|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Voda
12.3.2013 13:07:22   
caca81

IZVORNA PORUKA: pandina

A kada ste prestali da prokuvavate vodu, odnosno da dajete flasiranu vodu? Da budem preciynija, kada sme da se da obicna cesmovaca?

Česmovaču sam prokuvala do bebinog 7. meseca, a onda davala neprokuvanu.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 526
12.3.2013 13:08:07   
zoća
beba koja sisa sa majčinim mlekom dobija dovoljno vode,treba ponuditi da pije ali ako neće ništa,tek sa uvođenjem čvrste hrane treba malo insistirati na vodi

staza sreće je kratka zato koračaj lagano

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 527
12.3.2013 14:27:16   
bojanica7
jovice, ne moras. tek kad bude poceo da zvace user posted image skoro 90 odsto mleka je voda i potpuno je nepotrebno nuditi vodu. gala dobila prvi gutljaj vode sa sest meseci, kad sam joj dala prvu kasicicu pirincanih pahuljica...

Panta rei

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 528
12.3.2013 14:30:39   
jovicaa
ma mi onda furamo i bez vode... pravo da ti kazem ovako mi je najlakse, sike su na izvolte i cao... ko ce otkuvavati flasice i vodu i praviti kasiceuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 529
12.3.2013 15:16:36   
bojanica7
ma naravno da je najlakseuser posted image ja sam jedino imala problem sto nije umela na flasicu da pije. ucila sam je sa pet mesevi, kupili smo jedno pet-sest razlicitih flasica, i tek iz neke anatomske nukove je htela da vuce... prvo sam joj davala rosu (neprokuvanu)a posle nekog vremena presla na cesmovacu.

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 530
13.3.2013 16:38:43   
Zemunka85
Ja sam cesmovacu prokuvanu, a od skoro humaninu jer se ne prokuvava. Ali juce proctah da mora i ona ako se ne potrosi za 48h, jbg. Ja nisam. I da se drzi u frizideru. Ni to nisam. Glupost onda.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 531
13.3.2013 19:56:53   
pocahontas
ja sam moju bebu samo dojila do 4 dana pred punih 6 meseci i nisam joj davala vodu. rekli su mi da dojenim bebama ne treba. posto sam odlucila da joj necu davsti sokice, dala sam joj prvi put u subotu vodu da pije iz flasice i nije znala sta da radi sa flasicom jer je vidi prvi put u zivotu pa je grizla cuclu. uglavnom, skontala sam, kad vec ne zna na flasicu, necu je ni uciti, kupila sam joj onu casu na pisak i odatle pije vodu. dajem joj rosu. ne prokuvavam je, kontam da nema potrebe.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 532
20.3.2013 17:04:14   
Mali_miš
Imam jedno pitanje iako nisam sigurna da mu je mesto ovde. Moja Lena samo siki, ali mi je patronažna sestra rekla da postoji mogućnost da mi je mleko SUVIŠE JAKO i da ima premalo vode u njemu. Zbog toga joj je koža suva i ljušti se, pa zato MORAM da joj dodajem vode.

Da li je to moguće? U školici nam je "instruktorka" govorila da ne postoji slabo mleko, jako mleko, ovakvo ili onakvo, da je svako mleko dobro za bebu, pa sam malo u nedoumici. Da li neko zna nešto o tome?

