Leki 77 -> RE: Voda (17.8.2009 21:35:19)
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. moram nešto dodati ...a potakla me je tema "Kravlje mleko" i svjetska zdravstvena organizacija - radi tog ne davanje ničega sem da beba doji ili pije formulu do 6 mjeseca ... na KCUS su primili po ovim velikim vrućinama par beba koje su bile pred dehidracijom - od moje poznanice sin je prije skoro 4 godine jedva živu glavu izvukao (samo dojio) - na klinici su je pedijatri napali što nije davala vodu i čaj smatram, NE KAŽEM DA JE ISPRAVNO niti koga ubjeđujem, da su bebe su žedne i potrebna im je voda ili čaj dojila sam 10 mjeseci drugo dijete i od prvog dana je pio nekada vodu nekada čaj, izmedju podoja Skroz tacno. Osim toga da bebe na formuli ne treba da piju vodu. Po preporuci SZO, koliko sam ja shvatila , treba. Medjutim, meni je pedijatar rekao da dete nudim vodom, pa ako hoce neka pije,a ako nece nista. To mi se nije nesto spec dopalo jer nisam sigurna koliko on to bas moze da zna. Ali, primetila sam da kada je vruce sisa i na 45min po 5min, tacno samo da utoli zedj. A vodu nece ni na kasicicu, odmah je ispljune. Borili smo se, ali ne vredi. Borimo se i dalje, ali za sada nemam nekog uspeha. To me bas zalosti jer je voda moje omiljeno pice. Naravno, i ja mu dajem iskljucivo prokuvanu Rosu.
|
|
|
|