|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Voda
12.6.2011 9:19:31   
Shishica
Koliko vode treba da popije dete od 14-15 meseci? Ima li neke granice? Ja dam Emi pa pije koliko hoce..oko 2.5 dl ... dnevno.. Jel'' to malo????

Popije i oko 130.ml soka 100%

< Poruku je uredio Shishica -- 12.6.2011 9:20:02 >

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 326
12.6.2011 11:43:12   
New Mom
To se ne gleda na konto starosti deteta, već na konto težine.
Ide ovako (dnevne potrebe):
do 5kg težine - 150ml/kgTM
od 5 do 10kg težine - 100ml/kgTM
od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM)
više od 20kg težine - 1500ml (obavezno) + 20ml (za svaki kg više)

Koliko tečnosti pije dete? <- KLIK

< Poruku je uredio New Mom -- 12.6.2011 11:45:36 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 327
13.6.2011 13:14:02   
Shishica

IZVORNA PORUKA: New Mom

od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM)

user posted image Onda je moje dete konstantno dehidrirano.. Ali gde moze ona popiti 1,1l dnevno? Ju..

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 328
13.6.2011 13:19:22   
sneza24
Ne sekiraj se sisice ni David ne pije vise od 250 ml vode.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 329
13.6.2011 13:19:32   
gagana83
Ni moje dete ne pije 1l dnevno, ni blizu toga.
Maximum 500ml trecnosti(vode i soka), nekad ni toliko. Pila je vise samo kad je imala stomacni virus.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 330
13.6.2011 13:22:49   
Klarita
K popije 200-250ml, i to po vrucini koja je bila ovih dana, a eto juce, malo hladnije bilo, jedva 150ml...sokove odbija, nece ih nikako!!! Da napomenem samo da je imala 8kg 20. maja, kad smo bili zadni put u savetovaliste.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 331
13.6.2011 13:37:01   
Shishica
E pa dobro onda user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 332
19.6.2011 15:46:42   
SareniVrabac
koliko vode je ok davati bebi od 3,5 meseca? ne znam kako da se uklopim u ovo sto je nm postavila, posto on posisa sigurno tih 700ml za dva-obroka, a to navodno treba da mu bude ukupan unos tecnostiuser posted image .... inace, on bi mogao da popije jako mnogo i caja i vode, voli sve da pije, a ja ne znam koliko je dovoljno...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 333
19.6.2011 15:51:35   
Snelle
SV, koliko sam razumela tvoja beba siki? Neka siki koliko god želi, nemoj se opterećivati da je više nego što sme. Što se vode tiče, mislim da je 100ml dnevno neko "pravilo" za taj uzrast, ali samo u slučaju da mu daješ prokuvanu česmovaču, a ako mu daješ Rosu koja ima ograničen procenat natrijuma, onda mislim da nema potrebe da mu ograničavaš unos tečnosti.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu SareniVrabac)
Direktna veza do poruke: 334
19.6.2011 16:02:29   
Anoniman
I moja Nina je sa 3,5 meseca pila 150 ml vode dnevno .

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 335
19.6.2011 20:40:56   
SareniVrabac
Snelle, da on samo sisa, to nam je jos uvek jedini nacin ishrane(i bas sam srecna zbog toga), i dajem mu kad god hoce i koliko god hoce i to nam nije problem.... mene samo buni koliko jos vode smem da mu dam... pije rosu, i znaci nekih 100-150ml je ok za ceo dan... meni je iskreno bzvz ona prica da bebe koje samo sisaju ne treba da piju vodu, pa na ovim vrucinama mislim da bi dehidrirao... hvala zene user posted image
i da ispravim samu sebe, malo sam preterala sa racunom, za malo vise obroka popije 700ml (npr 4), nije mi matematika jaca strana ovih danauser posted image
IZVORNA PORUKA: SareniVrabac

posto on posisa sigurno tih 700ml za dva-obroka, a to navodno treba da mu bude ukupan unos tecnosti

Direktna veza do poruke: 336
19.6.2011 20:47:56   
Anoniman
Vrabac, prati svoju bebu i sve će ti biti jasno user posted image . I ja bih na tvom mestu davala vodu, ipak je leto, šta ja znam, ja se sećam kada sam dojila pa ispumpavala moje mleko, flašica bi bila jaaako masna, i ne mogu da zamislim da ne osvežim bebino grlo vodicom posle tog mlekca ... makar par kapi ... naravno, izbegavaj da mu daješ vodu pre podoja da ga ne nalivaš pre mleka, a ostalo - ja mislim da je tih stotonjak ml dnevno sasvim ok.

Direktna veza do poruke: 337
19.6.2011 20:55:02   
jovicaa
mislim da sa vodom nema pravila, leto je, toplo, daj mu koliko hoce. ali naravno nikako pre podojauser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 338
19.6.2011 20:55:59   
jovicaa
ja sam tri meseca samo dojila i davala sam vodu

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 339
19.6.2011 21:31:30   
SareniVrabac

To koliko hoce je kod njega diskutabilno, uziva da pije bilo sta i cini mi se da bi mogao u cugu 100mluser posted image a dajem mu izmedju podoja...
Bubo, bas o tome pricam, po meni ne moze utoliti zedj samo sisanjem, posebno na ovu vrucinu.... pa ni ja ne mogu da se napijem vode, a i njemu je isto vruce

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 340
19.6.2011 21:33:50   
Snelle
IZVORNA PORUKA: SareniVrabac

S meni je iskreno bzvz ona prica da bebe koje samo sisaju ne treba da piju vodu, pa na ovim vrucinama mislim da bi dehidrirao...

