RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 1:10:35)

e da, za jagnjetinu- ne bih se ja brinula da je to sve od buta, nego u tu cetvrtinu ulazi sve zivo sto ja ne jedem, a kamoli beba.
Dusa moja mala, ona svaku noc u ovo doba place u snu ili cvili pa joj bude ok uz malo vode ili dudu. Sad se i zagrcnula. Bice da joj se vrati mleko pa joj smeta, ali kako moze AR mleko da joj se vrati? Glupavi ger, dokle vise?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 7:52:21)

I mi smo iz Ki [sm=bravo.gif] Moramo se znati, ako ne, upoznaćemo se [sm=smiley1.gif]
Inače smo mi juče odlučili da putujemo u Vrnjačku Banju, drugi put ove godine [sm=bravo.gif] Nadam se da ćemo do kraja godine otići bar još jednom, ako ne i dva puta. Imamo tamo kuću, pa što da ne iskoristimo. Krećemo u ponedeljak, i vraćamo se za 10-15 dana. U međuvremenu imam dva događaja koja ću propustiti, 20 godina od male mature [sm=smiley3.gif][sm=smiley36.gif]. Ići će moj muž kao predstavnik, ionako smo išli zajedno u razred. Drugo je 3. rođendan srednjeg deteta, možemo ga i tamo obeležiti, ili odložiti. Šta on zna kad mu je rođendan [sm=smiley36.gif]
P se osuo juče oko usta, crven je kao da je opečen. Mislim da je pokupio neku mrvu hleba, pa da mu to smeta. Mi stvarno pazimo, starijoj deci smo izbacili grickalice zbog njega, a realno, nisu dobre ni za njih. Ali ne možeš baš sve da držiš sterilno, pogotovo što je P stalno na podu, i svaku mrvu vidi. Ostalo je sve O.K.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 10:11:14)

IZVORNA PORUKA: Zille

Šta on zna kad mu je rođendan [sm=smiley36.gif]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ljubi malog medenog Pekija!

Ti si sa mužem još od osnovne škole?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 11:16:49)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ti si sa mužem još od osnovne škole?

[sm=smiley9.gif]

Išli smo zajedno u razred i u osnovnoj i srednjoj školi, počeli da se zabavljamo u trećem srednje, kad smo imali po 17 godina, i evo već 17 godina smo zajedno [sm=bravo.gif] Pola života, bukvalno [sm=smiley29.gif] A da, i studirali smo zajedno, posle radili u istoj firmi. I baš nam je lepo, volimo se, ljubav cveta [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:06:29)

zille, bas lepo!!! [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:08:26)

Ja bih mom glavu odgrizla da smo toliko vremena zajedno! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:12:29)

Ne znam da li ste na temi spominjale, ali u jednom časopisu sam naletela na još jednu specijalnu formulu namenjenu deci sa alergijom na kazein, problemima sa Ger-om. KLIK

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:15:22)

Snelle, skupa je do zla boga! Pisala je Zvezda na temi Alergija na pkm, mislim da je rekla da je oko 23eur limenka ako uvoziš! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:16:13)

hvala ani i tash na trudu [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
od ovoga sto ste navela ostaje prokelj (nisam znala da ima frikomov, nisam to vidjala nigde), paprika.. kakao smo krenuli danas kroz 8 zitarica sa kakaom (nestle), lepo je prihvatila.
pasulj ne bih smela da pokusavam jer se osula od boranije oko usta, a to je isto.
tresnje i visnje akzu ne pre godine.. kao nista crveno. mada one po mom misljenju nisu isto sto i maline, jagode..ali ajde. nasa dr se i za cveklu iznenadila.
za dinju i lubenicu ne znam kada se uvodi..
nemamo bas puno izbora. dok ne odemo ponovo na pric.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:17:00)

znaci cetrtak, petak i subota kakao. nedelja nista.. od ponedeljka paprika ili ponovo pavlaka.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 13:21:41)

IZVORNA PORUKA: Macaki

hvala ani i tash na trudu [sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif]
od ovoga sto ste navela ostaje prokelj (nisam znala da ima frikomov, nisam to vidjala nigde), paprika.. kakao smo krenuli danas kroz 8 zitarica sa kakaom (nestle), lepo je prihvatila.
pasulj ne bih smela da pokusavam jer se osula od boranije oko usta, a to je isto.
tresnje i visnje akzu ne pre godine.. kao nista crveno. mada one po mom misljenju nisu isto sto i maline, jagode..ali ajde. nasa dr se i za cveklu iznenadila.
za dinju i lubenicu ne znam kada se uvodi..
nemamo bas puno izbora. dok ne odemo ponovo na pric.

