Anoniman -> Kis - Francuska pita (10.5.2012 20:17:20)
|
Francuska pita testo: 90 gr margarina ili putera 180 gr brasna kasicica soli voda fil: 150 gr slanine 275ml kisele pavlake 2 jaja so i biber muskatni orascic * u fil mogu i da idu pecurke, praziluk, sargarepa, strugani sir ... Ugrejati rernu na 180 stepeni. Namazati pleh precnika oko 20 cm sa margarinom ili puterom, bez brasna Margarin umrviti u brasno, dodati kasicicu soli, pa kad bude kao mrvljena sredina hleba dodati 3 kasike hladne vode. Mesiti testo dok cinijea ne ostane cista. Testo rastanjiti prstima u margarinom namazan pleh i izbockati viljuskom. Izdinstati slaninu (ili bilo koje meso koje ti je ostalo od juce, mozes dodati praziluk ili pecurke ili crni luk i sitno seckanu saragarepu, ma sta imas u frizideru), staviti u pleh na testo. Pavlaku umutiti sa 2 jajeta, dodati so, biber i malo muskatnog orascica i peci na 180 stepeni oko pola sata - 40 minuta, tj dok bas sasvim ne izgleda peceno. Ako i malo zagori odozgo nije greda, ne oset_i se dok se jede. Za salatu ide nesto kiselo i osvezavajuce. Pita je najlepsa dok je jos topla.
|
|
|
|