|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.8.2012 22:14:56   
ishler
Dobro vece drustvo,ja da se javim,uspavala beku.Inace nece da spava preko dana a spava joj se,pa histerise a ja gubim strpljenje.Macaki prestali smo sa dojenjem,morali smo,ali pije uvece flasicu ad mleka,a ujutru jogurt,ne znam da li je to dovoljno?Inace planiram sutra da krenem sa limunom,ne znam kako verovatno kao limunadu,pa cemo videti.Vise me glava boli od uvodjenja jer sada dolaze visokorizicne namirnice na red.Yula spontani je bio u 10nd,ali idemo dalje,nikada pre nisam imala a mislim da je uzrok preterano nosenje i aktivnosti,a s obzirom na moje predhodno iskustvo verovatno bih morala poprilicno da mirujem,sto je ne izvodljivo.Kako je tvoj nemirko?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1401
23.8.2012 23:17:39   
Anoniman
Zille, ja nisam u šoku, očekivala sam takve slike. Ja sam se na žalost nagledala toga, Marko je imao cela leđa takva, i grudi, nije mi strano. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1402
23.8.2012 23:26:58   
Anoniman
ishler, pa tek sad vidim!! bas mi je zao .. user posted image
sorry za off, tash svratis u autosedista?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1403
24.8.2012 8:44:40   
Anoniman
Pisala sam Baniniju, čekam odgovor:

Poštovani!

Imam dete od nepune 2 godine koje je alergično na kazein, protein kravljeg mleka (ima anafilaktičku reakciju). Po preporuci lekara, za sada ne jede ništa mlečno, niti išta što sadrži mleko, ali takođe ni jaja, ni soju.

Jutros sam u prodavnici gledala Vaš Gustav posni keks, i piše da je sastav: pšenično brašno, biljna mast, šećer, sredstva za dizanje testa (amonijum-bikarbonat, natrijum-bikarbonat), regulator kiselosti E450i, kuhinjska so, ekstrat slada i vanilin. Takođe piše da sadrži pšenični gluten.
Da li zaista ne sadrži mleko, jaja i soju ni u tragovima? Zaista mi je bitna ta informacija.

Unapred zahvalna,

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1404
24.8.2012 8:58:50   
Anoniman
Mi ćemo danas alevu papriku da probamo.

Dobro jutro Nedjo, ne off-ujem (vidim te). user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1405
24.8.2012 9:41:30   
Yula
Bice fenomenalno ako bude mogao da jede Gustav!

Ja sam juce uzela kruske, pa ce tako Lazar za I uzinu da dobije kruskicu.

Juce mi je lupkao po kompu, ne jako, kao da svira bubnjeve i u jednom trenutku je smao komp stao. Ispostavilo se da je s***ao maticnu plocu! user posted image

P.S. Tasho, jel dobijas ti uopste pp na rr? Pisla sam ti dok si bila na moru, da ne bih offovala ovde.

< Poruku je uredio Yula -- 24.8.2012 9:42:06 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1406
24.8.2012 9:49:15   
Anoniman
Jao bre, zaboravila sam da ti odgovorim na pp! user posted image Sad ću! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1407
24.8.2012 10:17:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Pisala sam Baniniju, čekam odgovor:

Poštovani!

Imam dete od nepune 2 godine koje je alergično na kazein, protein kravljeg mleka (ima anafilaktičku reakciju). Po preporuci lekara, za sada ne jede ništa mlečno, niti išta što sadrži mleko, ali takođe ni jaja, ni soju.

Jutros sam u prodavnici gledala Vaš Gustav posni keks, i piše da je sastav: pšenično brašno, biljna mast, šećer, sredstva za dizanje testa (amonijum-bikarbonat, natrijum-bikarbonat), regulator kiselosti E450i, kuhinjska so, ekstrat slada i vanilin. Takođe piše da sadrži pšenični gluten.
Da li zaista ne sadrži mleko, jaja i soju ni u tragovima? Zaista mi je bitna ta informacija.

Unapred zahvalna,

Evo i odgovora, zaista sam oduševljena iskrenošću.

