Moiraina -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (7.3.2014 20:32:26)
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Anči, videla sam da si pisala za Cybex, samo rekoh da vidim za ovaj konkretan model Cybex X2. Tamo do leta bismo trebali da kupimo, nije hitno, ali vidi se da u ovom neće moći još dugo da bude komotan. Ja sam za sedište i to kvalitetno, dakle i skupo. E sad, neki tvrde da većem detetu , već od treće godine ne treba kupovati previše skupa sedišta i ulagati u to jer se neće još dugo voziti u njemu. Dete obavezno spava, često putujemo, dakle, sedište obavezno, samo još pitnje koje... Azra, slično razmišljamo. Meni je glavni kriterijum prilikom izbora bilo kako je sedište prošlo na testovima. Dakle, bezbednost na prvom mestu. E sad, da li sam zadovoljna... Materijal je ok, ne znoji se u njemu, naslon se podešava po visini, može da se rastavi pa da ostane samo booster, za kasnije... nismo išli do sada nigde dalje ali par puta kad smo se kasnije vraćali zaspao je u njemu i nisam primetila da mu glava pada, samo je nasloni na sedište i spava. A ono glavno, koliko je sigurno, ne želim da iko ikad dođe u situaciju da zaista proveri koliko mu je sedište bezbedno. Ja sam učinila ono što je do mene, sa te strane se nekako osećam mirno u glavi, što znam da se dobro kotiralo na testovima. To mi je bio glavni kriterijum i pri izboru prethodnog sedišta (Romer King plus, u njemu se sada bebac voza). Nijedan se ne buni u sedištu, za drugi način vožnje u kolima ni ne znaju. Što se mene tiče, voziće se u sedištima što duže. Često sam u situaciji da ih sama obojicu vozim, pa šta bih radila da mi još deca skaču po zadnjem sedištu (a viđala sam gomilu takvih primera)... Dakle, od mene preporuka za Cybex Solution X2.
|
|
|
|