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 533
20.3.2013 17:11:07   
Sanja90
Evo da ti odgovorim. Ne postoji slabo mleko,jako mleko,mleko je mleko. To sto joj je koza suva i ljusti se pomocice ti mleko za telo za bebe ili beby ulje. Kod mene se najbolje pokazao becollino i nivea,a mozes koristiti i kremice za decu kao sto je pavloviceva. Ja sam savetnica za doilje pa me slobodno pitaj sve sto te muciuser posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 534
20.3.2013 17:13:29   
Mali_miš
E, super, Sanja, hvala ti puno na brzom odgovoru! user posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 535
20.3.2013 17:16:37   
Sanja90
Nema na cemu,uvekuser posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 536
20.3.2013 18:27:09   
Moiraina
Joj bre te patronažne kao da su sa Marsa pale, ko o čemu one o tome da je majčino mleko loše, te preslabo je, te malo ga je, sad prvi put čujem da kažu da je prejako user posted image , nikad im ne valja... Voda bebama samo ispuni želudac i traže manje da sisaju, manje se mleka stvara, i eto problema sa dojenjem. No, Sanja ti je već lepo rekla, ja samo izražavam revolt prema patronažnim tetama user posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 537
20.3.2013 18:33:52   
Sanja90
E a danas rekle jednoj mojoj prijateljici da nema DOVOLJNO mleka,a zena se porodila pre 4 dana i odmah joj savetovale adaptirano mleko umesto da joj pomognu da nauci kako da se stvori mleko. ja odem tamo a grudi skoro pune i lepo ide mleko za pocetak.Poludela sam,pa sam joj pokazala sta i kako da radi. Ja ne mogu da verujem da im je to najlakse da kazu umesto da pomognu zeni,ma uzas!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 538
20.3.2013 18:34:03   
Olga75
Moiraina , evo tema o patronaznim sestrama KLIK pa udri hejt tamo user posted image
jesu one svaka na svoju ruku ali svaka njima cast user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 539
20.3.2013 18:36:17   
jovicaa
obozavam takve provale.... i maksimu su se ljustile nogice, to je normalno, do juce su bili u vodi a sada su u skroz drugacijoj sredini, bilo bi cudno da im se koza ne menja..
ja maksimu ne dajem vodu, u par navrata sam mu davala pomalo i hteo je da pije, ali novorodjenoj bebi ne treba davati vodu, neko je napisao samo ispuni zeludac bzv..
ne znam da li sada vec treba da uvodim vodu?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 540
20.3.2013 18:39:12   
Snelle
Oh, prejako mleko....Kada su se mom detetu pojavili končići krvi u stolici moja svekrva je bila u fazonu da je to zato što je moje mleko jako, jer su i njenom sinu, mom deveru, stolice postale zelenkaste kad je bio beba zato što mu je od trećeg meseca davala kravlje mleko, a ono je bilo mnogo jako pa je morala da ga meša sa vodom. Da li je htela da me poistoveti sa kravom user posted image U svakom slučaju od tada se naježim kad čujem da je majčino mleko jako!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 541
20.3.2013 18:39:19   
Sanja90
Jovicaaa koliko beba ima? I jel pocela da jede nemlecnu hranu?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 542
20.3.2013 18:40:45   
jovicaa
jos uvek iskljucivo dojenje sanja

< Poruku je uredio jovicaa -- 20.3.2013 18:41:00 >

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 543
20.3.2013 18:40:48   
Olga75
Jovice , dokle god samo sisa nema potrebe kad pocnes da uvodis nemlecnu hrani ili pdajes adaptirano mleko onda treba

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 544
20.3.2013 18:42:51   
Sanja90
Ònda nema potrebe da joj uvodis vodu. Tek kad predje na nemlecnu hranu.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 545
20.3.2013 18:43:39   
Snelle
Slažem se sa Olgom! Osim naravno u slučaju da ti je mleko jako user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 546
20.3.2013 18:46:37   
jovicaa
pa ja mislim da je jako.... jos uvek kako zlatno zuto, mora da je masno jakouser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 547
20.3.2013 18:52:51   
Snelle
To ćeš najbolje odrediti ako uzorak daš mužu na testiranje. Ako tokom testiranja tm napravi facu kao da je mleko izuzetno grozno i odvratno, onda da, tvoje mleko je definitivno jako, i ima previše masnoće, a malo vode, i zato je dodatak prokuvane vode neophodan user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 548
20.3.2013 18:56:41   
jovicaa
hajde na skajp ako mozes... ja sam free, trenutno.
salu na stranu, svasta ljudi smisljaju covece... te jako, te slabo, te ga nema, te ga ima malo, strasno.
juce kada sam sa onom drugaricom pricala o uvodjenju hrane, prvo me je pitala da ti nije mleko slabo? ja reko mleko ne moze da bude slabo, tako tvrde svi strucnjaci. ma kako ti to znas, da ti nije mleko slabo?user posted image
suma sumarum, znaci dok samo dojim, ne treba ni vodu da dajem, ok.. kapisko

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 549
20.3.2013 19:00:46   
lesica
Iš odavde u razgovor mama,ili u kafanu!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here