Poštovana,Proizvod ne sadrži mleko, jaja i soju, međutim po zakonu o označavanju i deklarisanju upakovanih namirnica mi nismo u obavezi da stavljamo izjave o unakrsnoj kontaminaciji koje ste vi naveli. Naravno da ne možemo da garantijemo 100% da neki protein mleka ili soje ne može da dospe na liniju na kojoj se proizvodi navedeni keks. Kao sto znate, i mleko u prahu i sojina brašna su praškaste materije i njihove lebdeće čestice svakako mogu da dospeju u navedeni proizvod i pored velikih mera koje posvećujemo sprečavanju istog. Preporučujem Vam upotrebu keksa koji je rađen u fabrikama specijalno koncipiranim za potrošače koji su intolerantni na navedene alergene.  Srdačan pozdrav,

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1408
24.8.2012 10:21:30   
Snelle
Stvarno profesionalno od njih!
Meni Imlek do dana današnjeg nije odgovorio user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1409
24.8.2012 10:30:43   
minavb
Stvarno vrlo profesionalno.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1410
24.8.2012 10:33:55   
Anoniman
Meni su svi odgovorili na mail. user posted image Ti si imala suludu ideju da počnu da proizvode mleko bez kazeina, ako se ne varam. user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1411
24.8.2012 10:35:24   
Anoniman
Ej Mina, te fabrike spec koncipirane  za potrošače koji su intolerantni na određene alergene... Daj navedi mi koju. 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1412
24.8.2012 10:48:52   
Snelle

Ti si imala suludu ideju da počnu da proizvode mleko bez kazeina, ako se ne varam. user posted image

Misliš da je suluda? user posted image
Pa čekaj, ako mogu bez laktoze, što ne bi mogli i bez kazeina? Kapiram da je različlita tehnologija, ali sve se može kad se hoće user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1413
24.8.2012 11:52:37   
Anoniman
sto se gustava tice.. kakva podudarnost. user posted image
sinoc mm ostavio na kuhinjskom stolu gustav i K ga jutros videla. dali joj ga mi da se igra sa njim, jer je bio u cerlofanu, neotvoren. i posle nekog vreme kaze mm: pogledaj! a ona otvorila keks i drzi jedna u ruci. mi se pogledamo i ja kazem mm: daj joj to sto ima u ruci, neka pojede.. ali uzmi joj ostatak pakovanja. mm krene rukom, kad se ona zaceni od plakanja!!!! znaci urlala je. onda smo joj dozvolili da mrvi keks po podu, uzimala je rukom i jela, pa kada pojede otvarala celofan i uzimala dalje. user posted image kazem ja mm-u: boli tebe uvo, ode ti na posao, a sta cu ja ako joj se nesto desi?? kaze on ma nece joj se nista desiti, opusti se.. i stvarno nista. user posted image sad razmisljam, pa ona je lepo jela i hleb i gustav i sve sto ima ps. brasno. bas me buni sto je test pokazao al. na to i sto joj sad to ne dajem. sigurna sam da bi ona mogla bez problema da jede, kao sto je i onda jela. sigurna sam da bi smela i mlecno, ali ne svakoga dan ai ne u velikim kolicima. jedino sa jajima ne bih eksperimentisala. eto, zato sam protiv testiranja! jer sam sigurna da bi i dete i ja mogli da jedemo (a da nam ne smeta!) puno toga da testovi nisu pokazali suprotno. sigurna sam da sledece dete nema sanse da vodim na bilo kakvo testiranje. samo ako budem primetila da mu nesto smeta, izbegavacu, ostace ce jesti bez problema. stalno pisem o ovome i vec sam sigurno dosadila, ali ja stavrno tako osecam!

danas nam je treci dan kupusa. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1414
24.8.2012 12:02:13   
Anoniman
Snelle, mislim da je postupak izdavajanja kazeina iz mleka mnogo skuplji nego postupak odvajanja laktoze. Možda grešim.

Mac, ja se i dalje ne slažem sa tobom. Sećaš se da je K imala blagu alergiju na mleko, pa kada ste izbegavale, nije imala, pa si joj dala, i onda se pokazala jaka alergija. Možda da nisi davala nakon onog negativnog još neko vreme, možda se više ne bi vraćalo.

Kažite mi žene, s obzirom na odgovor koji sam dobila od gospodina iz Baninija, da li biste vi na mom mestu pokušale da date posni Gustav?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1415
24.8.2012 12:04:11   
minavb

Ej Mina, te fabrike spec koncipirane  za potrošače koji su intolerantni na određene alergene... Daj navedi mi koju. 

