|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Voda
24.3.2012 11:19:50   
Jeca.V
Devojke ,jel ima neka od vas iskustva sa Nobelovim aparatom za vodu,tj.da li vodu sa tog aparata treba prokuvavati za male bebe?

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 426
26.3.2012 12:53:53   
IRJ82

IZVORNA PORUKA: Mama 78

Ajde ove mame cije su bebe mesec,dva,a sisaju jer im dajete vodu i koju?

moja beba ima dva meseca i u pocetku je htela da uzme po gutljaj do dva vode, ali u poslednje vreme kad je ponudim nece, cak i kad stuca nece. ja prokuvam zlatibor vodu i to joj dajem kad hoce

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 427
26.3.2012 12:57:41   
Lilla
Moj bebac nikad nije bio odusevljen kad mu dajem vodu, pa nije ni sad kada mu dajem kasice ali ga jurim sa kasiciom kad nece na flasicu, pa koliko god popije. Nekad znam da ubacim par zrna Hipp caja u vodu, cisto da zamirise i tako na prevaru popije par gutlljaja. Opasni su nasi mali, tesko ih prevariti user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 428
26.3.2012 13:53:14   
IRJ82
ja nisam probala na kasicicu, mada bez problema joj na kasicicu dajem AD kapi i Babyfen i to hoce

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 429
26.3.2012 13:57:36   
Anoniman
Majčino mleko je 90% voda tako da bebama koje samo sisaju voda nije potrebna. Bebama koje su na ad mleku treba davati vodu.

(odgovor članu IRJ82)
  Direktna veza do poruke: 430
26.3.2012 13:59:41   
Lilla
Ako dojis nije ni strasno sto nece, vjerovatno nije zedna user posted image Kazu da bebama koje doje do 6 mjeseci ne treba nista, sve dobijaju iz majcinog mlijeka. A bebe koje su na formuli i koje dobijaju cvrstu hranu treba da unose malo vise tecnosti, pa zato ja mog bebirona jurim. Da dojim ne bih ga zamarala time user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 431
26.3.2012 14:02:24   
Mama 78
Hvala,ni J. nece vodu,pa je ni ne forsiram!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 432
26.3.2012 14:18:46   
IRJ82
i ja moju dojim, tako da je verovatno to razlog sto nece. ja je ponudim obicno kad pocne da stuca, ali posto nece ja je ne teram

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 433
7.5.2012 15:17:20   
ivana70a
jel zna iako da li i kakve veze pijenje vode ima sa glasnim zicama zdrave bebe? skoro sam bila kod teteke sa bebom i ova joj je non stoip nudkala vodu,ali bukvalno na svakih 15 min cak i u toku jela... mene je to toliko nerviralo, dajem joj ja vodu sasvim dosta i cesto i pije je i nema problema, kada sam joj rekla da malo iskulira bila je u fazonu: ma to moooora zbog glasnih zica,slusaj starije....sta? stace bez glasa ako ne pije vodu... ne kontam

naravno da je voda bitna ali me zanima ova teorija o glasnim zicama... ne nadjoh nista na netu o tome

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 434
7.5.2012 15:21:57   
Anoniman
Nisi našla na netu jer tvorci iste kao i zagovornici nisu tehnički pismeni. user posted image Izvini, ne bih da ti vređam tetku ali se skoro nisam nečemu ovako slatko nasmejala. Jedino čemu može doprineti pijenje vode u toku obroka je problem sa probavom jer se razredi želudčana kiselina. user posted image

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 435
7.5.2012 15:24:19   
branki*
gaeuser posted image user posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 436
7.5.2012 15:40:36   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Mama 78

Ajde ove mame cije su bebe mesec,dva,a sisaju jer im dajete vodu i koju?

Ne, jer preko 80 posto majčinog mleka je voda i ako si za isključivo dojenje nema potrebe da daješ. KL sam uvela vodu tek od 5.meseca kad smo krenuli sa čvrstom hranom.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 437
7.5.2012 15:52:34   
nenja22
skroz se slazem sa ovim, ali pod uslovom da se doji na zahtev...ako se beba iole pokusava uobrociti, posebno kad su vrteli dani kao sto su bili oni prosli, ili sto leti bude, onda mislim da i dojene bebe treba nuditi vodom izmedju podoja...malesne su, jako brzo mogu dehidrirati, a to bas i nije naivno za njih...

ali se isto skroz slazem, da ako dojena beba nece vodu, ne treba forsirati, to samo znaci da nie zedna...ovo iz licnog iskustva, jer sam i te kako bila u frci, doduse tek od oko 7-8og kostinog meseca, kad uveliko nije samo sisao i klopao je lepo kasice, ja ga nudim vodu, on nece, nema sanse...pa sam pokusavala sa cajem, pa to po malo cugne tu i tamo, ali to su bile mizerne kolicine, a ja u frci sta cu na leto sa njim od godinu i vise, ako nece vodu, a ja prestala da ga dojim...medjutim, evo u poslednjih 10ak dana ovih toplih sto je bilo, maltene kad god sam mu ponudila cugnuo je, ponekad i podosta, tako da sad eto, opusteno znam da samo treba da imam flasicu i da ga nutkam cesto, zedan ostati nece sigurno...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 438
7.5.2012 21:31:06   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nisi našla na netu jer tvorci iste kao i zagovornici nisu tehnički pismeni. user posted image Izvini, ne bih da ti vređam tetku ali se skoro nisam nečemu ovako slatko nasmejala. Jedino čemu može doprineti pijenje vode u toku obroka je problem sa probavom jer se razredi želudčana kiselina. user posted image

ma jasno ko dan sve... htela sam za svaki slucaj da se konsultujem,...

