RE: Voda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Shishica -> RE: Voda (12.6.2011 9:19:31)

Koliko vode treba da popije dete od 14-15 meseci? Ima li neke granice? Ja dam Emi pa pije koliko hoce..oko 2.5 dl ... dnevno.. Jel'' to malo????

Popije i oko 130.ml soka 100%

New Mom -> RE: Voda (12.6.2011 11:43:12)

To se ne gleda na konto starosti deteta, već na konto težine.
Ide ovako (dnevne potrebe):
do 5kg težine - 150ml/kgTM
od 5 do 10kg težine - 100ml/kgTM
od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM)
više od 20kg težine - 1500ml (obavezno) + 20ml (za svaki kg više)

Koliko tečnosti pije dete? <- KLIK

Shishica -> RE: Voda (13.6.2011 13:14:02)

IZVORNA PORUKA: New Mom

od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM)

[sm=smiley3.gif] Onda je moje dete konstantno dehidrirano.. Ali gde moze ona popiti 1,1l dnevno? Ju..

sneza24 -> RE: Voda (13.6.2011 13:19:22)

Ne sekiraj se sisice ni David ne pije vise od 250 ml vode.

gagana83 -> RE: Voda (13.6.2011 13:19:32)

Ni moje dete ne pije 1l dnevno, ni blizu toga.
Maximum 500ml trecnosti(vode i soka), nekad ni toliko. Pila je vise samo kad je imala stomacni virus.

Klarita -> RE: Voda (13.6.2011 13:22:49)

K popije 200-250ml, i to po vrucini koja je bila ovih dana, a eto juce, malo hladnije bilo, jedva 150ml...sokove odbija, nece ih nikako!!! Da napomenem samo da je imala 8kg 20. maja, kad smo bili zadni put u savetovaliste.

Shishica -> RE: Voda (13.6.2011 13:37:01)

E pa dobro onda [sm=smiley1.gif]

SareniVrabac -> RE: Voda (19.6.2011 15:46:42)

koliko vode je ok davati bebi od 3,5 meseca? ne znam kako da se uklopim u ovo sto je nm postavila, posto on posisa sigurno tih 700ml za dva-obroka, a to navodno treba da mu bude ukupan unos tecnosti[sm=zmeden.gif].... inace, on bi mogao da popije jako mnogo i caja i vode, voli sve da pije, a ja ne znam koliko je dovoljno...

Snelle -> RE: Voda (19.6.2011 15:51:35)

SV, koliko sam razumela tvoja beba siki? Neka siki koliko god želi, nemoj se opterećivati da je više nego što sme. Što se vode tiče, mislim da je 100ml dnevno neko "pravilo" za taj uzrast, ali samo u slučaju da mu daješ prokuvanu česmovaču, a ako mu daješ Rosu koja ima ograničen procenat natrijuma, onda mislim da nema potrebe da mu ograničavaš unos tečnosti.

Anoniman -> RE: Voda (19.6.2011 16:02:29)

I moja Nina je sa 3,5 meseca pila 150 ml vode dnevno .

SareniVrabac -> RE: Voda (19.6.2011 20:40:56)

Snelle, da on samo sisa, to nam je jos uvek jedini nacin ishrane(i bas sam srecna zbog toga), i dajem mu kad god hoce i koliko god hoce i to nam nije problem.... mene samo buni koliko jos vode smem da mu dam... pije rosu, i znaci nekih 100-150ml je ok za ceo dan... meni je iskreno bzvz ona prica da bebe koje samo sisaju ne treba da piju vodu, pa na ovim vrucinama mislim da bi dehidrirao... hvala zene [sm=smiley31.gif]
i da ispravim samu sebe, malo sam preterala sa racunom, za malo vise obroka popije 700ml (npr 4), nije mi matematika jaca strana ovih dana[sm=smiley9.gif]
IZVORNA PORUKA: SareniVrabac

posto on posisa sigurno tih 700ml za dva-obroka, a to navodno treba da mu bude ukupan unos tecnosti

Anoniman -> RE: Voda (19.6.2011 20:47:56)

Vrabac, prati svoju bebu i sve će ti biti jasno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. I ja bih na tvom mestu davala vodu, ipak je leto, šta ja znam, ja se sećam kada sam dojila pa ispumpavala moje mleko, flašica bi bila jaaako masna, i ne mogu da zamislim da ne osvežim bebino grlo vodicom posle tog mlekca ... makar par kapi ... naravno, izbegavaj da mu daješ vodu pre podoja da ga ne nalivaš pre mleka, a ostalo - ja mislim da je tih stotonjak ml dnevno sasvim ok.

jovicaa -> RE: Voda (19.6.2011 20:55:02)

mislim da sa vodom nema pravila, leto je, toplo, daj mu koliko hoce. ali naravno nikako pre podoja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jovicaa -> RE: Voda (19.6.2011 20:55:59)

ja sam tri meseca samo dojila i davala sam vodu

SareniVrabac -> RE: Voda (19.6.2011 21:31:30)

To koliko hoce je kod njega diskutabilno, uziva da pije bilo sta i cini mi se da bi mogao u cugu 100ml[sm=smiley1.gif] a dajem mu izmedju podoja...
Bubo, bas o tome pricam, po meni ne moze utoliti zedj samo sisanjem, posebno na ovu vrucinu.... pa ni ja ne mogu da se napijem vode, a i njemu je isto vruce

Snelle -> RE: Voda (19.6.2011 21:33:50)

IZVORNA PORUKA: SareniVrabac

S meni je iskreno bzvz ona prica da bebe koje samo sisaju ne treba da piju vodu, pa na ovim vrucinama mislim da bi dehidrirao...

