lokica77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.5.2013 16:49:20)
|
IZVORNA PORUKA: Moiraina Ja sam ovako: kad sam uvodila prve namirnice, prvo bih davala 3-4 kašičice, drugi dan malo više, posle koliko hoće (uvodila sam na 2, nekad 3 dana) s tim da bih uvek ponudila da sisa dok nismo uveli više namirnica. Posle toga sam već znala koja količina mu je otprilike dovoljna, pa sam pravila kašicu u količini koliko inače jede od već uvedenih namirnica, a novu namirnicu bih u to dodala u maloj količini, pa posle malo više, itd, to je bilo već kada je ceo obrok bila kašica, bez dosisavanja. Mada se po pravilu nova namirnica uvodi sama, pa tek posle u kombinaciji, ja se toga nisam striktno pridržavala, sa prvim detetom jesam. Ako neće pirinčane pahuljice, ja bih na neko vreme prekinula sa njima, ne bih forsirala (doduše, moj ih ni sada ne jede, ali to je neka druga priča). Pogotovo što mislim da je sa 5,5 meseci sasvim dovoljan jedan obrok čvrste hrane. ovo mi se svidja prepisacu, a sto se tice pahuljica probacu jos danas pa ako se buni izbacujem do daljnjeg... hvala [sm=smiley27.gif]
|
|
|
|