Yula
|
IZVORNA PORUKA: little_one Yula, citala sam dosta o tvojim problemima...a sta mislis o ovome sa mlijekom? I kako da ubijedim dr da to mozda ijeste alergija ako na kuvano voce nema nikakvu reakciju? IZVORNA PORUKA: MaryJane Imas dve opcije: da promenis lekara, ili da joj uopste ne objasnjavas i ne ubedjujes je. Radi onako kako tvom detetu odgovara. Ja sam ovako radila, po sopstvenom nahodjenju dok nisam pronasla pedijatricu koja je bila jos opreznija od mene i potpuno razumela moje strepnje jer je i sama imala malu bebu. Ne treba nigde zuriti sa namirnicama, polako, sta detetu prija neka jede, a ako za neku namirnicu sumnjas da joj smeta, sacekaj sa njom neko vreme, nece detetu nista faliti ako ne jede jabuke, kruske ili sta vec mesec-dva-tri. Uglavnom sve to brzo prodje samo treba biti strpljiv. Doktor ti uglavnom nista specijalno ne moze tu ni pomoci, jedino ti moze reci da sacekas sa nekom namirnicom pa probas kasnije, sto ti i mi ovde savetujemo. S obzirom da dojis, ja bih prvo svaku novu namirnicu prvo uvodila u svoju ishranu pa tek onda bebi, pod tim podrazumevam da ono na sta sumnjas da detetu smeta ni ti ne konzumiras. I moj najdobronamerniji savet je da budete veoma oprezne sa vasim dijetama dok dojite, jer mozete veoma da naskodite vasem zdravlju. Pitas za mleko, cuj veoma je moguce da detetu zapravo smeta nesto iz nekih adaptiranih leka, cula sam dosta takvih slucajeva da su deca bez ikakvih problema pila kravlje a na ad su reagovala, nista neobicno. Nemam neki pametan savet sta po tom pitanju da uradis. Primecujes li da dete na neki, bilo koji nacin, reaguje ako ti konzumiras mleko? Imaj u vidu da to "kontaminirano" tvoje mleko tek sutradan stize do bebe, pa reakciju obicno mozes ocekivati tek sutradan posto ti pojedes nesto sa kravljim mlekom. Sto se tice vocnih kasica, ja ih mom bebcu nisam dugo, dugo davala, jednom se osuo od kupovne kruske a alergotetsovi nisu pokazali nikakvu alergiju ni na krusku niti na tu istu kasicu, ali eto desilo se, mada je tada bio bolestan, pa je mozda doslo do neke ukrstene reakcije. Uglavnom, ja sam detetu uvek kuvala voce u baby cook-u na pari i miksovala, meni je to daleko bolja i zdravija varijanta nego kupovno mada ga na sva usta hvale. Mislim da oni ubiju Boga u tom vocu koliko ga dugo kuvaju i ona mu naspricaju vestacke vitamine, treba to da stoji po 2 godine u tegli, a da bi opstalo mora dobro da bude skuvano.