|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Voda
20.11.2012 21:48:49   
New Mom

IZVORNA PORUKA: pandina
Sa koliko beba moze da pocne da pije na tu casu sa piskom? Koju preporucujete?
Zanima me jos koliko bi trebalo vode da popije dnevno?

Imaš čaše već za 3+ meseca, onda za 6+. Ja sam davala od punih 6 meseci. Kaća je imala Nuby, a Kolja koristi Aventovu.
Imaš temu za to: Iz čega dete pije sok/vodu?.
A što se tiče količine, naš dr je rekla do 60ml na dan.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 501
21.11.2012 8:01:56   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Macaki

anck, odakle je ta voda?

Pa ima tih cesmi na vise mesta, sa zutom vodom, ja sam je cesto kao devojka pila, ali neznam da li je dobra za decu (predpostavljam da jeste ali opet)... htela sam da vidim ima li ko iskustvo s njom i zna li neko nesto.

Imamo jednu prijateljicu koja je tehnolog pa cemo bas videti da joj onda odnesemo da vidi sta iam u njoj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 502
22.11.2012 22:46:33   
Sanchy
Ja bih zamenila Humanu sa Rosom ,mislite li da je neka druga voda bolja za bebu od Rose?Ne bi trebalo da ima nekih problema sa stomacicem zbog ove promene?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 503
22.11.2012 23:12:59   
Sanchy
I jos nesto,ja bih sa Rosom pravila i ad jel to ok?Vidim svi pricate samo o vodi kao vodi za pice?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 504
22.11.2012 23:14:51   
lesica
Sanchy,ja sam rosu od starta davala,kasnije sam i ad mleko pripremala sa njom,i nikad nije bilo problema.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 505
22.11.2012 23:23:54   
Sanchy
Super,mislim da nema vise neke potrebe za humanom gledala sam sastav humane i rose vrlo je slican,pa sad videcemo...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 506
23.11.2012 0:29:06   
Druid
Imaš i Odmenjsku baby, mi smo samo nju furali od početka. Duplo je bar jeftinija od Humane, ako ne troduplo.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 507
23.11.2012 0:35:27   
marince1

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Sanchy,ja sam rosu od starta davala,kasnije sam i ad mleko pripremala sa njom,i nikad nije bilo problema.

isto

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 508
22.12.2012 23:01:01   
leamalamut
Kod nas je jedna od najcistijih voda u Srbiji , tako da ja samo prokuvam vodu sa cesme i dajem u toku dana , mada vise voli caj od kamilice nego samu vodu , inace dojena beba od 3,5 meseca.

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 509
23.12.2012 11:05:06   
adulence
malo da osvezimo temu,kada ste bebicama pocele da dajete vodu,moja beka samo siki i ne znam da li treba da joj dajem vodice,jel ste davale kupovnu ili ste prokuvavale???

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 510
23.12.2012 11:23:57   
tijatija
ja mojoj dajem od pocetka, ali ja nedojim.Svaka mi je pila prokuvanu jedno vreme a posle ovu obicnu(kod nas je voda dobra) i stvarno nisam imala problema.Jedino Marta nije pila vode uopste 3-4mes ali dr. Je rekla da nemoram da je silim, i da je to ok. E sad cinimi se ako dojis da nema potrebe za vodom, ali to ce ti odgovoriti majke koje su iskljucivo dojile, jer nemam nekog iskustvauser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 511
23.12.2012 11:33:14   
Olga75
ja sam dojila ali na samom pocetku sam davala i prenan , dok je dobjala i adaptirano davala sam joj na kasicicu vodu , prokuvanu Rosu, samo par kasicica izmedju mleka i podoja , kad sam uspostavila laktaciju i kad sam samo dojila nije pila vode do negde petog meseca , onda je pila malo ali stvarno malo vode , mozda do 10 ml , kad sam ukunila prvi podoj onda sam ozbiljnije pocela da je pojim vodom

