red3lilu -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (13.7.2012 18:22:36)
|
Nidžu sam počela da učim na kašičicu već u četvrtom mesecu. Počeli smo sa kašicama bez glutena i AD mlekom koje je već svakako koristio jer sam izgubila svoje mleko sa 2 i po meseca. Nisam imala problem da vraća tj. pljuje hranu, veoma je brzo napredovao inače. Moj najveći problem je što smo sa čvrstom hranom krenuli u mesecima kada je i voće i povrće na izmaku snaga. Pošto je rođen u julu, a u zimskim mesecima se zna šta ima zdravo da se kupi[sm=smiley1.gif] Ono što smatram bitnim, a i sada ću primeniti, pošto mi je sada termin u avgustu, je da ću kupovati samo voće i povrće koje u tim zimskim mesecima može inače da se kupi "sveže" dakle sve ono što su naši stari nekada ostavljali za zimu...krompir, šargarepu, jabuke, cveklu.. i sl. Izbor nije veliki ali sam se i sa malim toliko izveštila u kombinacijama da smo uspešno dogurali do proleća [sm=smiley1.gif] kada je počelo da pristiže sveže... Mislim da je kod nas malo naduvana ta priča oko prskane i tretirane hrane, ko je iz manjih mesta ili odrastao gotovo na selu ili potiče iz seljačkih porodica kao npr. ja, dobro zna koliko saljaci i velika većina domaćih proizvođača zaista pazi i savesno gaji hranu...
|
|
|
|