|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.8.2012 13:53:39   
Anoniman
A znaci mogu da mu skuvam i obican pirinac? I onda da pomesam sa svojim mlekom i izblendam?

Naravno, slobodno!

Ali obrati pažnju jer moje dete se osipalo 8 meseci od pirinča, a i Yulin mali.

< Poruku je uredio Tash -- 28.8.2012 13:55:54 >

(odgovor članu Jecky)
  Direktna veza do poruke: 1476
28.8.2012 14:48:37   
Jecky
Hocu Tash, obraticu paznju.
Hvala vam puno devojke na savetima user posted image ....javljacu se sa novostima

..To nisam ja, to je moja shauma..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1477
28.8.2012 14:49:13   
Anoniman
Danas ću da napravim ovu koru:
- 3 šolje šećera
- 1 šolja ulja
- 4 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 šoljice kisele vode
- 6 šoljiva prezle.

Nisam ni obratila pažnju, nego mi koleginica kaže, jedno su šolje a drugo su šoljice. Hm.

Hoću da vidim kakva je kora, dal je tvrda ili meka, i da isključim kiselu vodu kao problem.
Marku je uskoro rođus, smišljam tortu. user posted image
Kupila sam danas figurice Peppa Pig, ali piše da mogu sadržati mleko u prahu u tragovima. Iseći ću im kartonsko postolje i tako staviti na tortu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1478
28.8.2012 15:55:29   
Christabel
Moram nesto da primetim u vezi mlecnih cerealija... Na milupinim u sastavu pise: adaptirano mleko ,pa u zagradi pise sta ima u tom ad mleku, a posle zagrade se nabrajaju jos neki sastojci medju kojima je i obrano mleko u prahu! Tako da je moj zakljucak da sve te pahuljice imaju i ad i kravlje mleko u sebi!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1479
28.8.2012 19:54:07   
Anoniman
Evo i mene da se javim user posted image
Bili smo kod alergologa danas, zakazala nam je kožne probe za sledeći petak. kaže da ćemo mirati dolaziti 2-3 puta, jer ima male ručice pane može da se odradi odjednom. U međuvremenu smo radili analizu stolice na neke bakterije, na Candidu i sve je negativno. Krvna slika je dobra, mada je hemoglobin malo pao u zadnjih mesec dana.
Požalila sam se dr da mi slabo napreduje dete, za 4 meseca je dobio samo 50g, ali je zato porastao 4cm. Onda smo ga izmerili, ima 10,5kg i 79cm, što je u granicama normale za dete tog uzrasta. Mislim da mu je ovaj uporan proliv doprineo da ne napreduje najbolje,. Sad je i prehlađen bio, pa keda se sve skupi... Tešim samu sebe user posted image
P sad redovno jede pirinač, svaki dan mu spremam sa mesom ili voćem, i nema kožnu reakciju user posted image A do skoro se osipao i od njega. Eto, i pirinač je prevazišao user posted image

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1480
28.8.2012 21:54:43   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Christabel

sve te pahuljice imaju i ad i kravlje mleko u sebi!

AD mleko se pravi od kravljeg mleka, da kažem to tako laički.

Zille! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1481
28.8.2012 22:01:59   
Anoniman
Drugari, ja danas pravila rođendansku tortu za Marka, mislim, probu iste.

Koru sam pravila od:
- 1 šolja (2 dcl) šećera
- 1,5 šolja (2dcl) ulja
- 2 šolje (2 dcl) brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3-3,5 šoljice (1 dcl) kisele vode
- 3 šoljice (1 dcl) prezle

Dakle, šolje su od 2 dcl, a šoljice od 1 dcl. user posted image

Premazala sam je džemom od kajsija, i od gore stavila gust griz (500ml vode, supena kašika šećera, 4 supene kašike griza).

Izgleda ovako:

user posted image

Planiram da narendam malo jabuka sledeći put u kore, mama i baka kažu da je kora malo suva, a meni se baš dopada. user posted image Ono što smo se sve tri složile je da je griz bezukusan, da treba više šećera, ili možda vanil šećera.

Kaže mama da bih mogla praviti i mermerni griz. Da kuvam jedno na vodi, a jedno u soku od višanja. Oba saspem u posudu u kojoj će da se hladi pa viljuškom nepravilno malo provučem, i onda ostane prošarano. user posted image

Videćemo.

Kupila sam Peppa Pig družinu user posted image (figurice), ali piše da sadrži mleko u prahu u tragovima, tako da ću iseći karton, i zalepiti figurice za njega, i tako staviti od gore na tortu. user posted image

ps. Ima džema od gore na grizu jer sam ćurka stavila na džem mokru stranu griza i klizilo mi je, pa sam morala da okrećem griz, i ostalo je onda malo od gore. user posted image

Inače, mislim da kada bi se ova kora napravila baš tanko da bi se mogla urolati u rolat. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 28.8.2012 22:03:39 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1482
28.8.2012 22:06:33   
Ana RR
Tash, je l' Mare ne sme puding da klopa?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1483
28.8.2012 22:08:28   
Anoniman
Eno ga na polici, nikako da mu dam da proba. Trebala bih ga praviti sa vodom, a to mi tako zvuči bljaks.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1484
28.8.2012 22:12:56   
Anoniman
mozes narendati narandzu u koru ili je izbosti pa premazati sokom od voca ciji je dzem da omekani

