Tanjolina -> RE: Razvod braka (26.6.2014 2:45:23)
|
Tacno je da su datumi bitni. Ono sto meni samo nije jasno je kako ste vi uopste podneli predlog za sporazumni raskid braka koji u sebi ne sadrzi saglasnost supruznika o podeli imovine??? Koliko ja znam, a do sad sam mislila da dobro znam, jeste da PREDLOG za sporazumni raskid braka MORA da sadrzi 1) sporazum supruznika o podrli zajednickr imovine i 2) sporazum/dogovor o roditeljskim pravima i obavezama ukoliko supruznici imaju maloletnu decu. Na taj takav Predlog koji vi oboje potpisete sud donosi po odrzanoj glavnoj raspravi (obicno 15 dana) Pesudu npr. - Usvaja se u celosti (a uvek se usvaja jer se smatra ako je sporazumno da ste postigli dogovor) i tu su utvrdjeni razvod braka, obaveze supruznika oko dece i podela imovine. Sva imovina stecena u braku se smatra zajednickom, osim ukoliko nisi potpisala neku izjavu da se odrices necega iz nekog razloga ili je stecena iz posebnih sredstava supruznika, ili ukoliko je poklon (npr. Roditelji mu kupili, dobio od babe). I deli se pola pola, ali cak i to 50/50 nije striktno u svim slucajevima! Da ne davim vise, sustina je da je SPORAZUMNI RAZVOD MOGUC SAMO I ISKLJUCIVO AKO SU SE SUPRUZNICI OKO SVIH STVARI VEZANIH ZA RADKID BRAKA USAGLASILI, A podela imovine jeste jedno od osnovnih pitanja. I to je tako u kojoj god zemlji se razveli kad jesporazumni u pitanju. P. S. Draga Indy, Verujem da je tesko i Zelim ti svu srecu!
|
|
|
|