Moje dete punih 6-7 meseci nikako nije htelo vodu, samo je sisala i nije dehidrirala, štaviše bila je jedna od naprednijih beba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dejana007 -> RE: Voda (12.7.2011 8:56:37)

cao svima, imam jednu nedoumicu.kupila sam humana vodu za bebe i sa evo tri meseca, a i zbog ovih vrucina pocela da dajem bebi. Mislila sam da se ova voda ne prokuvava i da je to veliko olaksanje, jer mu dajem oko 30ml dnevno, a onda u napomeni videla da se prokuvava ako voda tj pakovanje bude vise od 48h otvoreno. Obzirom da kupila litar i po i da ce dugo trajati, ocigledno je da cu morati da je prokuvavam kao obicnu vodu, sto me bas nervira. a jos je veci problem sto mora prokuvam vise od 30ml, dosta vise i onda bacam vodu....

pa me zanima dal mogu da prokuvam npr 60ml i da tu vou drzim u sterilisanoj flasici i da je koristim 2 dana, ili ipak da prokuvavam svaki dan? mozda je glupo pitanje ali nemam iskustva s tim....

hvala unapred [sm=smiley1.gif]

Jeca* -> RE: Voda (12.7.2011 9:04:11)

ja mislim da izguras to jedno pakovanje kako pise, a onda da kupujes obicnu flasiranu vodu i iskuvavas pomalo, onoliko koliko ti je potrebno za dete. Vec sam pisala da sam ja za bebu imala onu najmanju dzezvicu..
[image]http://www.ekapija.com/dokumenti/Metalac-10_231209.bmp[/image]
pa provri za 5min, brzo se ohladi i onda mi je bilo lako da kuvam vodu i 3x dnevno. Mada sam uglavnom kuvala jednu ujutru, jednu popodne tj detetu sam uvek davala vodu koja je skuvana pre najvise, recimo 5-6h.
mislim da je bolje da kupujes rosu ili aqua vivu nego humanu

Anoniman -> RE: Voda (12.7.2011 9:04:32)

Miši sam prokuvavala Rosu u prva tri meseca, a onda počela da mu dajem čistu Rosu bez šećera, limuna i prokuvavanja. I dan danas pije takvu bez problema. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dejana007 -> RE: Voda (12.7.2011 9:10:19)

hvala Jeco i Nina. Dakle ipak prokuvAVANJE SVAKI PUT...ali kad se nesto mora nije tesko. danas ce muz da mi kupi neku manju dzezvu. hvala jos jednom [sm=smiley1.gif]

MarijaBg -> RE: Voda (14.7.2011 15:29:54)

Nataliji nudim vodu svaki dan od rodjenja, izmedju podoja, ali ona je u 99 posto slucajeva odbija i napravi izraz gadjenja, samo gura cuclu jezikom i gadi se kao da je gorko [sm=smiley36.gif]
Popije ponekad malo samo ako je zagrejana [sm=zmeden.gif]
Inace joj dajem da sisa kad god pozeli, uglavnom je to na 3 sata, ali nekad i na sat - valjda bude zedna pa trazi cesce...

Anoniman -> RE: Voda (14.8.2011 20:51:12)

mozda je off..
patronazna nam je savetovala da kuvamo caj od kima sa bilo kojom mineralnom vodom. na 100 ml vode 20-25 zrnaca kima.
prvi put cujem da neko kuva mineralnu vodu. [sm=zmeden.gif] cak se pitam da li je to uopste zdravo. ili je bolje da kuvam cesmovacu, mada je od nje i meni muka...

cockic -> RE: Voda (14.8.2011 20:59:10)

mi koristimo rosu od rodjenja kuvali smo je do 3-4 meseca
a od tad samo iz flaze sad imamo 16meseci.

ali flasirana voda nesme dugo da kljuca samo da krene
da se prave baloncici i sklanja se sa ringle.

a ja se pitam krece sad u jaslice od septembra kakvu ce vodu
tamo da mu daju.

Snelle -> RE: Voda (14.8.2011 21:13:01)

IZVORNA PORUKA: Macaki

mozda je off..
patronazna nam je savetovala da kuvamo caj od kima sa bilo kojom mineralnom vodom. na 100 ml vode 20-25 zrnaca kima.
prvi put cujem da neko kuva mineralnu vodu. [sm=zmeden.gif] cak se pitam da li je to uopste zdravo. ili je bolje da kuvam cesmovacu, mada je od nje i meni muka...

Znam da ću sad više da ti odmognem nego pomognem, ali meni se saveti te vaše patronažne nikako ne svidjaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Da daš detetu mineralnu vodu? Prvi put u životu čujem za tako nešto! Ja to ne bih uradila NIKAKO, pa nek mi je reklo 100 patronažnih. I ona ideja za čišćenje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/ribica.gif[/image] uljem - nikako mi se ne svidja!

Olga75 -> RE: Voda (14.8.2011 21:19:59)

pa i Rosa je mineralna voda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ali 20 zrna kima je previse meni se cini

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>