RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (8.6.2017 10:17:18)

IZVORNA PORUKA: Olga75

deca vole rutinu ali ne treba biti rigidan u tome
nekako dok je bila novorodjence i dok je sikila ja sam se prilagodjavala njoj pa je ona pocela da se prilagodjava meni i tako sad smo prilagodjene [sm=smiley36.gif]
postoji neki osnovni obrazac : ustajanje , umivanje , klopa , blablabla ali satnica se pomera i kako raste vise ne znam ko se kome prilagodio

Ja bih ovo citirala. Otprilike je tako i kod nas.

jovicaa -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (8.6.2017 11:13:19)

Ako mama doji na zahtev, onda je jasno ko se kome prilagodjava :D

choopa choops -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (8.6.2017 14:25:52)

Prilagođavamo se jedni drugima. Od prvog do posljednjeg. I iskačemo od svih kalupa koji kažu kako se treba ponašati. Tipa bebu treba probuditi rano ujutru, beba treba spavati popodne od do, beba treba tad i tad da ide u krevet, beba ne smije da jede vani, beba ne smije na plažu tad i tad i tako dalje i tako bliže. I baš me zabolje.me.[sm=smiley4.gif]

jovicaa -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (8.6.2017 18:45:20)

[sm=smiley4.gif] bas dobro kažeš...

Dora89 -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (16.6.2017 23:26:31)

Upravo tako. Gledamo da beba ima neku rutinu, jasan plan dana, ali da se ne odričemo svojih zadovoljstava, nego da ponekad muž i ja damo sebi oduška, zajedno ili na smenu. U suštini, verujem da je uzdobar kompromis i dobru organizaciju moguće pomiriti staru i novu eru i naći neku životnu ravnotežu.

vocicana -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (16.6.2017 23:38:27)

Beba mora da ima red, jela spavanja, u redu je i da se malo ispadne iz koloseka, ali uglavnom je svakog dana prilicno ista rutina.
Danas je takav dan, da ni on meni ni ja njemu nisam mogla da ugodim, da sam bila na ivici da eksplodiram.

Sanjalicaaa -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (17.6.2017 0:06:36)

Uglavnom postoji neka satnica kada se šta radi. Ali je se ne držimo striktno.
Putujemo često, spavaju u autu. Vozimo duge bici ture, spavaju kad pravimo pauzu ispod nekog drveta, na cebencetu na travici. Ručaju ono što tog trenutka ima. Užinaju ono što smo poneli. Posećujemo razna dešavanja, suda ih ima. Prilagođavamo se usput

veselicaa -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (17.6.2017 14:17:36)

Bebe moraju da imaju rutinu ali kako su mi sada smizle velike trudimo se da se uklopimo tako da svi budu zadovoljni.

Tatjana.87 -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (28.9.2017 18:37:44)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa
spavaju kad pravimo pauzu ispod nekog drveta, na cebencetu na travici.
Ručaju ono što tog trenutka ima. Užinaju ono što smo poneli. Posećujemo razna dešavanja, suda ih ima.

Sanjalice to divno zvuci!! [sm=smiley1.gif]
Mi se jos uvek prilagodjavamo njemu,dobro sada vec zna neke fore i zna kada je vreme za kupanje ali ipak je glavni dirigent [sm=bravo.gif]

krin 40 -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (28.9.2017 20:00:58)

Pa bebi prilagodjavamo neke nase dnevne i večernje aktivnosti jer je mali da bi sve to isprato.Ali red mora da se zna baš kao što Voći kaže

MamaNecaVo -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (14.11.2017 15:57:59)

Mama i beba treba da se prilagode jedna drugoj.
Da uspostave neki zajednicki ritam.

mama Jo -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (14.11.2017 20:10:36)

Tako je treba da se zajednicki ritam uspostavi, nesto sto odgovara i mami i bebi, ali tu treba malo i okolina da pripomobne

MamaNecaVo -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (14.11.2017 21:03:33)

Da.
Malo mi zbuci bezveze da mama bebu prilagodjava sebi ili beba mamu sebi.

Dragce86 -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (19.2.2018 22:07:54)

Joj, prilagodjavamo se i ona nama i mi njoj i jos se nismo usaglasili :D Uglavnom je tvrdoglava i tera po svom, a ako nesto ne istera onda u histeriju, nek je ziva i zdrava ali ce nam fine muke zadati dok odraste :)

Srecko47E -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (23.2.2018 0:54:00)

Nas dve se prilagodjavamo jedna drugoj Hvatamo nasu rutinu

mama Jo -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (23.2.2018 8:07:51)

Tako je najbolje, polako i uspostaviti neki normalan ritam u kojem ce i majka moci da nadje vremena za sebe... jer posrazumeva se da se brojnih stvari odreknemo kad dodju deca

Anck Su Nmaun -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (23.2.2018 8:10:03)

Naravno ne treba ici iz krajnosti u krajnost.

Srecko47E -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (23.2.2018 10:33:20)

Tako je Anck.

Mala Elena -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (23.2.2018 12:14:45)

Kada su bebe i hoce da spavaju , u trenutku plakanja treba biti mirne glave i ne dozvoliti da zaspu , ako nam to vreme ne odgovara. Ne .[sm=smiley36.gif]
Nego postepeno, mislim da je beba ta koja uspostavlja ritam...mi ga malo modifikujemo.

Queen Lady -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (2.3.2018 13:15:12)

Ja bih da se nadovezem na ovu temu i da pita, kako ste se prilagodjavali sa drugim detetom? Da li ste gledali da bude slicno vreme obroka, kupanja kao i kod starijeg deteta ili ste se ipak vi prilagodjavali bebi?

Dora89 -> RE: Prilagoditi bebu sebi ili sebe bebi? (3.3.2018 10:58:49)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Uglavnom postoji neka satnica kada se šta radi. Ali je se ne držimo striktno.
Putujemo često, spavaju u autu. Vozimo duge bici ture, spavaju kad pravimo pauzu ispod nekog drveta, na cebencetu na travici. Ručaju ono što tog trenutka ima. Užinaju ono što smo poneli. Posećujemo razna dešavanja, suda ih ima. Prilagođavamo se usput

Ovo mi je fenomenalno! Uvek sam se divila tim majkama koje svuda stižu, a beba uz njih maltene kao jedna veća torba, svemu prilagođena! Mi smo se uglavnom držali neke rutine, ali naravno, nekad mora i treba odstupiti. Npr. ako vas čeka dug put kolima, i znate da će beba sigurno tada spavati, pokušajte pre toga da joj ne date da spava koliko god možete i da istrpite plač, jer će, ako ranije zaspi, ili plakati u kolima, ili neće spavati uveče.

Sarav -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (3.3.2018 13:07:32)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

Molim lepo! Ta sam [sm=bravo.gif]

mama Jo -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (3.3.2018 13:44:02)

🤣 tako je, sta god rekli ipak se mi prilagodjavamo realno

mama Jo -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (14.6.2018 12:12:10)

IZVORNA PORUKA: Sarav

IZVORNA PORUKA: jovicaa

Molim lepo! Ta sam [sm=bravo.gif]

Ista prica, istorija se ponavlja kod mene [sm=smiley36.gif]

MimaKos -> RE: Prilagoditi bebu sebi, ili sebe bebi (19.6.2018 17:50:33)

Sebe bebi, ali i oni se upravljaju energijom majke, uzrocno posledicna veza...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>