RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

nina26 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (12.3.2013 19:25:53)

ok. pa probacu pa sta bude

pocahontas -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (13.3.2013 20:09:57)

mi danas prvi put probali sargarepu i odmah je smazala celu malu hippovu teglicu, mislim da je to od 120ml, posle toga sam joj ponudila i siku i htela je pa je i sisala.
zanima me da li treba da joj nudim uvek posle klope i da sisa ili postoji gramaza koju kad pojede se smatra da je obrok kompletan?

Torbica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (13.3.2013 20:46:31)

Pocahontas, moj decko pojede oko 160-200gr cistog voca i 125-140gr povrce/meso. E sad, za voce mi je bilo jasno da mu je to dosta a povrce sam mu davala da dosisa dosta dugo, medjutim nekad bi bljucnuo ili bi bas malo dosisao. I tad sam skontala da je to to. Bebe su razlicite, ja se secam da je za 6 meseci 120 gr obrok, pa onda sa 7-8 meseci 180 gr, mislim da tako ide. Ali opet, individualno je, eto, mom bebanu je najcesce 125 gr povrce/meso sa 8 meseci pun obrok. Samo posmatraj kad ne bude dosisao, koliko dugo ce biti sit. Moj uglavnom na 3 ipo-4 sata trazi, zato i ima svega 5 obroka, 3 podoja i 2 nemlecna. Pozz

Sanchy -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (13.3.2013 22:15:16)

Tako je bilo i kod nas,dok je slani obrok bio manji po gramazi uvek je pio i mleko posle medjutim sada pojede i do250gr povrca mesa ili zumanca tako da je mleko potpuno izlisno...inace i mi imamo pet obroka i da hocu sest nema gde da nam stane a on i onako dosta klopa tako da mu je to ok..

meyo -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (14.3.2013 10:54:37)

mi jos nismo poceli sa kasicama isli smo na neke privatne kontrole i dr me i tamo savjetovao s obzirom da mu je krvna slika odlicna a i dobro napreduje da ne treba zuriti cekam mog pedijatra da vidim sta ce reci ..mada mozda za nedjelju dvije i pocnemo cisto da proba sve lagano

Moiraina -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (14.3.2013 23:10:26)

Pozdrav, mame!
Imam pitanje: da li se još nekom dešavalo da beba puno bljucka posle žitarica? Bebac ima 5 meseci, jutros je pojeo oko 60g pirinčano-kukuruznih pahuljica, sam je stao kad više nije hteo, nisam ga dalje forsirala, znači nije se prejeo. Ali je zato do uveče svaki čas bljuckao i to ne baš malo. Drugih reakcija nije imao, a i nije mu prvi put da je to jeo... isto se desilo i pre par dana... Naša dr savetuje žitarice kao početnu hranu, ali imam utisak da mu ne prijaju...

Torbica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 11:41:00)

Ne znam.... nama su zitarice poslednje, tako sam sa svom decom. Nisu mi bljuckali, jedino kad je bilo dosisavanje posle hrane, pa kad dostignu pun obrok a ipak dosisaju, onda bih izbacivala dosisavanje. Inace mi nisu bljuckali hranu. Javice se sigurno neko ko zna, pozz

pocahontas -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 12:08:01)

i juce i prekjuce je pojela 125gr sargarepe i sisala svaki put posle toga, ali je onda i dosta bljuckala tako da joj danas necu dati da siki posle, naravno ako pojede opet 125gr.

torbice, imam pitanje, totalni off i unapred se izvinjavam, kad uvedes bebi sve obroke, sem jutarnjeg i vecernjeg sisanja, kako regulisete dnevno spavanje, moja se preko dana uspava dok sisa i pojma nemam sta cu raditi kad nam to sisanje zameni kasikica...inace uvece sama zaspi, samo je spustim u krevetac. da li da probam tako i preko dana, kad vidim da joj se spava posle obroka spustim je u krevetic? zanima me kako si ti radila, posto tvoji lepo sami spavaju.

Olga75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 12:10:15)

jel mogu ja da ti odgovorim kako je bilo kod nas ?

pocahontas -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 12:16:19)

naravno!

Olga75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 12:20:49)

prvo sam izbacila podoj oko 13 ( kad sam klopu od 09 pomerila na oko 13 i nisam dala da dosisa ) jaaaako se ljutila , cupala mi je majicu , zabijala se u grudi , plakala , to je bilo bas tesko [sm=smiley13.gif] i na kraju je zaspala od besa
kad smo to prelomili izbacivala sam , moram da razmislim kojim redom
al ostali su onaj pre spavanja i nocu
i onda je nocu sako malo se sluzila ( spvala je samnom - koliko je to ok ili nije druga tema ) i na kraju , sa njenih 14 meseci jednostvano jedno vece nisam nudila ona nije trazila
a uspavljivanje je bilo na rukama do nekih godinu dana a posle , legnem sa njom i psssssst na svaki sus pa onda cutim i uspava se
ali oni su onda jako mali ( sad tek to kapiram ) da jednostavno od umora klonu

pocahontas -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 12:29:24)

e taj podoj u 13h me i zanima, moja je do sada uvek spavala posle tog podoja, a evo ima par dana (kao da je ukapirala sta joj se sprema), komira se posle sisanja u pola jedanaest (ja sam, po preporuci pedijatra, sargarepu odmah pocela da dajem u 13h). i sad razmisljam sta cu i kako cu kada nam voce zameni taj podoj u pola jedanaest, kako da je sto bezbolnije priviknem da i preko dana sama, ali bez sike, zaspi. inace, zitarice smo u utorak, kada sam joj i dala sargarepu prvi put, pomerili na 18h i njih pojede celu porciju pa joj posle toga ne nudim da siki...

