Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Brand new mama Da li ce ih tom zrtvom jos vise udaljiti od oca,kakav god bio,jer ce u svom ocu vidjeti samo zlocinca koji je upropastio njihovu majku? BNM, ima raznih prica i raznih uglova gledanja. One zene koje ja znam , a koje su odbile alimentaciju, uradile su pravu stvar po mom misljenju, jer su ocevi te dece zaista barabe, da nisu, sami bi se ponudili da aktivno ucestvuju u zivotu svoje dece. I bolje nikakav otac nego poluotac ili otac na silu. Moje drugarice bivsi muz je bio po zanimanju hvatac magle i sezonski pecaros. Ona nakon porodjaja nije mogla da radi jer joj nije dozvoljavao da da sincica u jasle. Finansirao ih je njen otac, a on, starina, mucenik, video je kakve je barabe dopala njegova cerka, pa je mislio da joj dobro cini ako daje pare. vrlo brzo je shvatio da gresi pa je odlucio da sasece finansije. Poceo je da joj salje samo novac za hranu za bebu jer nije imala mleka. A njen muz bez blama uzme pare za deciju hranu i ode u kafanu. I zasto bi ona zelela da takva jajara bude pored njenog deteta i da ima prava zbog te alimentacije da nanosi stetu jednom nevinom bicu. Jeste, takve najvise boli dzep, ali kad tog nema, svaki se pokaze kakav je. Moj teca nije video moju sestru 28 godina, tacno od momenta od kad mu je tetka rekla da ne dolazi vise u nasu kucu pijan i da ne mora da daje alimentaciju. Razveli su se neko vreme posle toga, a on nikada vise nije zvao niti video cerku. BNM, otvaraju se uvek razna pitanja, ali ja na njih odgovaram poucena primerima iz sopstvenog zivota. Videla sam obe opcije, pa cak i onu trecu gde deca zive sa ocem, a majka placa "alimentaciju". Tako su se dogovorili. Ona je direktor jedne velike firme, on je mehanicar, ona ima ogromna primanja i karijera joj je bitnija od porodice, kod njega je obrnuto i tako da su se oni lepo dogovorili da ona placa deci studije, jer su oni hteli Sorbonu, a on covek za to nema para. Svega ima, ali dok nije na silu, ok je. Nemamo mi prava nekoga da "cerupamo".
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|