Da, pasulj je isto što i boranija i isto što i grašak koji već jedete. Ja bih probala i paulj i boraniju ponovo. Možda se nije osula na boraniju, nego jer si vratila mlečno u svoju ishranu.
Ja sam višnje uvela na početku uvođenja čvrste hrane, 5-6 namirnica, znači mogao je imati 9 meseci otprilike. A trešnje... one su samo teške za stomak, koliko znam, i ne bi ih davala na tvom mestu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 14:02:47)

tash, ja sam mlecno vratila pre par dana, a osula se od boranije pre 2 nedelje, ako se ne varam.
znaci, visnje mogu. bas su misnjenja podeljena oko toga, neko ih daje tek nakon godine, a neko bas rano.
mislis da prvo idu visnje ili paprika?
nisam vidjala nigde taj frikomov prokelj, moram pogledati u rodicu.
mada ona slabo jede poslednjih dana, jer je prehladjena. bolje da cekam da projede, pa da onda uvodim.
hematolog rekao da pojacamo ishranu, a ona za ovih mesec dana dva puta bila bolesna, i nije jela. prvi put skoro 5,6 dana. videcemo sad..treba uskoro kod njega na kontrolu.

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 14:15:12)

Ovo je bila sledeca opcija za Olija, pa sam odlucila da probam striktnu dijetu i da dojim, hvala Bogu pa je uspelo.

Nego, da ne citam sve redom jer nemam toliko vremena, sta je najlakse za uvodjenje nakon pirinca? Planiram kroz koju nedelju da pokusam slatki krompir, pa sta onda? Ako moze kratka lista/savet. On jako puno jede mleka, odjednom se dete provalilo, a super mu je na pirincu sa mojim mlekom sto me jako raduje. A da ga vidite kako jede i smeje se-moram staviti snimak na FB... Dok sam ja bila na poslu, popio je preko 700ml mleka...sto znaci da sigurno stuce 1.5L na dan plus to malo pirinca ujutru...
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ne znam da li ste na temi spominjale, ali u jednom časopisu sam naletela na još jednu specijalnu formulu namenjenu deci sa alergijom na kazein, problemima sa Ger-om. KLIK

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 14:47:12)

Pa po pravilima ide jabuka, šargarepa, krompir... a mi smo se osipali od toga, iako ispade da je ustvari pirinač bio problem, tako da sam krenula skroz ludo: karfiol, blitva, prokelj... 

maslackic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 15:00:13)

Tash, gde kupujes Allernovu?(ili si kupovala) nama treba Allernova AR, juce sam obisla par apoteka i nije bilo..ima samo u Aksi ... znas li gde ima povoljnije..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 15:04:11)

Uvozim je iz Mađarske, i jeste povoljnije, oko 13eur limenka, ako se ne varam.

maslackic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 15:36:39)

dosta jeftinija.. sama ides ili kako?

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 15:54:15)

OK: ja sam planirala ovako:

slatki krompir (redovan recimo kad budem mogla da ga kombinujem sa sargarepom)
avokado
breskva
mozda sargarepa (mozda jer je Helena nije varila do 18og meseca zivota, i bas joj je zadavala muke pa se bojim da nije isto i kod njega)

I onda samo to mesec dana pa kad budemo u 7om mesecu da uvedem meso: Jel jagnjetina ide prva kod nasih osetljivih cvetica? [sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: Tash

Pa po pravilima ide jabuka, šargarepa, krompir... a mi smo se osipali od toga, iako ispade da je ustvari pirinač bio problem, tako da sam krenula skroz ludo: karfiol, blitva, prokelj... 

