vukosava -> RE: pumpica za izmlazanje (7.11.2013 22:09:09)
|
IZVORNA PORUKA: buds_of_may Imas rzlicite velicine levaka, nadji onaj koji ti odgovara. Nemamo svi (*)(*) istog oblika i dimenzija... Vukosava, znam da ima, ali ne znam gde da nadjem, u prodavnicama sam videla samo jednu vel i za Avent i za Medelu. Imas li ideju? Dete ima tri meseca, dojim ga, pa ispumpavam, nisam do sada ispumpavala uopste pune dojke, ali vidim zene kazu da su izmuzle 90, 100, 150ml, pa se ja slogirah :) Nemoj se nista uporedjivati sa drugima. Bitno da je beba sita, i ako je sita i ako ti lepo ide dojenje, mani pumpicu nego je doji kako je priroda predvidela. Ja sam samo izmuzavala pumpicom i 200 ml iz obe bi mi bila puna kapa (a imam prilicne balone). Bila je ovde jedna koja je tvrdila da van dojenja ispumpa po 1l mleka (sto mi je prosto tesko i da poverujem da je moguce). Ali sta znas, nismo svi iste vrste, neke smo vece, neke manje sisarke :) Samo doji dete i nemoj previse da se uzbudjujes. Ako nema, znaci da ti grudi prave onoliko koliko detetu treba ako ga ne dohranjujes. Ja sam od njenih 4 dana do 28 dana nisam pipnula pumpicu. I ne bi da sam mogla da ostanem kuci. Jedini razlog sto sam je koristila kasnije 7 meseci je sto sam morala da radim.
|
|
|
|