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 512
23.12.2012 13:25:06   
nenja22
u početku sam probala malo vode na kašičicu, nije išlo, a ja nisam insistirala...sisao je samo do nekih 5ipo meseci i do tad ne znam da li je ukupno popio 100ml vode, a to je bio letnji period...samo moram da napomenem, ja sam ga svo to vreme dojila na zahtev, upravo kad su bile najveće vrućine, umeo je da sisa i na dva sata iako je već imao punih 3, pa i 4 meseca...mislim da ako kreneš u nekom trenutku da uobročavaš bebu, a i dalje budeš samo dojila, ima smisla ponuditi vodu povremeno između podoja, čisto da si sigurna da nije žedna, inače, ako dojiš na zahtev nema nikakve potrebe. doduše ima i ona priča da ako se ne nauče d apiju vodu od malena, neće hteti kasnije, ja se toga jesam počea bojati tamo negde oko 6-7 meseci, kada je manje sisao a već i klopao svašta, ali postepeno, bez nekih naših intervencija, sem nuđenja čestog i stavljanja vode na dohvat ruke, počeo je uredno da je pije, tako da, u našem slučaju to isto nije bio problem...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 513
23.12.2012 14:27:27   
PoisonEve
Mini evo 14 meseci i nece vodu. Aj sto nece vodu, nego nece ni caj ni mleko ni sok. Jos uvek sisa, ali ja polako planiram da ukidam siku pa ce valjda tada vise unositi tecnosti

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 514
23.12.2012 18:14:42   
jovana13
Janja do 16m nije htela vodu,a Ogiju sam davala od nedelju dana kad mi je patronazna rekla zbog sor-a. I lepo spere naslage mleka nakon obroka,narocito sto je meni bilo mnogo jako mleko dok sam ga imala..

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 515
23.12.2012 18:58:00   
Sanchy
Od pocetka sam mu davala humanu i ako je dojen mada na sa mom startu nije bio odusevljen vodom pa sam mu spremala onaj bibilibi caj koji je voleo,,,sada pije 100 ml caja i 50 ml vode dnevno

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 516
29.12.2012 19:33:53   
panpan1
davala vodu posle 6 meseci, rosu, posle godine češmušu. sve je dobro podneo. user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 517
30.12.2012 2:47:14   
opcinjena
bacila komentare na prvi post i mogu slicno mnogim mamama napisati-voda da,caj da , sok ne i secer ne.tolkio.kratko i jasno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 518
30.12.2012 13:40:50   
jelenica011
ja davala odmah vodu nakon mesec dana i sve je ok, i to rosu,.nekako ja zedna pretpostavljam i on je pa mizao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 519
30.12.2012 22:41:26   
nina26
Meni dr nije nista rekao za vodu...ja je dojim i dohranjujem sa 2-3 obroka dnevno..kad su poceli grcici i gasovi da je muce, i sad joj nesto creva mnogo krce, ubacila sam joj caj...popije nekad 50ml, nekad 60 zavisi...valjda je to ok?

Da li treba svaki dan da joj dajem cajic,ili bas iskljucivo vodu? Beba ima 2,5meseca.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jelenica011)
Direktna veza do poruke: 520
25.1.2013 10:20:05   
Zemunka85
Sanchy, vidim davala si humanu. Nesto proti? Ja je tek izvalila.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 521
12.3.2013 11:40:42   
Наташица
здраво свима. да се и ја јавим у вези воде. имам бебу од 7,5 мјесеци и од 3 мјесеца смо јој морали адаптирано млијеко убацити, јер ја нисам имала довољно. пошто чесмовача је ставрно катастрофална, у кувалу за воду коју ми користимо ухвати се каменца послије пар прокухавања, тако да сам без размишљања прешла на росу. прокухам росу и охладим на 50 степени и убацим млијеко. прочитала сам тону неких форума и видјела да углавном користе људи росу па само отпочетка на роси. некад дам и не прокухану да пије, али углавном је прокухана, јер ми увијек остане мало кад млијеко правим. литру воде углавном у року од 2 дана потрошимо, тако да нам не стоји много отворена.
имамо посебно кувало у којем прокухавамо воду за бебу и никад нема каменца само га редовно перем.

"timeo hominem unius libri"

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 522
12.3.2013 12:21:12   
pandina
A kada ste prestali da prokuvavate vodu, odnosno da dajete flasiranu vodu? Da budem preciynija, kada sme da se da obicna cesmovaca?

< Poruku je uredio pandina -- 12.3.2013 12:22:17 >

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 523
12.3.2013 12:37:06   
isidora88
ja mislim da sam posle godinu dana pocela da dajem cesmovacu.
a rosu ili odmenjsku sam prokuvavala samo prvih 2,3 meseca posle sam davala neprokuvanu

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 524
12.3.2013 13:03:39   
jovicaa
ja jos uvek maksimu ne dajem vodu, iskljucivo sisa.. ne znam da li bih trebala da pocnem?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here