Bebilina -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (4.4.2012 16:07:27)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Bebilina Maslachak nece grupu 1 prerasti tako brzo, ona je do 3.5-4god. Nama je nase trajalo do 16.5kg i visine od 105cm, tako da po tome imate jos kako fore. Ali finansijski jeste grupa 1-2-3 najisplativija (9-36kg) Moja jedina zamerka je na njihovu udobnost i prakticnost rukovanja kad su u pitanju ona koja smo mi gledali (Recaro Young Sport i Britax/Romer Evolva) u poredjenju sa Maxi Cosi grupom 1. Mada sve je to do sedista, marke, svakog modela ponaosob. Najbolje je da isprobate svako koje vas interesuje, jako je taj odabir obojen individualnim potrebama i dozivljajem udobnosti. Licno da sad kupujem takvo Cybex Pallas 2Fix bi mi bilo savrseno, ali to je samo moj ukus. [sm=smiley1.gif] Mi imamo Recaro Young Sport, savršeno je udobno i praktično. LAko se postavlja, lako se kopča, Neveni je mnogo udeobnije nego u jajetu, u njemu spava, vozi se sama pozadi i ne buni se nikad, mekano je i prijatno na dodir. Ne bih ga menjala ni za šta! Gae Recaro Young Sport je super sediste, vec sam to rekla, i zaista je medju najboljima, ali u svojoj grupi. Medjutim kad generalno poredis grupu 1 i 1-2-3 grupa 1 ima bolju ergonomiju jer treba da zadovolji samo jedan uzrast, ne 3. Ono sto RYS cini udobnom u fazi 1 su jastucici, dok je "skoljka" grupe 1 oblikovana da prati telo (konkretno sam poredila sa MC). Kad je prakticnost u pitanju- MaxiCosi grupe 1 se mnogo lakse spustaju u lezeci od RYS i lezeci im je pod vecim nagibom (sto ce reci udobniji za spavanje). Ovo ti je sve iz iskustva jer kod nas se sedista uzimaju na test voznje pa sam ja isprobala sva o kojima pisem u svim nasim kolima. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|