Lu -> RE: Voda (14.4.2011 11:40:33)
|
IZVORNA PORUKA: Cmoki Све врсте флаширане воде производе се у фабрикама, а затим се носе у велике магацине – а онда их доведу у појединим продавницама да се продаје. Сами, никада не би се усудили да пијеемо воду, ако се налази толико времена, негде у нашим домовима. Сви знамо да вода за пиће и сва храна треба да се конзумира свеже. Да се преноси вода из далеко са камиона не изгледа сасвим добра идеја, посебно ако су узме и додатни фактор загађења животне средине и високе трошкове. Људе све чешче одлучују да купе флаширану воду - мислећи да не постоји боље решење. Али то решење је скупо и незгодно. Кад се одлучимо на овај корак - флаширану воду да буде део наше воде у исто време одлучимо и носити стотине тешких боца које бацамо када су празне, што само доприносе загађењу на већ прилично загађене околине око нас. Поред ове непогодности и велики трошкови које су дате за флаширану воду, не можемо бити сигурни да састав бочице је стварно доброг квалитета. IZVORNA PORUKA: *Alexx* Cmoki, šta je poenta? Ne piti flaširanu vodu? Piti česmovaču? Kupiti bokal? IZVORNA PORUKA: n i n a Rosa u balonima od po 6litara, i profiltrirana česmuša kroz "onaj" bokal IZVORNA PORUKA: Cmoki Ja sam imala problem piti vodu iz cesme i pocela sam piti flasiranu. Posle 8 meseci imala sam tegobe sa jetrom. Rekao mi doktor da je to od flasirane vode, koja sa sobom nosi otrovne supstance. Nisam znala sta raditi i jedna moja prijateljica iz Makedonije donela mi sredstvo za prociscavanje vode iz Norveske, zove se Vivatap. Preporodila sam se. Dejem je i mom detetu. Od tada nabavljam to od Makedoniju. Sredstvo je kao cajne kesice koje se stavljaju u 2 litara vode sa cesme. IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Znam sa kog izvora gradskog vodovoda pijemo vodu pa tako i koristimo iskljucivo vodu sa cesme. Voda sa tog izvora ser ne preciscava, samo se hlorise.
|
|
|
|