Jbg, nemam za kazein ništa. Imam par proizvođača proizvoda za celijačnu bolest. Postoji mali pogon u Zemunu koji su organizovali roditelji dece sa celijakiom, ali za kazein stvarno ništa ne znam.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1416
24.8.2012 12:06:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Jbg, nemam za kazein ništa. Imam par proizvođača proizvoda za celijačnu bolest. Postoji mali pogon u Zemunu koji su organizovali roditelji dece sa celijakiom, ali za kazein stvarno ništa ne znam.

Da li postoji mogućnost da mi daš njihov kontakt, pa pošto su u sličnoj tematici, možda oni znaju nešto? Mail bi mi najviše odgovarao, ja mnogo ne volim da telefoniram. user posted image I naravno, ako saznaš nešto, javni mi, molim te.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1417
24.8.2012 12:06:33   
maslackic
tash , znam da nije tema, ali da te pitm ai ostale mame cije deca idu u vrtic, kakva je procedura sto se klope tice u vrticima ? Za nase bebe koje imaju alergije. Moja mora da krene pocetkom januara , nosim li ja hranu u vrtic ili..user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1418
24.8.2012 12:07:11   
Anoniman
Tašo, na taj način može da bude kontaminirana bilo koja namirnica. Ja mislim da je samo važno da se baš na toj traci ne proizvode proizvodi koji sadrže te alergene, dakle da ne prave u istoj mašini neki drugi keks sa mlekom i jajima. A to što se vazduhom prenese, realno, može da se prenese u bilo kojoj drugoj fabrici koja proivodi različite stvari, zar ne? Ja to naglas razmišljam, ništa ne savetujem, ne bih se usudila.
Jesu li ti odgovorili na kraju za onaj začin kulinat finese?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1419
24.8.2012 12:08:10   
minavb

Snelle, mislim da je postupak izdavajanja kazeina iz mleka mnogo skuplji nego postupak odvajanja laktoze. Možda grešim.

Ne grešiš.
Ja bih bila oprezna. U istom pogonu se koristi i mleko u prahu, proteini mleka, sojino brašno, sojin lecitin... prosto je nemoguće da neki mikron ne dospe u smesu, a može biti dovoljan da izazove reakciju. Ne bih dala keks.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1420
24.8.2012 12:11:08   
Anoniman
Maslackic, pisala sam ti i tamo gde si već pisala u temi o vrtiću. U NS u Radosnom detinjstvu (državna ustanova) ne postoji mogućnost da alergična deca pohađaju ustanovu jer nemaju poseban meni za alergičnu decu, a ne dozvoljavaju da se donosi hrana. Zato će moje dete ići sa 3god u privatan vrtić koji već ima iskustva sa takvim stvarima. Na moru sam upoznala jednu vaspitačicu iz BG vratića, i baš smo mnogo pričale, ona je recimo imala u grupici (2-3god) dete alergično na mleko koje je dobijalo posebno pakovane obroke, imalo je dokazanu alergiju na mleko i jaja.

Neđo, mislim da nigde nemaju posebne trake.

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 1421
24.8.2012 12:15:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

ne bih se usudila.

IZVORNA PORUKA: minavb

Ne bih dala keks.

To je to, isto tako razmišljam.
Hvala. user posted image

Za kulinat nisam dobila odgovor.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1422
24.8.2012 12:17:01   
Anoniman
Nemam pojma, možda bolje onda da ne rizikuješ, mislim, nije neka namirnica koja je od ključnog značaja za njegov razvoj pa da baš moraš da je daš, nije izvor nečeg dobrog. Mogu da mislim koliko je teško kad Luka jede slatkiše a Marko ne sme ništa, ali eto, nisam pametna user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1423
24.8.2012 12:20:07   
Anoniman
Ma, ja sam to htela samo u rođendansku trtu da ubacim, inače ne mora uopšte jesti. user posted image Inače, nije teško jer M nema pojma šta su slatkiši, pa ni ne traži. Zadovolji se papirićem kinder čokoladice koji mu Luka da da baci u đubre. user posted image Ono što je dobro izraslo iz svega ovoga je da je Luka počeo da jede voće uz Marka. user posted image

Nego bre, jeste čitale ovo: KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1424
24.8.2012 12:31:13   
minavb

Za kulinat nisam dobila odgovor.

Od mene ili od proizvođača?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

krace ili duze
pisuljica

aleksandra (61%)

sandra (39%)

Ukupan broj glasova: 112

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here