je moje mišljenje, imam neke proritete i uvijek moram imati  za NDB bolesti ili neke hitne situacije.

Inače ne živim na dug, što kaže poslovica pokrijem se koliko mi je dug jorgan, jedino bi posudila novac u slučaju bolesti nikako drugačije.

Ana RR -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 9:31:15)

Lu, potpisujem sve što si rekla. Ne shvatam ljude koji podignu kredit da bi otišli na letovanje.

Anoniman -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 9:34:29)

Isto tako i ja razmišljam Lu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Recimo bilo bi poželjno da odemo na more i zbog mm koji ima astmu i zbog malog što je imao muku sa krajnicima, ali stvarno smo tanki, i još nam kreće kredit za auto od septembra [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] A auto smo morali uzeti, pošto je stari bio u katastrofalnom stanju, a mm radi sa autom (treba mu da bi stigao na sva odredišta svog posla)... Mm još uvek gaji neke nade da ćemo krajem avgusta do mora, ali ja sve nešto sumnjam. Treba dočekati zimu, pa grejanje, pa nova garderoba, a kako sve to ako puknemo 600-700 EUR na deset dana???

Sanjica26 RR -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 9:39:11)

Imamo prijatelje koji svako letovanje uzimaju kredit. I to ne idu na obicna mesta. Ove godine su isli na Karibe. Njihova primanja su do 2.000 evra ukupno. I nije mi jasno zasto uzimaju kredit kad su im dobra primanja. Ne volim da se za uzivanja uzima kredit.
Kad nemamo para za nesto stisnemo se do sledece plate. A, provlacenje kartice koristim samo ako treba nesto hitno za dete.

majathegreat -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 10:00:59)

A ja mislim da kredit baš treba da služi za tako nešto što ne možeš da priuštiš inače. Ja nemam štek ni za hitne slučajeve, ali imam potraživanja, što poslovno, što privatno. Ako ni na to ne mogu da se oslonim, ono bar uvek imam prijatelje. Nemojte me pogrešno shvatiti, ja uopšte nisam od onih koji traže usluge, čak ni ne pamtim da li sam od nekog nešto ikad i tražila, a od mene konstantno ili pozajmljuju keš ili činim kojekakve druge usluge. Možda zato i nemam štek[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Inače, zbog toga smo i pozajmili od banke, a ne od prijatelja, jer ja ne volim da budem dužna drugom. Banka naprotiv se time bavi i ona zarađuje od mog duga i ja svoj dug platim i to debelo. Imamo različite prioritete i sve ja to poštujem, za dete uvek imamo sve, a muž i ja što se nas tiče ići ćemo otrcani, ali putovati ćemo svakako i provesti se bar par puta godišnje onako za sve pare. Primanja su nam solidna, radim privatno, pa kako koji mesec naplatim uslige tako imamo i para. Gledam da poplaćam račune, kredite na vreme, a i ako ne stignem, stisnuće se informatika koji mesec..

Anoniman -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 10:05:45)

Verovatno stav o uzimanju pozajmice i kredita zavisi i od mogućnosti da ih vratimo...
Mi trenutno stojimo jaaaakkkkooo tanko, moj posao visi o koncu, i jedva imamo za pelene u toku meseca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Mislim da se ne bih dodatno zaduživala, kad znam da mi je i bez tih rata kredita teško....
Da imam bolja primanja, verovatno bih se i lakše opredelila za podizanje dodatnih sredstava, ali ovako....

majathegreat -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 10:14:47)

Naravno, ipak svi imamo neku računicu. Međutim strašno me iznervira kad vidim nekog ko se čitav život grebe za sve, ne ide na letovanja, ni u kakve provode, a onda odjednom kupi nov auto. Poznajem par takvih.

Lu -> RE: Kucni budzet (25.7.2011 10:15:13)

IZVORNA PORUKA: n i n a

Verovatno stav o uzimanju pozajmice i kredita zavisi i od mogućnosti da ih vratimo...

Ima tu i stvar navike... gledajući ljude oko sebe, nekima nije bitno što taj dug neće vratiti ni za 5 rokova, odnosno dok im banka toleriše ili osobe od kojih posuđuju.
Ja imam dobra primanja ali  meni je to stvar principa - ne posuđivati novac od drugih i ne zaduživati se u banci bespotrebno.
Zadnji put se mm zadužio prije desetak godina kada mu je trebalo nešto u vezi posla i to se naravno isplatilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>