RE: Redovne ginekološke kontrole (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Verolina -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 12:19:32)

Znaci, osnovni pregledi sa UZ 6000. Bravo[sm=bravo.gif]
To bi bilo super da u mom DZ , na primer, UZ aparat nije iz 1950-e. Mislim, bas sam ljuta....Tako su i za zubare uradili. Izjednacili im cene sa privatnicima, a kvalitet materijala, ne da odstupa, nego se ne da porediti. I sad zubari rade sa decom i trudnicama, a ostatak vremena sta rade? pa naravno, igraju karte.

sneza24 -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 13:34:57)

Pitam se samo da li oni koji su doneli ovu odluku imaju mozda majku,sestru,zenu ili cerku.[sm=zmeden.gif]
Ja bi trebala u decembru da idem na redovnu kontrolu a sledeca tek 2015 a ako ne da platim 6000 din pitam se samo za sta da dam te pare.Za ultrazvuk iz drugog svetskog rata?

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 13:38:02)

Snežo, imaju, ali imaju i dovoljno para da te žene verovatno i ne znaju gde je državni DZ.

lesica -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 13:52:09)

Nego zene da vidite moju dr iz doma zdravlja kako je pobesnela zbog ove odluke. I sad smislja i izmislja zenama potencijalne probleme kako bi mogla da odradi rutinske preglede. A da sam ostala u prethodnom domu zdravlja..[sm=smiley13.gif]

sneza24 -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 14:27:28)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Snežo, imaju, ali imaju i dovoljno para da te žene verovatno i ne znaju gde je državni DZ.

A sta da rade zene koje nemaju para za pregled.[sm=smiley13.gif]
Svaki danom se sve vise razocaram zemljom u kojoj zivim.

milenatea -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 16:07:54)

ja idem na 3 meseca na kontrolu zbog grlica i to ne mogu da mi ukinu, dva puta sam operisana laserom i grlic je jos uvek jod negativan. nemam nameru da placam bilo sta kada mi od plate odbijaju. ovo nije normalno sto pise u clanku koji je tash postavila, van svake pameti, pa meni se vratio CIN za 7 meseci, za tri godine bi presao u carcinom in situ. u slucaju da ne mogu na preglede o trosku fonda, verujte mi da cu napisati tuzbu. jadna li je ova nasa zemljica [sm=lev.gif]

Ivana. -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 16:38:10)

IZVORNA PORUKA: sneza24

A sta da rade zene koje nemaju para za pregled.[sm=smiley13.gif]
Svaki danom se sve vise razocaram zemljom u kojoj zivim.

Da laze, eto sta treba da radi. Pa lepo odmah da pocnemo i da krademo. Majke mi moje u ovoj drzavi vise nema zivota, ovo je GENOCID nad sopstvenim narodom.

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 16:50:41)

Pošto vodim trudnoću u bolnici, nisam imala prilike da vidim da je iko odbijan sa pregleda, a uvek je krkljanac. E sad u dispanzeru je sigurno druga priča...
I meni redovna kontrola podrazumeva odlazak jednom u 6 meseci: jednom za papu, drugi put na pregled. Ali pošto se u bolnici zna čekati i po 8 sati, a ja to vreme nemam, ove preglede odrađujem privatno i plaćam iz svog džepa.[sm=smiley24.gif]

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 21:46:47)

KLIK[sm=smiley29.gif]

Ana RR -> RE: Redovne ginekološke kontrole (10.10.2012 22:01:54)

Lud zbunjenog, eto šta je to. Strašno.

Ja nisam nikad išla u dz kod ginekologa (a ni kod zubara), iskreno, gadno mi je a nemam ni poverenja u te lekare. Imam svoju dr već godinama, jednom ili dva puta godišnje obavim pregled i mirna sam. Kod nje sam i trudnoću vodila, u dz samo papirologiju.

Ivana. -> RE: Redovne ginekološke kontrole (11.10.2012 9:28:00)

U pravu si Ana, ali ja hocu da mi ostave izbor kod koga cu da idem. Placam to OBAVEZNO osiguranje drzavi.

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (14.10.2012 11:10:31)

Evo peticija Moje pravo na godišnji ginekološki pregled

milenatea -> RE: Redovne ginekološke kontrole (14.10.2012 11:33:21)

Potpisala

vukosava -> RE: Redovne ginekološke kontrole (14.10.2012 15:39:36)

Ja cu opet reci - nek daju lepo u okviru zdravstvenog osiguranja besplatne spirale i pilule (pogotovo zenama koje su imale vise abortusa) pa ce smanjiti redove kod ginekologa, smanjiti troskove poslovanja (za abortus treba vise ljudi i traje koliko vec minuta). Sve u svemu, oslobodili bi svoje kapacitete za preventivne preglede i preglede zena koje su stvarno bolesne a svim ovim uzdigli reproduktivno zgravlje zena.

Meni moje zdravstveno pokriva i pilule i spirale i jos neke metode kontracepcije (implant i slicno). Kondome ne pokrivaju i slicno. A pokrivaju i operacije odvezivanja jajnika i prekidanja semenih puteva (nemam pojma kako se to medicinski zove).

vukosava -> RE: Redovne ginekološke kontrole (14.10.2012 15:42:21)

IZVORNA PORUKA: ribizla

Po novom , zene od 25-60 god imaju pravo na pregled jednom u tri godine u DZ [sm=zmeden.gif]
ne znam sta im je tu redovno , ludaci !

Ovde kod mene je preventivni pregled godisnji ako su zene u braku/stalnoj vezi. A PAP test rade na svake tri jer tvrde da njega cesce dobijaju one koje menjaju vise partnera jer nastaje usled onog nekog virusa. A i imaju one vakcine koje su se skoro pojavile pa savetuju ih zenama pre 25. Godisnje imam pravo na preventivni UZ dojki i mamografiju ako doktor vidi da za to ima osnovanih sumnji.

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (15.10.2012 11:01:51)

Podsećam, bilo je malo zatišje za vikend, pa za one koji nisu videli[sm=smiley1.gif]

Evo peticija Moje pravo na godišnji ginekološki pregled

Anoniman -> RE: Redovne ginekološke kontrole (15.10.2012 11:20:22)

A zar nije do kraja ispalo da dr pogrešno tumače zakon?

Potpisah.

Mery78 -> RE: Redovne ginekološke kontrole (15.10.2012 12:55:37)

potpisah

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]