Snelle -> RE: Kis - Francuska pita (10.12.2012 9:50:43)
|
Ja kiš pravim po ovom receptu: Sastojci: 200 gr brašna 100 g putera (ja stavim ceo, tj. 125gr) malo soli 70 ml vode 100 g slanine 100 g šunke 100 g kiselih krastavčića 4 jaja 1 dl kisele pavlake Priprema: 1. Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće. 2. U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo. 3. Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom. 4. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast), krastavčiće i šunku. 5. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. 6. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
|
|
|
|