Torbica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 13:19:28)

Pocahontas, nisam imala problem sa dnevnim spavanjem jer bez obzira da li siki ili jede, po istom principu zaspi kao i uvece. Vidi, mi sikimo oko 6 i 30, onda ga spustim u krevtic, sit se sa sobom isprica i zaspi oko 7. Ustane oko 8 i 30, 9. Onda u 10 pojede oko 180-200gr cistog voca. U 11 ga stavljam na prvo spavanje, evo jos spava... Sad kad ustane negde oko 14 dobija da siki. Onda ide drugo dnevno spavanje oko 15 i 30,16. Kad ustane dobije povrce sa mesom, to je oko 17h. I najzad siki oko 19 i 30. Vidis, nijedno spavanje nije povezano sa sikom, ima jako lep raspored i jela i spavanja, negde oko 16 sati spava za 24h a ima 8 meseci. Cak i uvece posle sike, budnog ga stavim u krevetac i zaspi sam za nekih 15-20min. Kad n=budemo uveli zitrarice, samo pomerim taj popodnevni obrok kao rucak i taj obrok u 17 budu zitarice. Al necu jos, zao mi je da izbacim jos jedan podoj...[sm=smiley13.gif] I da, ovo sto je Olga pisala, nijedno dete mi to nije radilo, cupalo majicu, ljutilo se ili vec. Nikad. A sikili solidno, cerka skoro 15 meseci, sin 12, videcemo ovog deliju, ne planiramo bebu pa se nadam da ce barem kao seka. [sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 13:49:52)

posle sisanja u 20.30h je budnu spustim u krevetic, odnosno u 99% slucajeva skroz budnu, a desi se da bude osamucena. e sad, izgleda sam preko dana malo pogresila jer sam je ostavljala da spava u bracnom krevetu jer uvek tu sisa. nista, sad cemo ispraviti, stavljacu je i preko dana u krevetac!
fala vam na savetima!

nina26 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 16:08:56)

Mame, mozda je glupo pitanje,ali sto moram da izbacujem podoj svaki put kad uvodim novi obrok[sm=zmeden.gif]

Ja bih da nastavim i dalje da je dojim, koliko mogu, ali moram da uvodim polako i nemlecnu hranu.

Iskusne mame, molim za pomoc[sm=smiley1.gif]

poceli smo sa pirncanim pahuljicama, u 18h joj dajem, i jedva pojede 3,4 kasicice....ona stalno siki, i nije uobrocena...

1. povrce, posle koliko dana od uvodjenja zitarica da joj dam, i u koje vreme?

2. da li i povrce uvodim po fazama(svaka 3,4 dana) kao i voce, ili nema veze?

3. kad uvedem povrce, posle koliko dana mogu da pocnem sa vocem>

nemam vremena da procitam sve sta ste pisale,ali sada cu da se vratim par strana unazad,dok mi malecka spava[sm=smiley1.gif]

hvala[sm=smiley1.gif]

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 16:23:52)

Nina ja sam povrce uvela 3 nedelje posle zitarica, pa voce 2 nedelje posle povrca. Neke mame su zitarice dale poslednje, neko je poceo sa vocem, ja sam ovako po preporuci doktorke. I za voce i povrce ti je isti princip - 3dana svaku novu namirnicu dajes. Samo polako, ukapiraces brzo kako i sta. Ja sam na pocetku bila pogubljena, a sada mi je sve lako. I dalje naravno imam neke nedoumice ali nisu ni prineti onima sa pocetka.
Za jaja tj zumance ti je malo drugacije, prve nedelje 2x dajes 1/8, sledece 2x 1/4 pa tako do celog. Ali koliko vidim jos ti je rano za to.
Ja voce dajem ujutru - oko 10h, a povrce sa mesom ili zumancetom oko 16-16i30h.

nina26 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 16:49:24)

Odri, hvala, sad sam procitala sta su pisale i Torbica i Sanchy[sm=bravo.gif]

Da je konfuzno jeste[sm=smiley29.gif]

Meni je problem sto ona ustaje kasnije, oko 9,10h, spava sa mnom, i siki uvek po malo, pa ajde recimo da je tada bio prvi obrok, znaci podoj 9,10h.