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 16:40:36)

Upoznacemo se onda Zille, ako se vec ne znamo. Blago vama za banju, ja bih tako negde vodila svoju malu, zbog promene klime i da joj se malo popravi apetit. Ja ove god.imam 10god od velike mature i mislim da ce dotle i trajati moja dijeta.
Tash, a je l' to belo u stolici normalno da se pojavljuje kad kazes da je Marko imao? Nama je bilo tu i tamo nekih zrnaca koje sam ja povezivala sa zitaricama, al ovo je vece. Utepacu se ako to znaci da joj smeta alernova, ali pila je i pre mesec dana i nista. Kako li cu je opet vratiti na aptamil, koga mantje pije? Bas sam se opteretila sa tim stolicama!
Verus, ako ti jedes jagnjetinu, uvedi mu jagnjetinu kad dodje vreme, pa za pocetak ono sto ti jedes. Nama je i brokoli bio negde na pocetku i tikvica

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 16:54:40)

Hocu, vodicu se tim sto ja jedem...mada jedem ja svo meso sem govedine: od toga je krvario pa ce to bogami da saceka i u mojoj dijeti a kamoli njegovoj. Jabuke, kao i paradajz znam da su "kisela" hrana pa smeta refluksu pa cu sa tim da sacekam. On tako voli a jede pile malo[sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 20:31:38)

Macaki, ja Maretu dajem taj frikomov prokelj (i blitvu, spanać, brokoli, karfiol, grašak, boraniju.. to je sve frikom).

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 20:50:17)

@Verus, mozda tikvicu da pokusas? Ja bih sa avokadom sacekala, ali bih mozda probala bananu.

@Tasho, bas su ti preslatki sincici, verujem da svaki dan ima nekih novih bisera. Kako mu se dopada piletina ( Marku ) ?

@Zille, pa verovatno je nesto pokupio sa poda kao i moj L. Kada mu izadje to crvenilo, koliko dugo traje, mazes li cime?

@ishler, stalno hocu da te pitam a zaboravim, sta je na kraju bilo sa onim odlascima kod fizijatra, nesto je cini mi se bilo u vezi puzanja? Kako ste to resili i ako te ne mrzi, napisi molim te, sta su ti tada rekli.

@Christabel, ja zaista ne znam sta bi to moglo biti u kaki, Tashinom Marku se to desavalo, ali ne znam da li je to bilo bas zbog kandide, a vi je nemate... Da li je jos koji put to pojavljivalo? Hocete li ici u neko dogledno vreme kod alergologa?

@Macaki, kada cete vi kod alergologa? Vi jos malo pa dve godinice. [sm=bravo.gif] Kako je danas Ksenija?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 21:06:56)

Mi danas bili kod pedijatra:

12 meseci i jedan dan - 83cm i 13.100kg.

Kada sam ga sknula iznenadila sam se videvsi po grudima jedva primetne male crvenkaste tackice koje su potpuno u ravni sa kozom. Meni takvo sta slicno izlazi kada sam na jakom suncu. To do sada nisam nikada pirmecivala. Bas sam se sokirala. Prvo sam posumnjala na slag sa torte koji je sinoc jeo a pravljen je sa kravljim mlekom, dr kaze da ako je alergija na to, ona bi se manifestovala sinoc, a nikako maltene 24h posle konzumacije. To jeste istina. Kod nje smo bili nesto posle 16h, a on je poslednji obrok imao u 15h i to je bio griz pomesan sa malo Nestke cerealija i dve doze mleka, to jede vec mesecima. Za rucak nije jeo nista neobicno, osim sunke, ali i nju je jeo pre dva dana. Ako je alergijska reakcija, sumnjam na nju, mada, evo tackica jos uvek ima, mada su sada jos manje primetne, jedva da se vide. Moracu sutra u prodavnici da proverim sta ide u tu svinjsku sunku, jer kupujemo u hipermarketu gde nam na licu mesta iseku na listice, pa nemam deklaraciju na papiru u koji se umotava. Bas cu da mu je ponovo dam za koji dan i da pratim. Inace, nikakvih promena na licu nema, niti na ostatku tela. Ne verujem ni da je od deterdzenta jer taj bodi u kome je, u njemu je od sinoc. Nemam pojma. Bas nisam zelela nikakve nove namirnice da mu uvodim bas da se ne bi osuo pred rodjendansku zurku koja je u subotu, pa danas, sutra i preksutra cemo pauzirati sa novinama.

Ne znam kakve su ospice od vrucine, mada ovde je poslednjih dana bas sveze, ali smo ga zato propisno oblacili. Bas sam zbunjena...

