Guardian -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.5.2012 17:13:54)
|
Molim vas za pomoć i savet PONOVO, izvinite što sam dosadna.. Ne možemo mi 5 obroka, pa to ti je. Koliko bi obroka naša beba od 5 meseci trebalo da ima? Jede na 4 sata: 8h, 12h, 16h, 20h, to je 4 obroka samo, što znači da mora još jedan oko 23h bar ili kasnije. Kad bi trebalo da bude poslednji obrok, odnosno pred spavanje? Kako da ima 5-6 obroka kad nema šanse da je probudimo ujutru pre 8h? Plače i srce joj spava u to vreme, a mene duša boli da je budim, jer onda i ne pojede sve. Da ne dužim, da se ne bismo gojili po preporuci pedijatra uvedemo pre 2 meseca obroke na 5 sati. Sada nam je rekla da krenemo na 3 i po sata s'' tim što smo krenuli i s'' pirinčanom kašom. Međutim,beba bljucka i imamo utisak da ne bude gladna,da joj je više odgovaralo na 5 sati, a opet se bojimo da ne oslabi,jer je Dr rekla da ne jede nakon 21.30h. Molim vas recite mi - koliko obroka bi trebalo da imamo, na koliko sati,kako bi trebalo naša satnica i jelovnik da izgledaju? Da ne zaboravim da kažem da pijemo 160 ml adaptiranog mleka po obroku, više ne može nikako. Hvala do neba[sm=smiley31.gif] Btw, nama je pirinač-kukuruz ( Milupa ) mnogo retka, ređa od same pirinčane, pa dodamo i više od 4 kašike, valjda nije problem. Beba se jaaako nervira što to nije na flašicu, što nije stalan dotok kao mleko, pa plaaače, a tek nam je 4. dan od uvođenja kašice. Biće bolje, navići će se zar ne?
|
|
|
|