RE: Kakvo autosedište za bebu? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema

Poruka

Brand new mama -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (13.7.2011 23:41:57)

Mi smo za prvog bebca kupili polovno "jaje",a za ovog frajera novo(bilo je bas povoljno,sskoro u pola cijene).Za prvog sam imala napade jer sam(genije) skontala da je jaje samo do 9 mjeseci,ali realno,mozes da ga koristis duze,cak ga i preporucuju vise za duga putovanja,jer kazu da je polozaj koji bebe imaju u tom sjedistu prirodan(kao,takav polozaj su imali u stomaku).A da ne bi vukli kolica stalno,kupite ili adapter ili mozda vec ide na vasa kolica i gotovo,jednostavnije nego da recimo,izvlacis uspavanu bebu i stavljas je u kolica...(tako sad mislim,ranije sam opasno panicila[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (13.7.2011 23:43:38)

IZVORNA PORUKA: Didy

Ako imaš da pozajmiš od bilo koga, pozajmi. Časkom ga prerastu.

Nemam, na žalost. U našem društvu nema baš puno dece.

Ana RR -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (13.7.2011 23:51:14)

BNM, uzeli bi u kompletu jaje i kolica, tako da ono može da se montira na ram kolica. Ne bih ja da beba dugo bude u njemu ali zgodno je ako idemo kod nekoga da ga u tome ponesemo.

Didy -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (13.7.2011 23:51:56)

Pa onda ga kupi ako misliš da će ti biti zgodnije s njim, ali nemoj neko preskupo. Sve je to manje-više isto. Stefan ga je dužinom prerastao već s 5 meseci, posle je držao savijene nožice nekih nedelju dana i onda smo ga prebacili u veće sedište. Teorije nije bilo da dobaci do 9. meseca. S obzirom na to da ti govore na uz da će beba biti dugajlija, možda ćete isto proći.
S druge strane, nije mi bilo žao ničeg što sam kupila, uvek sam imala na umu da će biti još beba.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ana RR -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (13.7.2011 23:54:59)

E pa baš to i mene muči, šta ako brzo preraste? Mada nije ni bitno, neka je njemu udobno lako ćemo drugo kupiti.

Anoniman -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (14.7.2011 15:35:27)

mi smo odustali od onog sedista. neka zaova kupi jaje, a mi cemo kasnije ono vece i mirna backa!

Ana RR -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (14.7.2011 16:01:34)

Macaki, mislim da vam je tako skroz ok. I mi ćemo kupiti sada jaje a posle ono od 9-36kg.

Anoniman -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (14.7.2011 17:51:32)

ma i ja mislim da je tako najbolje. tako ti je to kad se muskarci nesto dogovaraju...
necemo se mesati sad, neka zaova uzme jaje koje hoce, ionako cemo ga kratko koristiti, a mi cemo posle sediste koje mi izabremo i svi srecni.

Capa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:32:53)

Ovo smo autosedište mi kupili ... KLIK

Malo me zbunjuje to što je za decu od rođenja, a taj najniži položaj nije ležeći, nekako je polusedeći - poluležeći, čak mi i više ide na sedeći [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
(Uff, al sam ovo dobro objasnila... )

Jel normalno to tako ?

Anoniman -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:46:45)

Isti takav položaj bi ti beba imala i u jajetu, to je taj fetus položaj, koji navodno bebama odgovara.
Ni meni se ti položaji ne sviđaju, ali svi takva sedišta prave, ortopedi kažu da je to ok, ljudi voze decu u tome... pa valjda je onda ok.

Capa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:48:03)

E, hvala ti, meni nešto na slikama jajeta, deluje da bi tu bilo spuštenije.

snješka -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:50:25)

I meni se čini da je spuštenije u jajetu. Nekako mi tako djeluje, bar u našem sjedištu. Ne znam dok ne bih vidjela uživo.

magde -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:55:20)

pa CAPA bas i meni lici kao sa sedecki polozaj sto je veeeoma rano da to sad koristis ali za buducnost je fenomenalan

Anoniman -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:56:06)

Ne znam... ja se ne bih opterećivala, ne bi smeli prodavati da nije bezbedno. Belleli nije bzvz marka. 