ajoj da ne davim sad ovde kakvih sam se sve teorija ishrane beba naslusala sad za vikend u gostima... citiracu samo moju omiljenu recenicu "starijih i iskusnijih majki" (jer sta ja znam,ja sam mlada,a one su mene podigle i sl..), dakle, recenica vikenda : "ivana, bebama secer i so OBAVEZNO" user posted image user posted image sta reci... a ne user posted image ..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 439
8.5.2012 13:52:02   
miva
Ma da!!!  user posted image Kako da ne!!!user posted image Bebama i so i secer pa onda moze i bibiber i vegeta i sve!!! user posted image

Moram se nadovezati da sam i ja dobijala slicne savete "iskusnih" majki za secer i so! A meni ne pada na pamet da to koristim, sto manje to bolje.
Moja bebana ima 3 meseca i mi jos uvek nismo na cvrstoj hrani, samo sisikamo, a vodicu smo ubacili od pre par dana jer je bilo bas toplo. Lepo je popila par gutljajcica kada sam joj ponudila. Sada joj ponudim, s vremena na vreme, nekad popije neki gutljajcic nekad ne. Ne forsiram, ja je ponudim, ako hoce-hoce, ako nece ne mora. Kada budemo ruckili cvrstu hranu nudicu joj cesce vodu.

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 440
9.5.2012 20:35:30   
Anoniman
Moje dete navalilo na vodu. Ako nije popila 600 ml danas nije ni kap, a može biti da je i više. user posted image

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 441
10.5.2012 12:11:42   
IRJ82
i moja je pila ovih dana kako je bilo toplo. imam jedno pitanje, posto ja prokuvam flasiranu vodu, primetila sam da i ona ima kamenac, da li je pametno to i dalje raditi ili joj dati neprokuvanu flasiranu vodu? imamo tri i po meseca

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 442
10.5.2012 13:13:19   
branki*
ja sam prokuvavala rosu,od nje nisam videla kamenac kao npr kad sam jednom kupila akva vivu,beli se sve.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 443
10.5.2012 13:38:58   
Ana RR
Nama je rečeno da se flaširana voda ne prokuvava, ne sećam se više zbog čega. Valjda se kuvanjem gube neki sastojci, tako nešto. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 444
10.5.2012 14:19:28   
ivana70a
nama je receno da se kod flasirane vode prokuvavanjem kristalisu minerali koji su tu prisutni, pa se zato to ne radi... mi smo i dalje na prokuvanoj cesmusi... mani me kristala i previse minerala ako dam neprokuvanu.... posle god dana cemo krenuti sa neprokuvanom cesmusom i to je to...

vidim da mnogi daju rosu jer je kao za bebe, a ja se nesto tripujem da je nalepnica sa bebom na flasici zato sto ucestvuju finansijski u nekoj akciji za bebe, a voda je kao i svaka druga flasirana...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 445
10.5.2012 14:29:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivana70a

ajoj da ne davim sad ovde kakvih sam se sve teorija ishrane beba naslusala sad za vikend u gostima... citiracu samo moju omiljenu recenicu "starijih i iskusnijih majki" (jer sta ja znam,ja sam mlada,a one su mene podigle i sl..), dakle, recenica vikenda : "ivana, bebama secer i so OBAVEZNO" user posted image user posted image sta reci... a ne user posted image ..

Ja se slažem sa tim. Nećeš novorođenčetu dati, ali kada kreneš da uvodiš čvrstu hranu, slobodno može oba, na vrh kašičice.

IZVORNA PORUKA: ivana70a

a voda je kao i svaka druga flasirana...

Nije. Nema kamenca kad prokuvaš, za razliku od ostalih.

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 446
10.5.2012 14:53:52   
IRJ82
probacemo onda rosu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 447
10.5.2012 16:39:47   
Mariya
Ja sam joj do 7.og meseca prokuvavala rosu, sad više ne.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 448
11.5.2012 9:42:23   
Sesilija 83
Ja imam aparat za preciscavanje vode na pumpi u bunaru i aparat za tocenje vode u kuhinji
Kad prokuvam tu vodu nema kamenca u el kuvalu a kad prokuvam vodu kupovnu bilo koju odmah zabeli dno, inace tu vodu sipam i u peglu i super je
Sad pitanje da li da jeprokuvavam za bebu ili ne, reko da joj ponudim malo kad su vrucine mada cisto sumnjam da ce da prihvati inace samo doji.?

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 449
11.5.2012 9:50:28   
Anoniman
Prokuvaj obavezno, to što nema kamenca ne znači da nema ništa drugo što bi moglo da naškodi bebi. Mala je za neprokuvanu česmovaču, filtriranu ili ne.

(odgovor članu Sesilija 83)
  Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here