Moje dete punih 6-7 meseci nikako nije htelo vodu, samo je sisala i nije dehidrirala, štaviše bila je jedna od naprednijih beba user posted image

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 341
12.7.2011 8:56:37   
dejana007
cao svima, imam jednu nedoumicu.kupila sam humana vodu za bebe i sa evo tri meseca, a i zbog ovih vrucina pocela da dajem bebi. Mislila sam da se ova voda ne prokuvava i da je to veliko olaksanje, jer mu dajem oko 30ml dnevno, a onda u napomeni videla da se prokuvava ako voda tj pakovanje bude vise od 48h otvoreno. Obzirom da kupila litar i po i da ce dugo trajati, ocigledno je da cu morati da je prokuvavam kao obicnu vodu, sto me bas nervira. a jos je veci problem sto mora prokuvam vise od 30ml, dosta vise i onda bacam vodu....

pa me zanima dal mogu da prokuvam npr 60ml i da tu vou drzim u sterilisanoj flasici i da je koristim 2 dana, ili ipak da prokuvavam svaki dan? mozda je glupo pitanje ali nemam iskustva s tim....

hvala unapred user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Koka Loka)
Direktna veza do poruke: 342
12.7.2011 9:04:11   
Jeca*
ja mislim da izguras to jedno pakovanje kako pise, a onda da kupujes obicnu flasiranu vodu i iskuvavas pomalo, onoliko koliko ti je potrebno za dete. Vec sam pisala da sam ja za bebu imala onu najmanju dzezvicu..
user posted image
pa provri za 5min, brzo se ohladi i onda mi je bilo lako da kuvam vodu i 3x dnevno. Mada sam uglavnom kuvala jednu ujutru, jednu popodne tj detetu sam uvek davala vodu koja je skuvana pre najvise, recimo 5-6h.
mislim da je bolje da kupujes rosu ili aqua vivu nego humanu

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 343
12.7.2011 9:04:32   
Anoniman
Miši sam prokuvavala Rosu u prva tri meseca, a onda počela da mu dajem čistu Rosu bez šećera, limuna i prokuvavanja. I dan danas pije takvu bez problema. user posted image

Direktna veza do poruke: 344
12.7.2011 9:10:19   
dejana007
hvala Jeco i Nina. Dakle ipak prokuvAVANJE SVAKI PUT...ali kad se nesto mora nije tesko. danas ce muz da mi kupi neku manju dzezvu. hvala jos jednom user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 345
14.7.2011 15:29:54   
MarijaBg
Nataliji nudim vodu svaki dan od rodjenja, izmedju podoja, ali ona je u 99 posto slucajeva odbija i napravi izraz gadjenja, samo gura cuclu jezikom i gadi se kao da je gorko user posted image
Popije ponekad malo samo ako je zagrejana user posted image
Inace joj dajem da sisa kad god pozeli, uglavnom je to na 3 sata, ali nekad i na sat - valjda bude zedna pa trazi cesce...

Direktna veza do poruke: 346
14.8.2011 20:51:12   
Anoniman
mozda je off..
patronazna nam je savetovala da kuvamo caj od kima sa bilo kojom mineralnom vodom. na 100 ml vode 20-25 zrnaca kima.
prvi put cujem da neko kuva mineralnu vodu. user posted image cak se pitam da li je to uopste zdravo. ili je bolje da kuvam cesmovacu, mada je od nje i meni muka...

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 347
14.8.2011 20:59:10   
cockic
mi koristimo rosu od rodjenja kuvali smo je do 3-4 meseca
a od tad samo iz flaze sad imamo 16meseci.

ali flasirana voda nesme dugo da kljuca samo da krene
da se prave baloncici i sklanja se sa ringle.

a ja se pitam krece sad u jaslice od septembra kakvu ce vodu
tamo da mu daju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
14.8.2011 21:13:01   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Macaki

mozda je off..
patronazna nam je savetovala da kuvamo caj od kima sa bilo kojom mineralnom vodom. na 100 ml vode 20-25 zrnaca kima.
prvi put cujem da neko kuva mineralnu vodu. user posted image cak se pitam da li je to uopste zdravo. ili je bolje da kuvam cesmovacu, mada je od nje i meni muka...

Znam da ću sad više da ti odmognem nego pomognem, ali meni se saveti te vaše patronažne nikako ne svidjaju user posted image Da daš detetu mineralnu vodu? Prvi put u životu čujem za tako nešto! Ja to ne bih uradila NIKAKO, pa nek mi je reklo 100 patronažnih. I ona ideja za čišćenje user posted image uljem - nikako mi se ne svidja!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 349
14.8.2011 21:19:59   
Olga75
pa i Rosa je mineralna voda user posted image
ali 20 zrna kima je previse meni se cini

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here