Anoniman -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (27.7.2011 23:58:00)

Ta sedišta od 0-18kg imaju uložak za novorođenče, koji se posle vadi. 

Capa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:00:18)

Da, znam, ali meni je to kao sedeći položaj sa sve tim uloškom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley6.gif[/image]

Jel koristio neko to sedište od 0 do 18 kg, naravno sa ovako malom bebom kao što je Katarina ?

magde -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:02:18)

CAPA ja ne bih je sad koristila veoma je mala beba 3 meseci.....ali naravno ti kako hoces plus zensko sto kasnije od muskarce sedu

jovicaa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:02:36)

neces valjda kupovati jaje dedetu od tri meseca?! kupi odmah ono sa tri polozaja i cao, za 2,3 meseca ces jaje moci da bacis, ozb ti kazem. ako prodavci kazu da je bezbedno bezbedno je, a u cemu ste do sad drzali bebu u kolima?!

jovicaa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:04:50)

sad vidim da si vec kupila to sa tri polozaja, mislim da tvoja beba moze opusteno u tome posto ima vec tri meseca, a i ako pise 0+ onda je 0+  ne smeju da lazu, jedino ako nisi sediste kupila na crnom trzistu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Capa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:04:55)

Do sada je bila u nosiljci...
I mi smo se rukovodili tvojom logikom, Jovice, pa smo baš zato i kupili ovo sedište od 0 do 18 kg, kao da nam duže traje. Ali sam se nešto istripovala kada sam videla kakav je taj "najspušteniji" položaj. Ovo sedište inače ima 4 položaja.

jovicaa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:07:54)

ne brini, to je ok[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ozb ti kazem, tako se i ja tripujem oko svega, i treba mi potvrda, ali opusteno. bebe su sa tri meseca vec dosta stabilne, tako da moze u to sediste. mi smo uzeli jaje, zato sto nismo ni znali da postoji to od 0 do 18. a i mi se jako cesto vozimo pa nam se jaje da tako kazem isplatilo posto smo ga koristili od prvog dana do sest i po meseci, tako nesto.

jovicaa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:08:43)

a i pravo da vam kazem jaje mi deluje kao manje bezbedno nego ova veca sedista. mada za novorodjence je jaje bolje, ali mislim na tek rodjenu bebu

Capa -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (28.7.2011 0:09:41)

Hvala na mišljenju... Valjda je sve to OK. 

smeskicTB -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (9.8.2011 21:37:47)

iscitah celu temu..x nedoumica sam imala..sada nijednu..
jaje je najbolje za pocetak..a posle moze sediste 9-36kg.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vidim da se vezuju licem unazad..tako su i moji radili..bez obzira da li je braticina bila na prednjem ili zadnjem sedistu..
dao bog sve da bude dobro, nasi blizancici ce ici zajedno nazad, a jedno jaje cemo pozajmiti.

vukosava -> RE: Kakvo autosedište za bebu? (9.8.2011 22:28:09)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Da, i ovde je bilo pravilo od 9 kg, ali se NE preporucuje dete manje od 12 meseci okrenuti ka napred, pa cak i ako vec bude 9 kila tesko.  Jbg neka deca su 9 kila sa 6 meseci, pa nece ga valjda staviti da sedi unapred[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: magnetic

Mi smo juce kupili novo auto sediste i pise u uputstvu da ledima treba biti okrenuto do 9 kg,a posle moze napred.Znaci nisu naveli starosnu dob,vec samo kilazu.

Hehe, moja gleda kroz prozor, nagnuta su ta sedista nisu bas da bulje u zadnje sediste. Moja ima skoro 12 kg sa 8 meseci i necu je vala jos da gleda napred. Ko sto kaze Verus, nema veze sa kilazom bebe vec sa starosti tj mladosti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>