muzika -> RE: Triple test (9.12.2010 13:11:26)
|
I ja imam problem sa triple testom. Ceo moj problem verovatno lezi u lose odredjenoj nedelji trudnoce. Ali, svejedno su me toliko isprepadali da ne znam sta je pametno uraditi. Radila sam double tes i nalazi su bili u redu. Dr me je zbog godina-29??? poslala na triple. Tu krecu moje muke. Povecan rizik za Down 1:199.Taj test su mi radili u 14+6. Onda su mi ga ponovili u 17+2 i rizik je bio 1:310. Starost trudnoce je bila izracunata prema poslednjem ciklusu, ali je meni beba od pocetka manja za oko 7 dana. Problem je sto ja zaista nikad nisam imala cikluse na 28 dana, vec na 33-35, a 1.3.2010.sam rodila zdravu devojcicu. Ciklus mi se jos nije bio ni ustalio, a dosla je druga trudnoca.Sad me salju u genetsko savetovaliste, sigurni da mi nece odobriti amnio. Ali, nista mi ne garantuju i ako zelim, mogu amnio da uradim privatno. Na UZ je sve savrseno i ni moja dr ni Prof Mikovic ne vide nikakve anomalije. Ali, ja ne mogu da budem mirna. U prvoj trudnoci triple nisam ni radila. Plasim se amnio, pogotovo kad je na meni ostavljena odluka sta da radim.S druge strane, sad sam u 20+3 po velicini, a 21+2 po ciklusu, i mislim da je kasno da bilo sta preduzimam. Da li je neko imao slicno iskustvo. Moze li mi neko pomoci savetom, ili bar pokusati da me utesi.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
|
|
|
|