Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.10.2012 8:42:35)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Pandina ni moj bebac ne kaki nocu,ali opet mu menjam pelenu ,ne znam valjda sam navikla tako,i danju mu nekad menjam i na dva sata ..kad smo vec kod toga ne znam da li ima tema ,na koliko vi menjate pelene [sm=zmeden.gif]...i zar nije lakse dati te pirincane pahuljice na flasicu sa tim vecin otvorom nego na kasicicu?I jos nesto kada se pocne sa tim pahuljicama koliko dnevno davati ,,,o o nista ne znam[sm=zmeden.gif] Mnogo je lakše davati pahuljice na flašicu ali nije zdravije. Istraživanja su dokazala da su deca koja dobijaju čvrstu hranu na flašicu sklona gojaznosti i mnogim problemima u ishrani u kasnijim uzrastima... Dete može mnoooogoo više da pojede na flašicu nego na kašičicu pa se lakše prejede, redovno prejedanje vodi do širenja želodca što dalje povećava apetit preko količine koja je zapravo potrebna organizmu i tako se ulazi u začarani krug. Počinje se od nekoliko kašičica da se dete navikava pa se posle da mleko da se zasiti i svaki dan se povećava količina pahuljica a smanjuje količina mleka dok se ne dođe do punog obroka koji količinski zavisi od deteta i njegovih potreba koje mama treba iz prakse da proceni... Mi smo u startu uvodili dva, jedan prepodne i jedan u rano popodne pa smo jedan pretvorili u doručak i ostavili kao pahuljice a u drugi dodavali prvo povrće oa kako se količina i broj uvedenih povrćki povećavao izbacivali pahuljice, da bi tu na kraju dodali i meso, to je naravno bio ručak. Ako beba ne spava lepo noću onda drugi obrok (onaj gde ostaju samo pahuljice) ne treba da bude doručak nego večera da dete bude sito i duže spava noću.
|
|
|
|