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1485
28.8.2012 22:13:34   
Ana RR
Možeš da skuvaš voće, neko koje on jede, pa u toj vodi od voća napraviš puding, i možeš i to voće da umešaš. Višnje bi bile super, recimo. I onda to staviš na koru umesto griza i džema.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1486
28.8.2012 22:18:21   
Anoniman
Ana, super idejauser posted image Ja htedoh da kažem za rendanje narandžine kore, BB nemoj da se uvrediš, ali ja to ne bih nikako dala detetu, pogotovo ne ako ima alergije, jer se citrusi prenose u rastvorima nekih hemikalija koje se zadržavaju u kori, i one, ako su uvezene a jesu, kod nas nisu za upotrebu.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1487
28.8.2012 22:24:26   
Anoniman
ok, onda sok od narandze (meni je on osvezavajuc u kolacima) preko kore a nesto slatko u griz
kora je problem, ne?
inace ja suve kolace prelivam mlekom sa vanilom ili ako ne mleko onda sirupom od voca (voce+secer na duuugom kuvanju)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1488
28.8.2012 22:24:46   
Anoniman
Citruse nismo uveli, tako da nije ni bitna cela priča o narandžinoj kori. user posted image

I ja sam kontala da bih mogla izbuškati koru i preliti voćnim sokom, ali mislim da bi bilo lepše ako narendam jabuke.

Što se tiče pudinga... ja sam zamislila da bude belo od gore. Čak planiram i da kuvam dodatno griz, da je obojim u belo i sa strane.

Ako stavim od gore žuto-rozi fil (puding-višnje), pa porezam Pepa družinu, pa sam kupila neke svećice na čačkalicama, svako slovo "srećan rođendan" na posebnoj čačkalici i druge boje, pa + sveća sa brojem 2... user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1489
28.8.2012 22:25:54   
Anoniman
Da, kora je problem, a ja je baš volimuser posted image Meni se čini da e za ovaj kolač najbolji možda taj sirup od voća da se napravi, to bi bio pun pogodakuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1490
28.8.2012 22:27:53   
Anoniman
Znate šta je fora sa korom? Orginilani recept je sa orasima umesto sa prezlom. I onda sam ja čak i dodavala vode i ulja, jer kada pravim po originalnom, samo menjajući orahe prezlom, bude pregusto. Prezla povuče tečnost.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1491
28.8.2012 22:28:14   
Anoniman
nema ljutis nedjo, ne planiram mu kolace duugo, sve koje ja pravim su seljacki, sa masti i puuuno secera
ali, planiram da zasadim narandzu. limun imam, treba ga pelcovati ali oko narandze bi se mogli potruditi

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1492
28.8.2012 22:35:35   
Anoniman
To je super BB, ako možeš da zasadišuser posted image I ja pravim seljačke kolače, štrudle, krofne, i ostale vojvođanske mašćurije.

Tašo, orasi pride imaju i masnoće u sebi, tako da super što si pojačala ulje. I meni se više sviđa da bude skroz bela odgore, ako ćeš imati i figurice, i svećice. Ja jedino mislim da ti se te jabuke neće dovoljno osetiti, one kad su narendane su baš blage, ja bih pre stavila nešto što kisi pošto je i pekmez od kajsije sladak, recimo izgnječene maline, iseckane višnje ili tako nešto, ali neću da se mešam mnogo, došla sam da se divim tvom napretku u kuhinjiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1493
28.8.2012 22:39:39   
Anoniman
došla sam da se divim tvom napretku u kuhinjiuser posted image

user posted image user posted image user posted image

Ja čak mislim da jabuke ni ne treba da se osete, samo malo da ovlaže. Kora ima extra ukus, poneću sutra na posao, svrati da probaš user posted image , džem daje ukus, a meni se čak i dopada što je griz bezukusan jer neutrališe ono sve ostalo što je histeično slatko.

Mare je samo stajao pored i vikao "Daj još kolača, ima džema!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1494
28.8.2012 22:39:56   
Anoniman
a da uprzis prvo prezlu? kao za gomboc? mislim da bi onda manje vukla tecnos a bila vise masna ..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1495
28.8.2012 22:42:06   
Anoniman
Ne znam ni sama... probaću za koji dan sa jabukama i mermernim grizom. user posted image

Videćemo šta će ispasti do proslave koja će biti tek negde posle 15og sept.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1496
28.8.2012 22:42:16   
Anoniman
Ma ja mogu samo da ga gledam, malo za promenu sam na dijeti.
Ako se Maretu sviđa, onda je to-to, posle rođusa eksperimentiši sa bojama i voćem, šta te briga, a ako je ovo provereno dobro, zašto bi išta menjalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1497
28.8.2012 22:43:22   
Ana RR
Baš to sam htela da napišem, ako se Makiju sviđa onda je to to user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1498
28.8.2012 22:44:56   
Anoniman
Mila, Mare sve voli. user posted image

Hoću da vidim kakva je kora, dal je tvrda ili meka, i da isključim kiselu vodu kao problem.

Kada sam ovo danas rekla baki koja je pratila izradu kolača, ona mi kaže "A on ne sme kiselu vodu? Pa kod mene pije onu blago kiselu već mesecima" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1499
28.8.2012 22:46:54   
Anoniman
user posted image Znači sad možeš da mu praviš dečiji somersbiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Koje ime je najlepse
pejičin

Ime za devojcicu

Anja (32%)

Vanja (40%)

Andrea (28%)

Ukupan broj glasova: 200

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here