Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.6.2012 22:34:03)
|
@maslackic - uglavnom pokupi neko od šanera koje poznajemo. @Verus - meni je dr rekla da prvo uvodimo jagnjetinu, ona je kao hipoalergena. @Chrisabel - Hm. Uopšte ne mogu da se setim dal je to imao kada smo prelazili sa Alfarea na Allernovu, ceo dan razmišljam. Ustvari se sa jednog mleka na drugo prelazi postepeno (kaže moja dr). Prvi dan samo jedan obrok novog mleka, ostalo staro, pa sledeći dan dva obroka novog, ostalo staro, i tako postepeno pređeš. Ne znam dal je moguće da se takvi tragovi mleka jave u kaki ako se naglo pređe pa dok se crevca ne naviknu? A da, on je sigurno imao to belo kada je imao kandidu. @Yula - Ne dopada mu se piletina. Realno, ni ja je ne volim bareno, ućeba mi se u ustima, i vidim da je i on teško guta, mora da se pravi sa dosta krompira i malo tečnije nego ostali ručkovi. A što se tiče toga na grudima, ja mislim da je od vrućine. To na grudima se po mom iskustvo pokazalo kao reakcija na vrućinu, kao i osipi na ramenima (ispod bratela od potkošulje). Iako, znamo svi da reakcija ne mora biti u 24h, to znamo svi, zato namirnice uvodimo na 3 dana, jer da se reakcija pokazuje u 24h pod obavezno, mi bismo svaki dan uvodile novo, zar ne? Nama je sutra treći dan trešnje. Trešnja je sasvim drugačija od višnje kada se skuva (još nikada nisam kuvala trešnje), promeni boju i nekako nestane ljuskica. Marku se dopada. Malo sam se zbunila, na leđima se pojavilo par tačkica, dal je od vrućine ili trešnje, ne znam. Stolica... prvo normalna, a pred kraj malo nekako kašastija. Nisam pametna. Dala sam mu danas da lizne Lukin sladoled, Calipso, koliko sam pročitala sastav, sem gomila E-ova, limunske kiseline, i činjenice da je od narandže i ananasa (koje nikada nije jeo), nema problema sa sastavom. [sm=jezicek.gif] Uglavnom ništa mu se nije desilo, nije bilo crvenila oko usta kao nakon Kaprija prošlo leto. (sladoled je bio nakon kakenja, da ne bi neko povezao stolicu sa sladoledom)
|
|
|
|