Da, zaboravih reci da smo mu pre neki dan dali da jede plazmu, a sinoc je jeo i svoju prvu tortu, rodjendasnku, isto plazmu, ali sa pavlakom.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 21:36:04)

Yula
bravo za tortu[sm=bravo.gif],porasli nam misici,sada je Laza momak[sm=smiley36.gif]
Mozda je ospa od vrucine,ne brini....Moja se nekada mishica preznoji i kada je hladno[sm=zmeden.gif]
Sto se tice fizijatra bili smo kada je beka imala 9m,i posto je puzala samo vojnicki,nije htela cetvoronozno,receno je da vec kasni i da je trebala sa 8m,ali meni to nije delovalo logicno jer ja sam po struci terapeut iako ne radim sa decom,secam se sa faksa(ne bese davno),da puzanje skolski ide vojnicki 8m, cetvoronozni 9m,klacenje 10m i propuzavaje ali ne simetricno,tek po knjizi simetricno sa 11m.(naravno sve je individualno),i ja sam se zabrinula(iako ona ima prava da kasni,jer je mesec dana ranije rodjena}.Pokazali mi vezbe i kuci,ona je se prilicno bunila i nije htela kuci da saradjuje i za 2 nedelje propuzala iz cista mira (kordinisano,bez klacenja)ja ostala bez teksta[sm=smiley13.gif],potom deset dana posle toga ustala,takodje sama,sama umela da sedne,bez padanja,i kroz par dana krenula da seta uz namestaj.Na kontrolu smo otisli posle mesec dana,i ona sokirana,kaze sta se desilo.Pritom nikada nije usla u dubak i sve sam je pustila sama da odradi.[sm=smiley1.gif]Izvini na opsirnom izvestaju[sm=smiley13.gif]
Bravo Tash za piletinu,bas mi je drago...[sm=bravo.gif]
Nama danas drugi dan visanja svezih protekao bez problema,planiram sada tresnje.....

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 22:34:03)

@maslackic - uglavnom pokupi neko od šanera koje poznajemo.

@Verus - meni je dr rekla da prvo uvodimo jagnjetinu, ona je kao hipoalergena.

@Chrisabel - Hm. Uopšte ne mogu da se setim dal je to imao kada smo prelazili sa Alfarea na Allernovu, ceo dan razmišljam. Ustvari se sa jednog mleka na drugo prelazi postepeno (kaže moja dr). Prvi dan samo jedan obrok novog mleka, ostalo staro, pa sledeći dan dva obroka novog, ostalo staro, i tako postepeno pređeš. Ne znam dal je moguće da se takvi tragovi mleka jave u kaki ako se naglo pređe pa dok se crevca ne naviknu? A da, on je sigurno imao to belo kada je imao kandidu.

@Yula - Ne dopada mu se piletina. Realno, ni ja je ne volim bareno, ućeba mi se u ustima, i vidim da je i on teško guta, mora da se pravi sa dosta krompira i malo tečnije nego ostali ručkovi.
A što se tiče toga na grudima, ja mislim da je od vrućine. To na grudima se po mom iskustvo pokazalo kao reakcija na vrućinu, kao i osipi na ramenima (ispod bratela od potkošulje). Iako, znamo svi da reakcija ne mora biti u 24h, to znamo svi, zato namirnice uvodimo na 3 dana, jer da se reakcija pokazuje u 24h pod obavezno, mi bismo svaki dan uvodile novo, zar ne?

Nama je sutra treći dan trešnje. Trešnja je sasvim drugačija od višnje kada se skuva (još nikada nisam kuvala trešnje), promeni boju i nekako nestane ljuskica. Marku se dopada.
Malo sam se zbunila, na leđima se pojavilo par tačkica, dal je od vrućine ili trešnje, ne znam. Stolica... prvo normalna, a pred kraj malo nekako kašastija. Nisam pametna.
Dala sam mu danas da lizne Lukin sladoled, Calipso, koliko sam pročitala sastav, sem gomila E-ova, limunske kiseline, i činjenice da je od narandže i ananasa (koje nikada nije jeo), nema problema sa sastavom. [sm=jezicek.gif] Uglavnom ništa mu se nije desilo, nije bilo crvenila oko usta kao nakon Kaprija prošlo leto. (sladoled je bio nakon kakenja, da ne bi neko povezao stolicu sa sladoledom)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>