dunja RR
|
Draga, mislim da smo pre merenja morali na licu mesta da ga skinemo, koliko se sećam. Merili su mi kukiće, a ja mislim i dužinu (od ramena do stopala), ali ne brini, znaju oni sve šta treba. Što se oblačenja tiče, leti je bilo lakše, samo bodić i super + obavezno dugačke čarape tj. dokolenice da remenčići ne bi išli na golu kožu potkolenica. A kada je zahladnelo, našla sam pantalonice tj. trenerkice koje su šire , tj. takve su da može da ih obuče, i da mu stoje i kada su nogiće raširene. Uže trenerkice nema šanse da idu preko kaiševa. A nisam nikada probala kaiševe preko trenerke. Možda i može ... Znači ja ovako sada: pelena, preko bodić sa dugačkim rukavima, pa preko njega remenčići, pa preko remenćića duksić i štrikani prsluk (trenutno), a dole šira trenerkica + dokolenice. Za sada uglavnom tako i ide napolje, ali retko, i u toplije doba dana, samo ga dobro ušuškam u ćebiće. Jer preko kaiševa nema šanse obući neke toplije pantalone ili skafander. Jakna deblja može, i to mu navučem. Mada tih sat vremena šetnje se kaiševi mogu i skinuti i navući toplije pantalone, tako smo neki dan uradili kada smo išli na vakcinu. Ponekada sam oblačila gore: bodić, tanji duks pa preko remenčići, ali mi se čini udobnije (manje zateže) kada su kaiševi ispod duksa. Ovako kako sam radila daje ti mogućnost da mu prilikom presvlaćenja ne skidaš kaiševe, već samo skidaš dole trenerkicu, promeniš pelenu, i vratiš trenerkicu. Znam devojke koje su skidale kaiševe prilikom svakog presvlačenja (u tom slučaju mogu recimo i hulahopkice, biće bebi toplije), i zbog toga presvlačile bebe samo 3. dnevno. Ali ja nisam izabrala tu varijantu, najviše zbog ponovnog navlačenja kaiševa, koje je baš stresno za mog S. Kada mu navlačimo kaiševe, da se ne bi nervirao, ja mu dam sisu a mm navlači kaiševe. U svakom slučaju, čitava nauka oko oblačenja , i nema modiranja nažalost Ali brzo prođe, i samo razmišljaj da je to za dobro bebe. Sve će biti ok, samo pitaj ako nešto još treba