vukosava -> RE: pumpica za izmlazanje (5.11.2013 4:50:32)
|
IZVORNA PORUKA: buds_of_may Evo i ja da se prikljucim, tema me zanima. Ja od pocetka ne mogu da izmuzem ni rucno ni Avent rucnu vise od 20ml. Znam da izmuzavanje nije reper za kolicinu mleka, pa se ne nerviram, ali mi je zao sto ne mogu malo vise da imam rezerve. Nakon Aventove rucne, dobila sam Medelinu Mini electric i meni to skoro nista ne izmuze, jos manje od Aventa. Ne znam da li neka od vas ima iskustva sa ovom Medelinom pumpicom da mi da neki savet, mozda je sistem drugaciji od rucne... Inace, od zene koja je avetnica za dojenje sa licencom iz SAD sam cula da je jedino da nesto valja od pumpi kod nas Medelina Swing pumpica, a jos bolja je dupla Medelina, aoi je nema, sve ostalo je lose, pa mi verovatno i ne znamo kako izgleda dobro izmuzavanje... Ne znam kad si se tacno porodila i kakav ti je bio porodjaj (prirodni ili carski) ali evo npr moj primer. Porodila sam se indukcija pa hitan carski. I kad sam prvih dana muzla to su bile kapi u pitanju. Zatim pet dana malkice nesto. I zatim sedmi dan nakon porodjaja htela sam da puknem kad je nadoslo mleko, pocela da ispumpavam, dan dva ispumpavala i onda sam prebacila dete na (*)(*). Vratila sam se pumpici kad sam morala da pocnem da radim tri nedelje kasnije... Samo pokusavaj, naice. A jel dojis dete ili samo ispumpavas? Ako ispumpavas nakon podoja 20 ml uopste nije lose..
|
|
|
|