*Alexx* -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (6.4.2010 9:52:19)
|
Choopa, meni je pedijatar rekla čim dete može da sedi , da može da pređe u veće AS. E sad, mi smo u međuvremenu malo gledali AS i odlučili da ćemo ipak kupiti 9-18kg (to mu dođe grupa 1, jel? Nemam pojma). E, sad, teta nam je objasnila ovako: - ima AS koje se vezuje pojasevima
- ima AS koje u sebi ima isofix
- ima AS koje je isofix, ali se baza mora posebno kupiti
I svi su teški kao tuč. A pošto mi imamo samo službeni auto, bitno nam je da se to AS relativno lako montira i demontira iz kola (bilo bi malo glupo da ideš na sastanak sa šefom, a da ti u kolima stoji AS pozadi). I sad smo na muci. Mislili smo da kupimo tu bazu, pa da ona stoji u kolima montirana, a da sedište stoji u gepeku, pa njega samo klik-klik kad nam treba. A cene idu ovako: sedište oko 200 e plus baza oko 100 e. Naravno, ono koje se meni sviđa (baš ono koje je dala choopa link, ali sa isofixom) je Recaro Young Sport Extra, a oni su skupi kao sam đavo: 250e sedište + 150e baza [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Cene sedišta u koje je ugrađen isofix su oko 300 e pa naviše, s tim što Cam ima model koji je oko 200e, ali mi se ne sviđa, previše mi je plastičan taj materijal. Chicco ima zanimljiv model Key, isto sa isofixom, ali se više ne sećam cene, oko 300e isto (čini mi se). Nekako mi izgleda da su najkomplikovanija za montiranje sedišta koja se vezuju pojasevima, ali i kod njih imam favorita: Maxi Cosi Priori, oko 180e. Naravno, kod ovih modela su cene jaaaakoooo šarolike, od 80e pa naviše. Ima li neko iskustva sa čestom montažom-demontažom AS, ili smo mi jedini sirotani koji to moramo da radimo?
|
|
|
|