jance -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (3.11.2012 20:16:05)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Odlucila sam da uskoro pocnemo sa cvrstom hranom,i to milupinim pirincanim pahuljicama e sad prvo me interesuje gde da kupim cuclu za flasicu Aventovu sa dva proreza koja lice na mercedesov znak umesto onih rupica,zna li neko??? moja snaja je kupila u Budvi a ovde me po apotekama gledaju belo svi odreda ,ne znam zasto to ne mogu da nadjem u Beogradu[sm=zmeden.gif]...hranicemo se na kasicicu kuci ali ova cucla mi treba kada negde idemo..i jos nesto na kutiji pise priprema 200ml mleka i sest do sedam kasika pahuljica,predpostavljam supenih???I posto je to previse da li da prepolovim dozu pa da mu dam 100 ml pahuljica a ostatak mleko do punog obroka ili jos manje 50 ml mleka i 2 kasike pahuljica pa ostatak mleko do punog obroka i koliko puta dnevno da mu tako dam ?Pomozite nemam pojma sta bi..i kako bi..[sm=smiley1.gif] cucla koju trazis se zove varijabilna, mislim da sam videla u Aksi ili Encimenciju, jos cu ti to javiti na temi o cuclama i flasicama... potpuno je normalno da beba u startu jede jaako malo 1-2 kasike cvrste hrane, to je za nju nova struktura, do sada je beba znala samo za tecno, za mleko, tek uci da zvace i povezuje zvakanje sa gutanjem... ja sam radila tako da sam dala dokle hoce, Ogi je obicno poceo da odmahuje glavom, gura mi ruku ili jednostavno kenjka, i onda sam ostalo dala dohranu.. tako je bilo od 4 do 6 meseca, kad smo konacno mogli da kazemo da imamo jedan cvrst obrok... ja sam jednostavno sipala pahuljice (ja sam koristila one koje vec imaju u sebi AD, da nebi jos morala da razmisljam koliko merica mleka treba na punu kolicinu) pa sam onda dolivala vode do zeljene gustine... nisam radil apo uputstvu sa kutije, napravila sam gustinu pahuljica za koju sam videla da mu lakse "ide" i to je to....
|
|
|
|