Koliko puta u te prve tri nedelje, da joj dajem pirincane? I sta vam znaci ovo kad dostigne pun obrok[sm=smiley1.gif] znaci kad pojede celu kasicu? Jel tako? Ooo Gospode, skroz sam tupava, sisanje je zakon[sm=smiley1.gif]

Prvi dan sam joj dala pirincane oko 11h ujutru, sledeci dan u 18h, i danas cu tako..sve ostalo je dojenje. Jel to ok,jednom dnevno ili da joj dodam jos jedan obrok pirncani?

Sanchy -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 20:21:42)

Ne moras Nina,ostavi pirincane uvece kako joj i sada dajes a pun obrok ti znaci ako pojede 50gr pahuljica a inace joj je obrok 150gr onda tih 100 treba da bude mleko a kad dostignes da svih 150gr budu pahuljice onda je to pun obrok i u tom obroku ne treba ti mleko[sm=smiley1.gif]...vidim da ima nepunih pet mesci tako da sledce tri nedelje sisa i jedan obrok pirincane i to ti ja sva mudrost za to vreme..[sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:01:45)

Nina, ja jos uvijek nisam izbacila nijedan podoj, i poslije svakog obroka je dosisavam i tako cu do njenih punih 6 mjeseci. A onda planiram da joj polako izbacim jedan podoj mjesecno pa cemo da vidimo kako ce ici.

Narode, da vas pitam nesto...da li je neko davao proso? Nasla sam u dm-u proso bez mlijeka (naravno i bez glutena) pa sam mislila da probam...moze od 4tog mjeseca....e sad da li ono isto stvrdnjava kaku kao i pirinac....ja te nemlecne zitarice ne mogu nigdje da nadjem....jedino ima baby hipp rice i taj proso sto sam nasla....sve ostale imaju u sebi ad mlijeko. Kod nas postoji osnovana sumnja da imamo alergiju na proteine kravljeg mlijeka pa koristimo samo allernovu u tim kasicama...ako neko zna da imaju jos neke nemlijecne kasice neka mi javi...

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:07:29)

imas humanine pirinac i jabuka bez mleka, imas i hippove pirinac-kukuruz bez mleka. Teze se nalaze, ja sam ih kupovala u dm-u

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:10:45)

Mada, uvek mozes da joj skuvas kacamak ili pirinac. Moj potomak te pirincano/kukiruzne kasice nije hteo da pogleda :)

little_one -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:18:33)

ja gdje god udjem cesljam i trazim i citam sastav...al te vidis nisam nasla...sve imaju mlijeko u sebi...valjda su dosta popularne....kod nas samo taj hipp pirinac i evo ovo proso....sad ne znam da li je iko koristio to proso....ja ga kupila al nismo ga jos otvorili i probali...kukuruzne nisam nijedne nasla...pa se mislim da mozda probam sa obicnom palentom al ko mi garantuje da nije pomijesana sa nekim drugim brasnom...ma meni je jos sve konfuzno....

nina26 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:41:13)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ne moras Nina,ostavi pirincane uvece kako joj i sada dajes a pun obrok ti znaci ako pojede 50gr pahuljica a inace joj je obrok 150gr onda tih 100 treba da bude mleko a kad dostignes da svih 150gr budu pahuljice onda je to pun obrok i u tom obroku ne treba ti mleko[sm=smiley1.gif]...vidim da ima nepunih pet mesci tako da sledce tri nedelje sisa i jedan obrok pirincane i to ti ja sva mudrost za to vreme..[sm=smiley1.gif]

sobzirom da ne znam koliko pojede tacno po obroku, ja cu joj nuditi da sisa posle obroka sve dok ne vidim da je cinijica prazna[sm=smiley1.gif] a kako muljavo nesto jede, to ce vidim potrajati..

onda vas maltretiram za jedno tri nedelje opet[sm=smiley36.gif]

LO, i ja tako planiram[sm=smiley1.gif] bas ti je zeznuto to sa alergijom[sm=smiley13.gif]

Sanchy -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:54:57)

LO imas Nestle kukuruz i riza ,i samo Riza bez mleka,mi smo ih koristili i ja mu pravila sa Novalacom,,sad koristimo isto Nestle 8 zitarica,8zitarica i keks i 8 zitarica i kakao pa kako koji dan....generalno vise voli Nestle nego Milupu

jovicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (15.3.2013 21:58:36)

a da li je izbacivanje podoja obavezno kada se krene sa nemlecnom ishranom[sm=zmeden.gif]
ja bih da i dalje nastavim da dojim na zahtev kada krenemo sa kasicama... planiram da krenemo tek tamo sa punih sest meseci ako bude dobro napredovao.. i to onako neobavezno bez forsiranja
ja preporucujem milupine zitarice, one kao skroz prirodne, nemaju nikakve dodatke ukuse i te gluposti, te su najbolje i definitivno najzdravije.
a mozes i sama da skuvas proso izblendiras i das joj, to ti je najbolja varijanta.
ja sam cak isla do te mere da sam kupovala raznorazne zitarice aleksu i mlela ih u mlinu za kafu pa onda kuvala u vodi kao griz, super zdravo[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>